ANNONS:
ANNONS:

Lokala lag i jakt på division fem

Annelund är Falköpingssexans seriefavorit.
Men bakom lurar bland annat Arentorp/Helås och Tråvad/Larv.
Här kommer en genomgång av våra lokal lag i Falköpingssexan.

Fyra av våra lokala gäng spelar denna säsong i Falköpingssexan. En serie som detta år har en klar seriefavorit i Annelund. Ett lag som rasat nedåt i seriesystemet efter att faktiskt spelat i division två för ett antal år sedan.

Två av våra lokala lag Arentorp/Helås och Tråvad/Larv känns som de hetaste utmanarna till Annelund. Detta medan IFK Emtunga känns som ett lag för topp fem och Elmer/Fåglum som ett gäng som får kämpa för att göra en bättre säsong än ifjol.

Nedan har vi kollat närmare på vår lokala kvartett och hur förutsättningarna ser ut inför 2018.


Arentorp/Helås FK

Tränare: Anders Svantesson (Ny)
Nyförvärv:
Fredrik Eriksson (comeback), Adrian Martinsson (FC Gauthiod), Mohaned Al-Yafeei (FC Gauthiod), Tobias Fredriksson (FC Gauthiod), Linus Larsson (FC Gauthiod), Oscar Annerfjärd (FC Gauthiod)
Förluster:
Bosse Dahlberg (tränare, slutar), Robin Herbertsson (Vedum), Roger Karlsson (Tråvad/Larv)
Placering ifjol:
11:a division 5 västra
Premiär: Vartofta på hemmaplan

Arentorp/Helås kunde tyvärr inte utnyttja fjolårets gratisplats i division fem, utan det blev respass tillbaka till sexan direkt. Man hade dock häng på både nytt kontrakt och kvalplats nästan hela året, men till sist blev det alltså en placering som nästjumbo.
Detta år har man hamnat i Falköpingssexan och även om det är svårt att sia om seriens kvalitet så ska förstås Arentorp/Helås vara ett av lagen som slåss om seriesegern.
Man har inte tappat många spelare och med Anders Svantesson tillbaka vid rodret har det sett bra ut under försäsongen där det tagits en och annan skalp.

Ja, Arentorp/Helås är definitivt det lokala lag med bäst chans på en uppflyttning och det skulle nog inte förvåna någon om det spelades division 5-fotboll på Almesåsen och Kedumsvallen 2019.

 


Elmer-Fåglum FK

Tränare: Daniel Andersson (Ny)
Nyförvärv: Andreas Blom (Råda), Wiktor Åslund (Nossebro), Petter Johansson (Essungaalliansen), Eric Ohrlander Persson (Vara), Pontus Lopez Brolin (Levene Skogslund), Linus Bergman (Nossebro)
Förluster:
Placering ifjol: 8:a i Varasexan
Premiär: IFK Emtunga på bortaplan

Det har helt klart varit ett par tyngre år för Elmer-Fåglum. Ett bottenlag i sexan är långt ifrån fornstora dagar, men en åttonde plats i Varasexan var faktiskt ett faktum 2017.
Under vintern har det också ryktats om att laget inte skulle komma till spel denna säsong, men man har nu vaknat ur vinteridet och är på gång igen.

Var någonstans man står vet man inte ens själva när man kliver in i årets seriespel, men man hoppas på en bättre placering än 2017. Andreas Blom är en av spelarna som är tillbaka i laget och hans speed på topp kommer man få stor nytta av. 16 inspelade poäng förra året. Vi tror det blir fler i år.

Andreas Blom har bytt från Råda.

IFK Emtunga

Tränare: Anders Karlsson (Ny, Emtunga dam)
Nyförvärv: Tom Sällberg (Tråvad/Larv), Karl Hermansson (Levene Skogslund), Filip Dahlgren (Levene Skogslund), John Grufvisare (Tråvad/Larv), Alfred Larsson (Emtunga), Robin Westlin (Vara A2), Olof Grabo (Vara A2)
Förluster: 
Placering ifjol: 9:a i division 5 östra
Premiären: Elmer-Fåglum på bortaplan

Om Elmer-Fåglum varit långt ner i källaren så kan man definitivt säga samma sak om IFK Emtunga. Mossbrotts stoltheter har verkligen gått kräftgång den senaste tiden och att bli 9:a i division sex var verkligen ingen höjdare 2017.

Men under vintern har det hörts mer positiva tongångar kring dansbanan på Mossbrott och det känns som att Emtungagrabbarna har fått spring i benen och känslan är att man är på gång i rätt riktning. Alfred Larsson är tillbaka i klubben och Karl Hermansson från Levene Skogslund vet även han var målet är beläget.

Att Emtunga skulle vara i närheten av fjolårets bottennotering känns faktiskt inte troligt alls och laget har faktiskt potential att vara med och utmana på seriens övre halva.


 

Tråvad/Larv IF

Tränare: Johannes Johansson
Nyförvärv: Roger Karlsson (Arentorp/Helås)
Förluster: Tom Sällberg (Emtunga), Alexander Johansson (Vedum), John Grufvisare (Emtunga), Oliver Strömfeldt (Tråvad/Larv), Daniel Johansson (Vedum)
Placering ifjol: 2:a i Varasexan
Premiären: Friscopojkarna på bortaplan

2016 åkte Tråvad/Larv ur division fem och förra säsongen innebar en generationsväxling i seniortruppen. Ändå lyckades man nå en andraplats i Varasexan, men misslyckades i det efterföljande kvalspelet. En fullt godkänd säsong ska nu följas upp med en ännu bättre.

För att det ska ske krävs det att man slår sig in bland favorittippade duon Annelund och Arentorp/Helås. Och visst finns det möjlighet till detta. De unga killarna i laget har blivit ett år bättre och även om man tappat ett par duktiga namn så är man absolut ett av seriens bästa lag.
Fortfarande hoppas man också att spelande tränaren Johannes Johansson ska kunna spela 90 minuter i varje match och skulle det ske är man garranterade både mål och en framskjuten placering.


Lämna en kommentar