ANNONS:
ANNONS:

Lokala Nyårskarameller Del 2

Inga Nyårskarameller i Agneta Sjödin-klass.
Men väl ett par sötsaker att minnas från 2017.
Här har du del två av Årets…

Igår påbörjade vi vår tillbakablick på 2017 och vi fortsätter i samma stil även idag. Vad är egentligen värt att minnas från fjolåret? Ja, det här minns i alla fall vi lite extra.

Så gott folk. Här har ni…

ÅRETS…

…LOFAVINNARE
Lidköping United specialiserar sig på futsal under vintern och det ger utdelning under två intensiva Lofadagar i Idrottens Hus i Lidköping. Man är långt ifrån överlägsna, men har en stabilitet som inte många andra lag har. I en jämn final blir Kristijan Nikolla tungan på vågen för United som besegrar Lidköpings FK med 2-1 och kammar hem föreningens första Lofatitel.


…LOFAFAVORIT
För femte gången på raken är det damerna i Lidköpings FK som är bäst inomhus i kommunen. Visst skärrar ett par lag favoriterna under vägen fram till finalen, men när det gäller som mest kan inget lag hota Kjell Larssons tjejer. Finalen mot Råda blir en enkel match och segersiffrorna skrivs till 3-0.


…GEOGRAFISKA CIRKUS
Med division fyra lag som drar sig ur serien blir det minst sagt en följetång kring vilket lag som ska erbjudas platsen i den norra fyran. Skepplanda är laget som var närmast att ta steget upp i kvalet 2016, men då Lundsbrunn har en bättre geografisk placering så blir det Tommie Björks mannar som får platsen.
Som väntat blir det ett enormt ramaskri från Skepplanda som överklagar beslutet i alla möjliga instanser. Lundsbrunn behåller dock platsen, men glädjande nog dyker det upp ännu en gratisplats i den södra fyran som Skepplanda tillsätter.

Under Representantskapsmötet under hösten väljer sedan VFF att ändra sina rutiner vid liknande fall i framtiden.


…DAMOFFENSIV
Damerna i Lundsbrunn/Hällekis/Kinne Vedum flyttar fram sina positioner rejält. Både medialt, men kanske framför allt på planen där man fullkomligt öser in mål. Efter 18 seriematcher har man gjort hela 101 mål och snittar alltså fantastiska 5,6 mål per match.
Trots målkavalkaden vinner man konstigt nog inte sin serie. Vartofta är nämligen vassare sett till antalet poäng och LHK blir kvar i division tre även 2018.


…FOTBOLLSGALA SOM FÖRSVANN
I maj pratar representanter från Varas Fotbollsallians och elever från Lagmansgymnasiet om att en ny Fotbollsgala ska gå av stapeln under hösten. Lokalfotboll.se är bara en av de medier som prisar initiativet. Den 14 oktober ska ”schlättas” fotbollslirare prisas är det tänkt, men när det väl blir höst är det knäpptyst om galan och vad vi vet gick den aldrig av stapeln.


 

…UTSPARK
I juni möter Järpås på hemmaplan Hangelösa. Vid ställningen 3-0 satsar målvakten på Simon Nilsson på en snabb kontring via en utspark. En riktigt bra träff och ett par höga studsar senare ligger bollen i Hangelösas mål och Nilsson kan titulera sig målskytt.


…BLIXT
Lidköpingsdomaren Admir Hasanbegovic går inte bara igenom divisionerna som en blixt. Under slutet av juli tvingas han också springa ifrån en när han och kollegorna Martin Jonsson och Viktor Sundberg dömer Stenungsund mot Vänersborgs IF i division två.
En blixt slår nämligen ner och flera spelare blir liggande på planen. Sjukhusbesök för en kvartett spelare, men som tur är får ingen allvarligare skador.


…MEST TAJMADE SERIESEGER
Rådas herrar studsar tillbaka efter ett tungt år 2016. Laget är med och fightas i toppen av den västra femman under våren, men under hösten är man seriens jämnaste lag och i seriens näst sista omgång har man chansen att ta hem seriesegern när Arentorp/Helås kommer på besök. Sedan länge är det också bestämt att klubben som fyller 85 år 2017 ska ha stort jubileumsfirande på kvällen samma dag.
När herrarna sedan fixar tre poäng utbryter stort segerjubel och kvällens fest får en minst sagt extra krydda.


…SM-GULD
Inte många lokala spelare kan skryta med ett SM-guld, men det kan efter 2017 Järpåstjejen Matilda Haglund. Efter ett par skadefyllda år i Linköping är hon under hösten tillbaka i spel igen. Visserligen blir det mest bänknötande, men ett par matcher blir det och säsongen kryddas av ett SM-guld. Guldtränare? Jo, gamle Gauthiodbekantingen Kim Björkegren.

 


…HÖST
När höstsäsongen inleds är Gauthiod en bra bit efter topp 4 i division två. Men från slutet av juli och framåt visar Rikard Nilssons lag upp en imponerande form och vinner tio av tolv matcher. Det händer tyvärr inte så mycket med lagets tabellplacering, men avståndet uppåt krymer allt mer och när en match återstår av serien kan Gauthiod sluta etta, tvåa, trea eller fyra. Man gör också en mycket bra insats borta mot FC Trollhättan men 2-2 räcker till sist ”bara” till en fjärdeplats.


…5-ÅRING
I början av november fyller Lokalfotboll.se 5 år. Mycket har hänt sedan starten. Något man inte minst kan se på bilden nedan när håret var något längre på grundaren av sajten, iPhonemodellen en 3:a och Götenes konstgräs fortfarande spelbart.


…BÄNKNÖTARE
Att få starta en match på bänken är knappast någon spelare som önskar. Men så kan man vända det till en roligare grej. Något som killarna i Skara gör under året. På Instagram fotar man sig själva med dagens bänk och betygsätter den samma efter noggranna kriterier. Underhållande och mycket läsvärt!


…HERROFFENSIV
Peter Linde, Robin Björk, Johan Ståhl, Mikael Mörk och bröderna Viktor och Edvin Berntsson. Ardalas alternativ i det offensiva spelet är många och det speglar av sig på säsongen 2017. En säsong där Ardala öser in mål och efter 22 omgångar har man gjort hela 87 stycken – som nykomling i serien!
87 fullträffar är det mesta något lokalt herrlag mäktar med under säsongen 2017


…FACEBOOKGRUPP
Allt verkar frid och fröjd hos Lidköping United när en strid blossar upp mellan styrelse och Sportchef Per Berntstig. Den sistnämnde ska tydligen ha startat en Facebookgrupp dit bara vissa spelare i laget varit välkomna. Upprört i Unitedlägret och under våren går paterna skilda vägar.


…LÄNGSTA SÄSONG
I mitten av februari startar Lundsbrunn sitt matchande för säsongen. Drygt åtta månader senare spelar man den sista. Och det blir allt annat än ett roligt slut på säsongen för Lundsbrunn som hamnat tia och på nedre kvalplats i den norra fyran.
Först ett jämt kvalspel där man bara är minuter från nytt kontrakt och sedan en avgörande match den 29 oktober mot Brämhult. En match som går både till förlängning och straffar. Den allra sista missar tränare Tommie Björk och Lundsbrunn tvingas efter en låååång säsong tillbaka till division fem.

 


Imorgon onsdag dyker del 3 upp av våra Nyårskarameller med fler saker att minnas från 2017. Är det något vi bara inte får glömma bort? Kommentera gärna nedan!

Lämna en kommentar