ANNONS:
ANNONS:

LFK tog klivet upp i tvåan

Bara ett år i division tre.
Nu är Lidköpings FK tillbaka i division 2.
I helgen gick allt lagets väg och man kunde fira seriesegern på Framnäs.

Chanserna till en serieseger var inför helgen goda för herrarna i Lidköpings FK. Men det mesta tydde på att om så skulle bli fallet så var det kommande helg som guldhattarna skulle åka på och champagnen korkas upp.

Men så spelade tabelltrean Trollhättans BoIS bort sina chanser till serieseger bara några minuter innan seriefinalen mellan LFK och IFK Tidaholm skulle börja och förutsättningarna inför matchen ändrades. Seger för LFK och man kunde fira division 2-platsen redan under lördagen.

Och den moroten verkade vara tillräcklig för att LFK skulle visa upp sig från sin bästa sida. Laget visade direkt att man som vanligt ville föra matchen och man fick också en drömöppning när Daniel Nordmark höll sig framme vid den bortre stolpen och nickade in 1-0 efter 13 minuter. Snacka om perfekt slut för Nordmark som alltså valt att lämna klubben både som sportchef och spelare vid årsskiftet.

Och just nickmål verkade vara LFK:s melodi denna eftermiddag. Drygt fem minuter från halvtidsvilan nådde nämligen kapten Gustav Hellman högst på en hörna och skarvade in 2-0.
Det målet skapade lugn i LFK-lägret och under den andra halvleken agerade hemmalaget smart och IFK Tidaholm hade svårt att skapa de riktigt vassa chanserna.

När Christer Hallén blåste för full tid kunde således jublet utbryta på Framnäs och ett Lidköpings FK som genomgående varit seriens bästa lag är alltså tillbaka i division två efter bara ett år i division tre.

Lämna en kommentar