ANNONS:
ANNONS:

Lofas All Star Team – Juryns motivering

De var turneringens tio bästa spelare.
Men varför kom de egentligen med i Lofas ”All star team”.
Här kommer alla namn med efterföljande motiveringar.

Visserligen har det nu gått drygt två veckor en sedan Lofas inomhusturnering avslutades, men vi har faktiskt inte presenterat de tio spelare som kom med i turneringens ”All Star Team”.

Fem tjejer och fem killar skulle med i dessa lag och juryn hade som vanligt svårt att välja ut de slutgiltiga spelarna i den hårda konkurrensen.
Men till sist kom man överens och tio spelare fick kliva fram och ta emot fina priser från X-Force Lidköping och Lokalfotboll.se.

Här har ni spelarna som kom med – och varför.

 

DAMER

Målvakt – Malin Björkman, Lidköpings FK
Platsen mellan stolparna i All star-laget blev en tuff kamp mellan Rådas Jonna Hasselgren och Malin Björkman. Men till syvende och sist var det Björkman som stod i vägen för det hon skulle. Speciellt i finalen då hon ännu en gång höll nollan. Enormt fina utkast som gång på gång var offensiva vapen för sitt lag. En klassmålvakt.

Utespelare – Marie Sandberg, Lidköpings, FK
Marie tog stora steg i sin fotbollsutveckling förra säsongen och det syns att hon tar mer och mer ansvar i sitt LFK. En av lagets mest bolltrygga spelare som aldrig gör en dålig match. Under Lofa var hon stabiliteten själv såväl offensivt som defensivt.

Utespelare – Lina Larsson, Råda
Kanske turneringens utropstecken. Råda överlag hade mer struktur i sitt spel än på många år och bakom det mesta offensivt låg Lina Larsson. Bollmottagare och playmaker i ett. Linas lugn med bollen skapade ytor för medspelarna och spelintelligensen på Lina skapade problem för samtliga motståndare turneringen igenom.

Utespelare – Heather Williams, Lidköpings FK
Många förstås bra i LFK, men piggast under turneringen var helt klart nyförvärvet från Holmalund Heather Williams. Amerikanskans snabba fötter och kvicka riktningsförändringar var ständigt ett hot för motståndarna och hon stod även för en hel del mål framåt.

Utespelare – Sofia Karlsson, Råda
Svårt att undvika att ta med turneringens skyttedrottning. Sofia började turneringen ganska svagt, men så fort första målet satt lossnade det mesta. Ständigt spelbar på sista tredjedelen och med rätt löpningar kom hon till avslut mer än någon annan. Sex mål talar också sitt tydliga språk.

——————————————

HERRAR

Målvakt – Kristoffer Sundén, Lidköping United
Det dröjde ända till finalen innan Kristoffer Sundén fick släppa en boll förbi sig. Den reslige burväktaren har redan under årets seriespel i futsal med United visat trygghet mellan stolparna och Lofa var inget undantag. Spelade stabilt och gjorde de viktiga räddningarna som krävdes för att hans lag skulle kunna fokusera framåt.

Utespelare – Husam Abdulhadi, Lidköping United
”Husse” har alltid varit en duktig inomhusspelare, men har tagit flera kliv framåt under den senaste tiden. Inte minst defensivt där han hela tiden ligger rätt i banan. Har ett lugn i sitt spel som skapar trygghet och kan framåt explodera när det behövs med både bra dribblingar och skott.

Utespelare – Rasmus Arvidsson Gerhardsson, Lidköpings FK
Nyförvärvet från Qviding visade direkt upp ett attraktionsvärde med snabba fötter och bra blick. Fick inte så mycket uträttat dag ett, men under slutspelsdagen lossnade det mesta. Solomål och kanonskott. Rasmus bjöd på det mesta och var en av Lofas mest sevärda spelare.

Utespelare – Oscar Lennerskog, Lidköpings FK
LFK-talangen Lennerskog fick äntligen visa upp sig för Lofapubliken och visade klassen. Fart och finess blandat med en målfarlighet. Fyra mål första dagen och två den andra gav Oscar skytteligasegern. En mycket välförtjänt sådan. För det var knappast några turmål han gjorde, utan snarare mål som visade att den unge killen går en ljus framtid till mötes

Utespelare – Kristijan Nikolla, Lidköping United
Tre mål i finalen 2016 och när finalen 2017 var färdigspelad hade Kristijan Nikolla gjort två. Och det krävdes just individuell skicklighet som den Nikolla besitter för att spela hem guldet till United. Visst finns det fortfarande saker att förbättra defensivt, men offensivt är Nikollautan tvekan traktens bästa futsalspelare. I All star teamet ifjol och lika given i år.

 

Vad tyckte du om uttagningarna? Håller du med juryn, eller hur hade ditt lag sett ut?

Lämna en kommentar