ANNONS:
ANNONS:

LFK vidare till kvartsfinal i DM

Herrarna i LFK fick målskyttet att lossna.
Seger med hela 5-0 mot rivalen Gauthiod i DM.
Kolla in vilka andra lag som är vidare i DM för herrar och damer.

Det var nu ett tag sedan vi blickade närmre på DM-spelet för damer och herrar. Men nu är det hög tid att ta en titt på slutspelsträdet som börjar bli allt mer välfyllt med lagnamn.

På herrsidan spelades det också en riktigt intressant match under tisdagskvällen då LFK gästade Gauthiod. Hemmalagetmönstrade en betydligt mer blygsam startelva än gästerna. Men någon skugga ska därför inte falla på LFK:s insats som var bra. Till och med så bra att man lyckades göra 5-0 på Gauthiod. Något som förstås gav självförtroendet en extra skjuts inför seriespelet.

Segern innebär att LFK nu som andra lag är klara för kvartsfinal. Där väntar antingen Skoftebyn eller FC Trollhättan i en match som lär bli avgörande om man får spela i Svenska Cupen eller ej.
Förutom LFK kan också Götene ta sig till kvartsfinal. Då behöver man dock besegra Skövde AIK i sin åttondelsfinal om någon vecka.

Nedan hittar du hela slutspelsträdet för herrarna:
(Klicka på bilden för att göra den större)


I damernas DM är det två lag klara för kvartsfinal. Fokus ligger dock främst på åttondelsfinalerna där vi just nu har tre lokala inlag kvar i tävlingen. Två av dem möts den 7 juni när Råda tar emot LFK i ett hett derby på Rådavallen.

Vinnaren i den matchen har som ni ser nedan möjligheten att få möta ännu ett lokalt lag. Gauthiod är nämligen på samma halva och nu väntar tuffa Holmalund Akademi (div 2) i nästa omgång.

Övrigt värt att notera är att alltid DM-starka Nittorp förstås är kvar i turneringen och att Holmalund valde att lämna WO i sin 16-delsfinal mot Skultorp. LFK således det högst rankade laget kvar i turneringen som rullar vidare under de närmsta veckorna.

Nedan hittar du hela slutspelsträdet för damerna:
(Klicka på bilden för att göra den större)

Lämna en kommentar