ANNONS:
ANNONS:

LFK värvar nytt från Bridges FC

Tre amerikaner gjorde succé under förra året.
Nu hoppas Lidköpings FK på en favorit i repris.
Klar för division två-klubben är nämligen 25-årige anfallaren Jochen Graf från Bridges FC.

Jochen Graf är senaste nyförvärvet för LFK.
Jochen Graf är senaste nyförvärvet för LFK.

Efter en vårsäsong som gav mersmak är nu herrarna i Lidköpings FK tillbaka i träning och under torsdagskvällen träningsspelade man mot amerikanska Bridges FC. (förlust 1-2) Den som har koll på den lokala fotbollen vet att ”jänkarna” även gästade Lidköping under förra året och efter besöket i stan valde LFK att skriva kontrakt med tre av lagets spelare.

Men trots att de tre Bridgesspelarna var succévärvningar var det inte tänkt att det skulle värvas några från årets lag. Orsaken är förstås att LFK denna säsong spelar i division två och då krävs det att man skriver helt andra kontrakt. För en icke EU-medborgare måste man exempelvis betala minst 15 000 kr / månaden till om denne ska få spela i Sverige.
Därför var det nog många som höjde på ögonbrynen när LFK presenterade nyförvärvet Jochen Graf från Bridges under fredagen.
Den 25-årige anfallaren var killen som avgjorde träningsmatchen mot LFK i onsdags och orsaken att LFK kan värva Texasfödde Jochen är att han en tysk pappa och således också ett tyskt pass.
– Han har ett tyskt pass vilket gör att det blir en väldigt billig lösning. Eller ja, han blir inte dyrare än någon annan spelare i alla fall, säger Per Berntstig som är kontraktsansvarig i LFK till NLT.

25-åringen gör i år sin första säsong för Bridges FC i Chicago och har innan dess representerat Bradley Braves från Bradley University i Illinois. Under sina fyra år på skolan har det hunnit bli hela 60 mål på 77 matcher.
—————————————–
Jochen Graf ser dock inte ut att bli det enda nytillskottet i division två-klubben inför höststarten. 18-årige mittfältaren Felix Eskelinen tränar nämligen med LFK under veckan. Felix spelar till vardags i Morön BK som för tillfället är tabelljumbo i Norlandstvåan. Felix fanns på planen i mötet mot Bridges och kommer även att spela helgens träningsmatch för LFK innan parterna kommer att sätta sig ner för att diskutera framtiden.
—————————————–
Även mittbacken Martin Holmberg fanns på planen mot Bridges. 20-åringen skulle som bekant spela för LFK under denna säsong, men pappersstrul satte stopp för spel under våren. Nu öppnar det svenska transferfönstret igen och allt talar nu för att Martin kommer att spela för LFK under hösten.
– Vi ska sätta oss ner och diskutera saken. Förhoppningsvis blir det klart väldigt snart, jag har inte hört något annat, säger Martin till NLT.

Lämna en kommentar