ANNONS:
ANNONS:

LFK övertygar i Elitettan

LFK fortsätter att imponera i Elitettan.
Och i damernas tvåa vann LHK söndagens derby mot Sil.
Här har du allt ifrån helgens lokala damfotboll.


ELITETTAN

Lidköpings FK – Västerås 3-0
Mål LFK: Sandra Lagerbratt 2, Kayla Braffet

Kommentar:
I skrivande stund är nykomlingen LFK tabelltrea i Elitettan på 7 poäng. Hemma mot Västerås imponerade man stort och var i bättre på så gott som alla positioner. Laget fick en drömstart när Sandra Lagerbratt gjorde 1-0 i åttonde minuten. Ledningen i halvtid kunde varit större då dominansen var stor. Utdelningen kom dock i den andra halvlekens mitt då Kayla Braffet och Sandra Lagerbratt utökade ledningen för LFK som verkligen har hittat formen.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Qbik – IK Gauthiod 3-1 (referat Qbik)
Mål Gauthiod: Sigrid Verngren

Trepoängarna låter vänta på sig för Gauthiod.


Kommentar:
Det vill sig inte för Gauthiods damer så här långt i division ett-fotbollen. Bara en inspelad poäng efter fyra matcher och en plats under nedflyttningsstrecket. Borta mot Qbik gjorde gästerna 1-0 i slutet av den första halvleken och satte sedan ytterligare två mål i mitten av den andra. Sigrid Verngren reducerade visserligen på nick, men närmre än så kom Gauthiod inte denna dag.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

LHK dam – Sil 1-0
Mål LHK: Malin Linder

Kommentar:
Bara en lokal match denna helg, men denna match ett hett derby mellan LHK och Sil. En jämn tillställning där Sil började bäst och tog kommandot, men där resultatet förblev mållöst i halvtid.
LHK spelade upp sig rejält i den andra och Malin Linder blev stor matchhjälte via sitt mål som blev matchens enda. LHK nu upp som tabaelltvåa efter Friscopojkarna. Detta sedan råda föll i veckan borta mot Falköpings KIK.


DIVISION 3 ÖSTRA

Mellby – Jula 2-0
Mål Mellby: Åsa Svensson 2

Levene Skogslund – Skultorp 1-3
Mål LS: Malin Svensson

Skara – Axvall 0-2
Mål Axvall: Ellen Emanuelsson, självmål

Kommentar:
Förra helgen var tung för våra lokala lag i den östra trean, men denna gång fick två lag smaka på segerns sötma. Axvall tog en oväntad, men imponerande seger i derbyt borta mot Skara via en 2-0-seger. Samma siffror även för Mellby som besegrade Jula med 2-0 efter att rutinerade Åsa Svensson gjort båda målen.
Levene Skogslund som är det lokala lag högst upp i tabellen fick dock se sig besegrade för första gången i år. Skultorp vann helgens möte med 3-1.


DIVISION 4 NORRA

Inga lokala matcher denna helg


DIVISION 4 VÄSTRA

Sjuntorp – IFK Emtunga 1-3
Mål Emtunga: Matilda Lindhult, Ebba Ohlin, Linnea Magnusson

Åsaka – Saleby/Järpås 1-2
Mål SJ: Sofia Eriksson, Greta Persson

Seger i premiären för Saleby/Järpås.

 

Kommentar:
Emtungas damer har fått en fin start på årets säsong. I helgen kom andra raka segern och nu toppar man den västra fyran. 3-1 mot Sjuntorp var stabila och rättvisa siffror.
Glädje också hos Saleby/Järpås som i försommarvärmen grejade seger i lagets seriepremiär borta mot Åsaka. Mardrömsstart med baklängesmål i första minuten vändes till vinst i den andra halvleken.


1 tanke på “LFK övertygar i Elitettan

  1. Att tillägga till matchen mellan Levene/Skogslund och Skultorp är att LSIF målvakt i den 13:e minuten bröt tummen och sedan fortsatte att spela hela matchen ut.

Lämna en kommentar