ANNONS:
ANNONS:

Lokala inomhussegrar i helgen

Dubbelt LFK i Tibros Möbelcup.
Och ännu en Gautiodseger i Rössöcupen.
Dessutom vann Ardala Sklt-cupen under en intesiv futsalhelg.

Årets futsalsäsong är inne på sin andra halva och inomhuscuperna avlöser då varandra i strid ström. I helgen som gick var det spel på en rad olika platser i och runt omkring vårt bevakningsområde och det var gott om lokala framgångar när vi tittar tillbaka på veckoslutet som just passerade.

Om vi börjar i Tibro så åkte Lidköpings FK:s damer dit med två lag. Egentligen skulle det bara varit ett, men ett sent utdrag från ett annat lag och LFK fick frågan om de kunde fylla platsen.
Det blev då ett Ja från Kjell Larssons tjejer och man kan väl lugnt säga att man förtjänade platsen. För när krutröken lagt sig stod nämligen de båda LFK-lagen i final mot varandra.

Då valde ledarna att sätta sig på läktaren och låta tjejerna sköta det själva. Och från läktaren fick Kjell och Mikael Prodér se lag 1 besegra lag 2 med 2-0. Förutom guld och silver fick tjejerna med sig bord och stolar från Tibro.


I Uddevalla spelades Sveriges äldsta inomhusturnering för damer. Och den 37:e upplagan av cupen blev en fin sådan för Gauthiods damer som fick ta emot pokalen från SVFF:s ordförande Karl Erik Nilsson.

Gruppseger följdes av seger i kvarten mot Utbynäs (2-1) och i semifinalen exploderade det på slutet i en match man vann med 4-1 mot BK Astrio. Final för Gauthiod mot hemmalaget Rössö 1 och efter två mål kunde Gauthiod vinna finalen med 2-0 och kamma hem ännu en inomhustitel.


De lokala herrarna befann sig först och främst i Skara under helgen då Sklt-cupen avgjordes. 12 lag i tre fyralagsgrupper gjorde upp om titeln om vilket lag i tidningens bevakningsområde som är det vassaste.
På förhand hade nog de flesta trott på duon Götene och Skara, men inget av lagen tog sig vidare till semifinal.

De fyra hetaste lagen var istället Ardala, Hangelösa, Lundsbrunn och Sil som alla nådde semifinal. Segrar i dessa för duon Ardala och Sil som alltså fick göra upp om cupguldet.

739 åskådare fick bevittna en jämn final, men hemvändande Mikael Mörk kunde med ett fint högerskott avgöra matchen med sitt 2-1-mål som gjorde att Ardala fick lyfta pokalen.
Pris till turneringens bäste spelare gick för övrigt till Ardalas spelande tränare Viktor Berntsson och mycket mer om cupen kan du se och läsa om HÄR

Lämna en kommentar