ANNONS:
ANNONS:

Lokala Nyårskarameller Del 3

Inga Nyårskarameller i Agneta Sjödin-klass.
Men väl ett par sötsaker att minnas från 2017.
Här har du den avslutande delen av Årets…

I tisdags påbörjade vi vår tillbakablick på 2017 och fortsatte under onsdagen. Idag avslutar vi vår trilogi med fokus på 2017. Vad är egentligen värt att minnas från fjolåret? Ja, det här minns i alla fall vi lite extra.

Så gott folk. Här har ni…

ÅRETS…

…GÖTENEFAVORIT
Götenes herrar håller för favortitrycket och vinner Kinnekullealliansens inomhusturnering via seger med 2-1 mot nykomponerade Chile Götene. Johan Karlsson och Kristoffer Andersson vänder på steken i finalen via två snabba mål.
Läs mer HÄR


…SNABBASTE FLYTT
Anfallaren Martin Gerhardsson är tänkt att bli den centertank som LFK saknat. När han presenteras i december 2016 är det mungiporna uppåt på LFK-anhängarna. Men säg den glädje som varar. I februari står det nämligen klart att Martin fått ett jobberbjudande i Skövde han inte kan tacka Nej till och som LFK inte kan matcha. Det blir istället spel i IFK Tidaholm och LFK får satsa på andra anfallsalternativ. Tyvärr syns saknaden av just en tung forward under hela det tunga säsongen i division två.

Martin Gerhardsson. Foto: Sveriges Radio

…FÖRSVUNNA LAG 1
Serieseger i femman 2015, men respass ur fyran 2016. Upp och ner sammanfattar LFK Akademis historia och 2017 ska man alltså börja om i femman. Men mer än ett par träningsmatcher blir det inte. Spelare lämnar och det blir till sist det som gör att föreningen läggs ner i februari. Ekonomiskt är det också en fördel för huvudföreningen LFK som Akademiverksamheter försvinner upp i.
Läs mer HÄR

LFK Akademi la ner verksamheten i februari.

…FÖRSVUNNA LAG 2
I oktober står det klart att vi sett det sista av FC Gauthiod. Laget som tog sig ända till fyran inför 2017, men som valde att dra sig ur och börja om i sexan. Väl under året blir det en tuff säsong i den lägsta serien och efter avslutat seriespel står det alltså klart att FC Gauthiod är ett minne blott.
Läs mer HÄR.


…ORD MOT ORD
Tina FC heter Lidköpings nya futsalklubb som ser dagens ljus innan sommaren. Målet är att vinna SM-guld inom 5 år och Sportchef Per Berntstig och tränare Mikael Prodér är duon som ska leda laget dit.
Det går också bra på planen, men under december börjar en sällan skådad såpa där ord står mot ord. Vem tränar egentligen laget? Vem är klubbens ordförande och vilka spelar egentligen i laget? Hårda ord byts mellan tidigare allierade Berntstig och Prodér.
Än lär inte heller det sista ordet vara sagt, men frågan är om laget fullföljer årets säsong?


…VÄRVNING
Lokala fotbollspelare i all ära, men frågan är om inte NLT gjorde årets värvning efter säsongsslut. Efter flera år av frilansande signerade man äntligen Pontus ”PP” Pettersson på en heltidstjänst. Oerhört välförtjänt för ”PP” som bjudit på otaliga rader om den lokala fotbollen och som bidragit stort till det enorma intresse som finns för vår lokala fotboll.


…SKYTTEKUNG
Att Jacob Nilsson är för bra för divison sex anade nog de flesta innan säsongen, men under året visar den hårfagre anfallaren att många motståndarbackar är rena rundningsmärkena. 37 mål blir det till sist i Tråvad/Larv-tröjan vilket är 49% av lagets målskörd i Varasexan.

 


…SKYTTEDROTTNING
Sandra Lagerbratts 30 mål i division ett är kanske det som är mest imponerande när det gäller 2017 års kvinnliga målskyttar. Ändå är det Jennie Dahlqvist i LHK som är den som gör flest strutar i seriespel. 34 stycken av lagets totalt 101 är signerade Jennie.


