ANNONS:
ANNONS:

Lidköpings FK sparkar tränaren Gytis Gelgota

En poäng på fyra matcher.
Nu sparkar LFK sin tränare Gytis Gelgota.
– En stor och djup förtroendeklyfta som inte går att överbrygga, skriver LFK i ett pressmeddelande.

Under måndagseftermiddagen kom de första ryktena om att något var på gång i Lidköpings FK. Spekulationer om tränare Gytis Gelgotas framtid i division två-klubben var det som var på tapeten och under kvällen kom också ett pressmeddelande från LFK.

Där skriver man följande:

”LFK har för säsongen 2015 tillsammans med spelare och ledare gemensamt antagit och accepterat en högre målsättning med högre krav på prestation. Hittills under säsongen har resultatet gått i mottsatt riktning och visar efter 4 spelade matcher 1 poäng och 2-11 i målskillnad.

Av denna anledning har samtal med Gytis och samtliga spelare hållits för att försöka få reda på orsaken till den svaga inledningen av säsongen. En stor och djup förtroendeklyfta mellan spelare och tränare kan konstateras som inte går att överbrygga vilket gör det omöjligt att fortsätta samarbetet. För Lidköpings FK:s bästa är båda parter därför gemensamt överens om att avsluta detsamma.

Det är ett mycket svårt beslut att fatta eftersom Gytis under de snart 3 åren som tränare för LFK helt har uppfyllt sitt uppdrag i linje med de sportsliga krav och målsättningar som föreningen ställt. Under Gytis ledning har vi avancerat till div.2 och under förra säsongen etablerat oss i denna med en 6:e plats som resultat. Vi beklagar djupt att denna situation uppstått som tvingar oss till detta beslut och tackar Gytis för det arbete han utfört i vår förening samt önskar honom stort lycka till i sitt framtida liv och i kommande uppdrag inom fotbollen.”

Matchen mot Skövde AIK blev den sista för Gytis Gelgota.
Matchen mot Skövde AIK blev den sista för Gytis Gelgota.

I sitt pressmeddelande berättar LFK också att ny huvudtränare kommer Patrik ”Plätta” Gustavsson att bli. Patrik tränar som bekant nu LFK Akademi, men kommer ta sig an sitt nya uppdrag med omedelbar verkan.
Lillebror Andreas Gustavsson som är Akademiansvarig i föreningen kommer att ta över huvudtränaransvaret för klubbens lag i division fem.

Andreas Gustavsson och Patrik Gustavsson.
Andreas Gustavsson och Patrik Gustavsson.

13 tankar på “Lidköpings FK sparkar tränaren Gytis Gelgota

 1. Förtroendekapitalet rasar snabbt inom LFK, det må jag lova.

  Tar för givet att både ledning inom Fotbollssektionen samt spelarna hade fullt förtroende för sin tränare när säsongen startarde. Om det då efter fyra matcher är förbrukat betyder det i detta fallet ett förtroenderas på 25% per match. Detta sk förtroenderas är det inte många som kommer att slå.

  Man kan ju fråga sig lite smått, vilket ansvar har de fotbollsansvariga samt spelarna ???

 2. Förtroendekapitalet rasar snabbt inom LFK, det må jag lova.

  Tar för givet att både ledning inom Fotbollssektionen samt spelarna hade fullt förtroende för sin tränare när säsongen startarde. Om det då efter fyra matcher är förbrukat betyder det i detta fallet ett förtroenderas på 25% per match. Detta sk förtroenderas är det inte många som kommer att slå.

  Man kan ju fråga sig lite smått, vilket ansvar har de fotbollsansvariga samt spelarna ???

 3. Är herrfotbollen viktigare än damfotbollen i LFK? 0 poäng och 0 mål med ”de bästa spelarna i Skaraborg!” Inget vidare resultat med det spelarmaterialet, eller?

 4. Är herrfotbollen viktigare än damfotbollen i LFK? 0 poäng och 0 mål med ”de bästa spelarna i Skaraborg!” Inget vidare resultat med det spelarmaterialet, eller?

 5. De beter sig som en storstadsklubb. Vad är det med Lidköping och hybris?
  Vad är det för klubb att snegla mot som ung när de redan sedan klubbens födsel sparkat två tränare…Kom ner på jorden,försök och värva lokalt så långt som går och avskeda för fan inte tränare efter fyra omgångar. De kanske kan vara aktuella senare? vem vill gå till en klubb du blev sparkat i efter fyra omgångar efter fått tummen upp för en fortsättning. Tränare växer inte på träd här ute. Men och andra sidan kan man ju alltid värva en amerikansk tränare…

 6. De beter sig som en storstadsklubb. Vad är det med Lidköping och hybris?
  Vad är det för klubb att snegla mot som ung när de redan sedan klubbens födsel sparkat två tränare…Kom ner på jorden,försök och värva lokalt så långt som går och avskeda för fan inte tränare efter fyra omgångar. De kanske kan vara aktuella senare? vem vill gå till en klubb du blev sparkat i efter fyra omgångar efter fått tummen upp för en fortsättning. Tränare växer inte på träd här ute. Men och andra sidan kan man ju alltid värva en amerikansk tränare…

 7. Måste hänt saker bakom kulissen här. Superhyllad och uppskattad efter förra och inför denna säsongen, sen detta. Osar katt. Men så kommer man inte ifrån, LFK har en av seriens sämsta trupp, detta är fakta. Med tanke på det är 1p än så länge ingen katastrof, tar pojkarna poäng i rätt matcher framöver så kanske de kan klara kontraktet. Allt utom degradering är en jättebedrift..

