ANNONS:
ANNONS:

LFK tog planenligt andra raka Lofasegern

På gång ut redan i kvartsfinalen.
Men sedan var det aldrig något som hotade LFK i årets Lofaturnering.
Rackeby blev en munsbit i finalen som slutade 5-0 till division två-laget.

IMG_9803
Som vanligt var LFK storfavorit i Lofas herrturnering och som regerande mästare klev man in i kvartsfinal. Väl där var man illa ute mot ett juniorbetonat Råda som pressade ”storebror” till straffar.
LFK kravlade sig dock vidare och efter underskattningen (?) i kvarten var man aldrig riktigt hotade i sin semifinal då man besegrade ÖSIK med

Om LFK var ett säkert finallag så var Rackeby en desto större överraskning. Laget hade nämligen aldrig tidigare varit i en Lofafinal och gjorde därmed finaldebut under fredagskvällen efter att besegrat Järpås, LFK Akademi och Trässberg på sin väg fram till Lockörn.

Väl i finalen var man aldrig riktigt nära även om man verkligen försökte bjuda upp till dans. Gustav Hellman i LFK gjorde nämligen 1-0 redan efter fyra minuter och då trodde nog de flesta att detta skulle bli tvåsiffrigt.
Men dåligt bolltempo från LFK kombinerat med fin kämpaglöd från Rackeby gjorde att 1-0 stod sig halvleken ut. Att LFK var klasser bättre gick inte att komma ifrån, men spelet Rackeby ändå visade upp bådade gott inför kommande höstsäsong i division sex.

IMG_9818

Hur som helst så orkade inte division sex-gänget med när laget fyra divisioner högre upp i seriesystemet gasade på i den andra halvleken. 5-0 slutade till sist matchen och LFK vann därmed turneringen för andra året i rad.

Gustav Hellman på det centrala mittfältet piggast i LFK. Kul också att se att bröderna Andreas och Patrik ”Plätta” Gustavsson fortfarande har näsa för mål. Tre av lagets fem mål från brödraduon i finalen.

———————————
HERRAR, ÅTTONDELSFINALER

Åttondel 1: Örslösa Söne – Corner 2-0
Åttondel 2: Trässberg – Kållandsö 7-5 e.s.
Åttondel 3: Mellby – LFK Akademi 1-4
Åttondel 4: Järpås – Rackeby

KVARTSFINALER
Kvart 1: ÖSIK – Vinninga 3-2
Kvart 2: Råda – LFK 2-3 e.s.
Kvart 3: Trässberg – Saleby 2-1
Kvart 4: LFK Akademi – Rackeby 2-3

SEMIFINALER
Semi 1: LFK – ÖSIK 5-0
Semi 2: Rackeby – Trässberg 8-7 e.s.

FINAL
LFK – Rackeby 5-0 (1-0)
1-0 Gustav Hellman, 2-0 Patrik Gustavsson, 3-0 Andreas Gustavsson, 4-0 Lukas Nordin (straff), 5-0 Andreas Gustavsson
———————————
Fler bilder från finalen

IMG_9825IMG_9824IMG_9822IMG_9812IMG_9807IMG_9805IMG_9808IMG_9793

Lämna en kommentar