…SLAGSMÅL
I mitten av juni dömer undertecknad prestigefighten mellan Edet och Trollhättans Syrianska. I början av den andra halvleken bryter regelrätt slagsmål ut bakom det ena målet. Matchen avbryts och får ett par veckor senare spelas de sista minuterna färdigt med nästintill fler funktionärer än publik vid sidan av planen.


…GULDHATTAR
Många lokala lag vinner 2017 sina serier och firar i guldhattar efter säkrat avancemang. Flest hattar av gyllene karaktär går det åt på Lindvallen där både Vinningas damer och herrar tar hem sina serier. Glädjen hos de helgröna är större än på flera år och årsfesten på Lindärvas pub blir förstås vild.


…DRÖMLOTTNING
Damerna i LFK visar grym höstform och tar sig även vidare i svenska cupen. När Hovås Bildal besegrats är det dags för historiskt gruppspel och klubbchef HF Johansson följer lottningen live innan den svenska fotbollsgalan. Inför ögonen på HF så lottas LFK mot svenska mästarna Linköping och allsvenska lagen Kopparberg Göteborg  och Limhamn Bunkeflo. Snacka om drömlottning inför försäsongen 2018.


…DAMSKRIBENTER
Damernas division två må vara avgjord tidigt. Detta då Sjömarken glider ifrån i en serie som i alla fall resultatmässigt blir rätt så ointressant. Men för att skapa intresse kring de lokala lagen i serien ställer tjejerna i Sil, Skara, Råda och Arentorp/Helås upp och skriver veckorapporter på Lokalfotboll.se. Underhållande läsning och en inblick bakom kulisserna i lag med härlig sammanhållning.


…TVEKSAMMASTE BYTE
Under hösten klubbar SVFF:s representantskapsmöte igenom ”fria byten” i bland annat herrarnas division två.
Klubbarna verkar helt missat att beslutet är på gång och ramaskri uppstår runt om i landet. ”Buskis”, ”Pajaseri” och ”Korpenklass” är ord som används.
Upproret verkar också nå SVFF som väljer att se över sitt beslut och distrikten får i början av 2018 chansen att ändra den nya regeln.

 


…KVALSEGER
LFK dam vinner planenligt division ett och får trist nog kvalspela för avancemang till Elitettan. För motståndet står Brommapojkarna och i iskallt regn vinner LFK bortamatchen med 2-1.
I hemmareturen är LFK illa ute och Brommapojkarna går för avancemang. Då trycker Sandra Lagerbratt in 2-2 i 90:e minuten och LFK är återigen ett lag för eliten 2018.
Läs mer HÄR


…MEST NEGATIVE
Efter en försäsongsmatch får Rådas Robin Kvick frågan om han tror på sitt Råda inför årets säsong. Den ärlige, men inte alltid överpositive Kvick ger sin syn på saken (se nedan).
Ett par månader sedan vinner de grönvita division fem på ett övertygande sätt…


…MESTE TRÄNARE
Mikael Prodér tar även 2017 denna rubrik. LFK Akademi dam, Lidköping United, Tina FC, Vänersborgs FK dam och Kungsbacka DFF är klubbarna som den flitige tränaren tjänstgör i under året som går.


…UPP I BANAN
Daniel Nordmark  återvänder till Framnäs och förväntningarna är förstås skyhöga. Men när serien drar igång spelar till mångas förtret Nordmark på en defensiv mittfältsposition. Givetvis gör den ex-allsvenske liraren det bra, men när LFK:s offensiva spel ”går i stå” höjs rösterna för att Nordmark måste uppåt i banan för att göra större skillnad.
Nordmark står dock på sig trots att resultaten inte kommer i tabellen och talar om processen och att LFK ska hitta sitt eget spel och förbättra passningsspelet. Något som verkligen syns på planen, men när tabellen summeras är LFK 2018 ett division tre-lag.

 


Där hade vi totalt knappa 50 Nyårskarameller från det gångna året och säkert har vi glömt massa viktiga saker. Men nu vänder vi blad och tar oss an 2018. Men är det något du tycker vi bör minnas ännu mer från fjolåret? Kommentera gärna nedan!

1 tanke på “Lokala Nyårskarameller Del 3

Lämna en kommentar