 8. Måste hänt saker bakom kulissen här. Superhyllad och uppskattad efter förra och inför denna säsongen, sen detta. Osar katt. Men så kommer man inte ifrån, LFK har en av seriens sämsta trupp, detta är fakta. Med tanke på det är 1p än så länge ingen katastrof, tar pojkarna poäng i rätt matcher framöver så kanske de kan klara kontraktet. Allt utom degradering är en jättebedrift..

 9. Håller med Janne om Lidköping och hybris. För att sätta det i ett större perspektiv kring fotbollen i stort än bara om Gytis vara eller icke vara vill jag reflektera över och göra en jämförelse mellan Lidköping och Skövde, våra större städer i distriktet. Som fd ungdomsledare i Skaraborg har jag märkt över åren att lag från Lidköping (läs Heimer) tidigt tränat mer vilket lett till att killar tröttnar, toppat lag för att nå kortsiktig framgång i serier/cuper vilket lett till tidig utslagning medan lag från Skövde (läs Skövde AIK) haft en mer avslappnad och sund inställning och låtit alla utvecklas i sin takt. Det är ju först på seniornivå som ett resultatansvar infinner sig och där kan man över åren se vilket lag och vilken metod som ger bäst resultat. Samma resonemang gäller förresten även i ishockey mellan HCL och Skövde IK och även här kan man ju se vilket lag som klarar sig bäst på seniornivå.

 10. Håller med Janne om Lidköping och hybris. För att sätta det i ett större perspektiv kring fotbollen i stort än bara om Gytis vara eller icke vara vill jag reflektera över och göra en jämförelse mellan Lidköping och Skövde, våra större städer i distriktet. Som fd ungdomsledare i Skaraborg har jag märkt över åren att lag från Lidköping (läs Heimer) tidigt tränat mer vilket lett till att killar tröttnar, toppat lag för att nå kortsiktig framgång i serier/cuper vilket lett till tidig utslagning medan lag från Skövde (läs Skövde AIK) haft en mer avslappnad och sund inställning och låtit alla utvecklas i sin takt. Det är ju först på seniornivå som ett resultatansvar infinner sig och där kan man över åren se vilket lag och vilken metod som ger bäst resultat. Samma resonemang gäller förresten även i ishockey mellan HCL och Skövde IK och även här kan man ju se vilket lag som klarar sig bäst på seniornivå.

 11. Väldigt bra snack! Tycker dock att vi måste prata om att OM det nu var så att spelarna inte längre hade förtroende för sin tränare, då måste han helt enkelt ha en mycket öppnare dialog med sitt lag och sin stab. Styrelsen borde ju ställt någon form av ultimatum (typ kommande 3 matcher) istället för att göra som de gjorde. Sen vill jag även kritisera Gytis lite genom hans minst sagt konstiga uttagningar. Senast mot SAIK slänger han in en omskolad?! vänsterfotad högerback?!(som ärligt har varit katastrof!) som innermitt i ett 0-2 underläge med 20 min kvar när lagets bäste målskytt sitter på bänken. Sedan låter han planens överlägset sämsta spelare lira 80 min som lagets spelmotor på innermitten. Noll form av spelide och kreativitet. Finns klart potential men en stark del av den satt på bänken senast. Sedan är det ett under att en av planens överlägset skickligaste spelare med boll spelade vänsterback istället för innermitt där hans lugn och spelsinne hade dominerat mittfältet och killen som de senaste 7 säsongerna har spelat vänsterback och har merparten av tiden även varit lagkapten spelade som vänstermitt?! Klart du som spelare ifrågasätter tränarens kapacitet för att leda laget. Som sagt, ingen spelidé. Jag tycker inte att det var fel att sparka Gytis men jag tycker definitivt att de gjorde det alldeles för tidigt och på för ett dåligt sätt. Plätta känns som ett naturligt och ”safe” val men det finns idag bara en tränare som verkligen kan föra LFK framåt och det är Görgen Sjöberg. Vore intressant och vad jag har hört av tidigare spelare så sägs det att hans passion och ambitioner överträffar hans ”specielhet” :P.
  Ska bli kul att se vad som komma skall dock.

 12. Väldigt bra snack! Tycker dock att vi måste prata om att OM det nu var så att spelarna inte längre hade förtroende för sin tränare, då måste han helt enkelt ha en mycket öppnare dialog med sitt lag och sin stab. Styrelsen borde ju ställt någon form av ultimatum (typ kommande 3 matcher) istället för att göra som de gjorde. Sen vill jag även kritisera Gytis lite genom hans minst sagt konstiga uttagningar. Senast mot SAIK slänger han in en omskolad?! vänsterfotad högerback?!(som ärligt har varit katastrof!) som innermitt i ett 0-2 underläge med 20 min kvar när lagets bäste målskytt sitter på bänken. Sedan låter han planens överlägset sämsta spelare lira 80 min som lagets spelmotor på innermitten. Noll form av spelide och kreativitet. Finns klart potential men en stark del av den satt på bänken senast. Sedan är det ett under att en av planens överlägset skickligaste spelare med boll spelade vänsterback istället för innermitt där hans lugn och spelsinne hade dominerat mittfältet och killen som de senaste 7 säsongerna har spelat vänsterback och har merparten av tiden även varit lagkapten spelade som vänstermitt?! Klart du som spelare ifrågasätter tränarens kapacitet för att leda laget. Som sagt, ingen spelidé. Jag tycker inte att det var fel att sparka Gytis men jag tycker definitivt att de gjorde det alldeles för tidigt och på för ett dåligt sätt. Plätta känns som ett naturligt och ”safe” val men det finns idag bara en tränare som verkligen kan föra LFK framåt och det är Görgen Sjöberg. Vore intressant och vad jag har hört av tidigare spelare så sägs det att hans passion och ambitioner överträffar hans ”specielhet” :P.
  Ska bli kul att se vad som komma skall dock.

Lämna en kommentar