ANNONS:
ANNONS:

Lokala Nyårskarameller Del 1

Inga Nyårskarameller i Agneta Sjödin-klass.
Men väl ett par sötsaker att minnas från 2017.
Här har du Årets…

I år skippade vi den klassiska Julkalendern här på Lokalfotboll.se, men självklart måste vi summera det gångna fotbollsåret på något sätt. Så innan vi ”vänder blad” och blickar framåt så finns det fortfarande ett par utmärkelser att dela ut. Och vi gör det via att kora ”Årets…”.

Så gott folk. Här har ni…

ÅRETS…

…VARASKRÄLL
ENV 2014 och Arentorp/Helås 2015. Varaalliansens inomhusturnering verkar vara skrällarnas turnering och 2017 är inget undantag. Under början av januari visar Vedum klassen och tar hem turneringen efter 3-1 i finalen mot Vara.
Läs mer här.


…VARAFAVORIT
Gauthiods damer pallar återigen för trycket. Spöar Levene Skogslund med 8-0 i semifinalen och i finalen blir det 2-1 mot Arentorp/Helås. Frågan är om något lag i den närmaste framtiden kan utmana de rödblå tjejerna i denna turnering.
Läs mer här.…FRIMÅNAD
Som vanligt blir det stor uppståndelse kring perioden 15 november – 15 december. Alla klubbar jobbar på högvarv under fotbollens lågsäsong för att se om sitt eget hus och spetsa truppen med spännande nyförvärv. Och precis som vanligt så råder det delade meningar om Frimånaden är årets höjdpunkt eller årets värsta månad.
Alla klara övergångar hittar du för övrigt HÄR.


…ITALIENARE
Redan i februari pratas det om att Skaratalangen Oliver Verona Grönberg uppvaktas av utländska intressenter. Däribland italienska Genoa. Efter sommaren står det också klart att mittfältaren tar sitt pick och pack och lämnar Skara för spel i Italien. Fotbollsproffs kan alltså skrivas på visitkortet.


…REVANSCHJÄGARE
Kristoffer Bohrén har öst in mål i alla olika divisioner, men skador och motivationsproblem sätter stopp för spel under stora delar av 2016. Ett par mål på hösten blir det och i början av 2017 går LFK ut med att nu är ”Totte” klar för spel och hungrig på revansch.
Men när vi summerar 2017 har anfallaren inte gjort en enda seriematch för division två-laget. Återigen är det skador som sätter stopp. I slutet av november är det dock återigen dags för rubriker när det står klart att ”Totte” och LFK förlänger samarbetet över 2018. Anfallaren ska ut på ännu en revanschjakt.


…TYNGSTA SEGER
Lidköping United charmar Lidköpingspubliken som tar futsalen till sina hjärtan. Laget vinner också sin division ett-serie och får kvala till SFL – Sveriges högsta division.
Efter förlust borta mot Skövde United väntar hemmamöte inför storpublik i Idrottens Hus. United vinner efter en gastkramande match med 6-4. En segermarginal som är ett ynka mål för lite. Snacka om tung seger!


…ORD
Inför varje nytt år presenteras en rad nya ord till den svenska ordlistan. Ord som helt enkelt varit vanligt förekommande under innevarande år. Det den lokala fotbollen borde fått bidra med är ”Gratisplats”. För sällan har väl det ordet används så flitigt som under 2017. Det delas ut gratisplatser åt höger och vänster efter att flera klubbar fått kasta in handduken under vintern och våren.


…TRÄNARKICK 1
Ett hårdsatsande Trollekis väljer redan innan seriespelet drar igång att gå skilda vägar med tränare Stig Björk. Motivationen hos tränaren står inte i paritet med den satsning som division 6-laget gör. Daniel Enggren tar över laget och tar laget till en andraplats i Lidköpingssexan. Efter ett mindre lyckat kvalspel blir det dock division 6 även 2018.


…TRÄNARKICK 2
Tre omgångar in i serien väljer Gauthiods herrar att göra sig av med Joakim Jensen. Ett par dåliga insatser under seriestarten blir droppen och spelartruppen saknar förtroende för den ex-allsvenske spelarens förmåga att leda laget under träningar och matcher. Ersätter gör omedelbart assisterande tränaren Rikard Nilsson som idel får lovord av spelarna för sin noggranna och seriösa stil.


…TRÄNARKICK 3
Under väldigt milda former väljer Patrik Widell att kliva åt sidan på Torsvallen i slutet av maj. Vara har inlett seriespelet trögt och den sympatiske tränaren har kört fast. Ersätter gör Robin Westby (tidigare Johansson) som leder laget resten av säsongen. Det lyfter aldrig riktigt för Vara, men kontraktet räddas och de gulsvarta kan bygga vidare 2018. Patrik Widell tränar under hösten istället Nossebro som via kvalspel klarar sig kvar i division fem.


…TRÄNARKICK 4
Andreas Gustavsson blir klar som ny Götenetränare i oktober 2016, men drygt ett halvår senare får ”Lill-Plätta” lämna sitt uppdrag. Resultaten uteblir och den passningsorienterade fotbollen som Lidköpingstränaren vill spela faller inte alla spelare på läppen.
”Jag är van att jobba med lite och få ut mycket, inte att jobba med mycket och få ut lite. Vi har ett stort kassaskåp, men har inte hittat nycklarna, säger Andreas till NLT”


…TRÄNARKICK 5
Turbulens i Lidköping United under försommaren och ny tränare för laget blir Jörgen Sjöberg. Skåningen som även tidigare tränat United utomhus får dock inte fortsätta säsongen ut, utan efter ett par omgångar väljer United att gå tillbaka till Jakob Matanovic som lagets huvudtränare.
”Ibland blir det så och jag måste se till föreningens bästa” säger klubbens ordförande Dino Husic.


…PYJAMAS
När det vankas derby i division två är det helt plötsligt en broder Nikolla i varje lag. För att psyka lillebror Dani iscensätter storebror Kristijan en bild där Dani posserar sovandes i Gauthiodtröja. Om sömnen störs låter vi vara osagt, men derbyt vinner Gauthiod tämligen enkelt.


…SPELARPRESENTATION
Uppfinningsrika klubben ÖSIK tar den lokala fotbollens spelarpresentationer till en helt ny nivå när man levererar sin startelva med rörliga bilder. Initiativet hyllas av alla och får snabbt viral spridning. ÖSIK har dock problem att få ut samma klass på planen som utanför under 2017 och slutar bara fyra i Lidköpingssexan. Något som får ses som en liten besvikelse.


…SEGERDRYCK
Ardalas herrar är nykomlingar i femman, men efter att stärkt truppen rejält visar man tidigt att man är laget att slå i den mellersta femman. Man säkrar också seriesegern relativt tidigt och får under hösten fira i kavaj. Segerreceptet. Ja, precis som Asterix och hans galler så verkar även Viktor Berntsson och hans mannar dricka ”Trolldryck”. I Ardalas fall verkar den vara tillverkad i Vinköl…


Imorgon onsdag dyker del 2 upp av våra Nyårskarameller med fler saker att minnas från 2017. Är det något vi bara inte får glömma bort? Kommentera gärna nedan!

2 tankar på “Lokala Nyårskarameller Del 1

Lämna en kommentar