ANNONS:
ANNONS:

LFK värvar mittfältare på ”Deadline Day”

Vid midnatt stänger det svenska transferfönstret.
Och i sista stund gör LFK klart med ett nyförvärv.
20-årige Junior Wihl Bangura spelar denna säsong på IP Framnäs.

DSC_1901
Gbassay ”Bichy” Bangura
var en profil i såväl Degerfors som i Elfsborg under 90-talet. Tyvärr gick han tragiskt bort i en nervsjukdom (ALS) 2009. Elfsborg fick dock njuta av ännu en generation Bangura då sonen Junior Wihl började i klubben. Och det gick till och med så bra att han blev uttagen i ungdomslandslaget för spelare födda 1995.

2011 visades serien ”Blågula drömmar” på SVT och i gänget då fanns 15-årige Junior. Men trots landslagsframgångar blev det inget spel med Elfsborgs seniorer och under den senare tonåren har miitfältaren tillhört klubbar som IFK Hässleholm och Hanaskogs IF.
Under förra hösten var Örebro SK klubben och där huserade Junior i U21-truppen.junior

Men inför årets säsong var Junior sugen på en ny utmaning. Bland annat provspelade han med sin pappas gamla klubb Degerfors. Men då inget kontrakt erbjöds blev det istället träning och provspel med Lidköpings FK.
Den nu 20-årige Junior Wihl Bangura har funiits med i LFK under lagets senaste träningsmatcher och under torsdagen blev det officiellt att han kommer att tillhöra Lidköpingsklubben under 2016.
– Papprena är inskickade och han kommer att registreras för LFK, säger Janne Svensson från Lidköpings FK:s fotbollsektion till NLT.

För LFK blir detta klubbens femte nyförvärv för säsongen, men blott det andra som inte kommer från de egna leden.

LFK:s Silly Season inför 2016
Nyförvärv: Oskar Norlin (LFK Akademi), Anton Lidholm (LFK Akademi), Jacob Nilsson (Vara), Elias Lindell (LFK Akademi), Junior Wihl Bangura (Örebro SK)
Förluster: Axel Bohrén (Råda BK), JC Aikenhead (klubb ej klar), Martin Holmberg (Götene), Fredrik Synnergren (Vinninga)

Lämna en kommentar