ANNONS:
ANNONS:

Lottens frisparkskanoner högst upp på ”Veckans Topplista”

Frisparkskanoner, Skaratalanger och saknaden av vinster.
”Veckans Topplista” fortsätter på Lokalfotboll.se

Listan där vi hissar det som hissas bör och dissar det som dissas bör.

—————————–
VECKANS TOPPLISTA

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer, lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista. 

1. Lotten Perssons frisparkskanoner

Lotten Persson kom från IK Gauthiod till Lidköpings FK inför årets säsong och skulle fylla det utrymme på det centrala mittfältet som Caroline Berling lämnade. Än så länge får man säga att Varatjejen gjort det med bravur. För även om Lotten jobbar mycket i det tysta så är hon lagets självklara balansspelare som betyder otroligt mycket för årets upplaga av LFK. Hennes passningsfot och bolltrygghet håller Elitettanklass och utan Lotten hade inte LFK krigat om seriesegern i division ett.

Om hon ofta jobbar mycket i det tysta så lät hon dock göra mer väsen av sig under veckan som gick. Först en riktig frisparkskanon i DM-mötet mot Frisco (se ovan) och sedan en välplacerad dito i svenska cupen-mötet mot Qbik. Lotten Persson förtjänar verkligen förstaplatsen på veckans lista.

 

——————————–

2. Skaratalangens blivande Spanienäventyr

untitled
Skara är en klubb som fostrar talanger i parti och minut. Senast i raden är Oliver Verona. 15-åringen har tagit enorma kliv de senaste säsongerna och 2016 är inget undantag. Från att ha fått göra A-lagsdebut i division fyra har han blivit en allt mer självklar del av det Skara som jagar en comeback i division tre.

Oliver kommer dock inte att följa med Skara upp om laget skulle klara division tre-platsen. Nej. Istället styrs kosan söderut mot Spanien och Las Palmas. Detta för att spela med La Liga-klubbens U17-lag. Drömmen är förstås att bli proffs på heltid och har Oliver samma spikraka utvecklingskurva som de senaste säsongerna så är den drömmen långt ifrån omöjlig. Att han fungerar på en internationell nivå fick han faktiskt visa redan förra veckan. Detta då han provspelade för danska Midjyllands U17-lag i en turnering i Österrike. Där blev det både mål och i en av matcherna blev han utsedd till Matchens Lirare.

——————————–

3. Lundsbrunns jakt på division 4

Lundsbrunn
Lundsbrunn inledde årets division 5-säsong
rätt så svagt. Man förlorade många poäng och såg inte alls ut som ett lag som skulle kunna vara med och utmana i toppen. Men en bit in i maj hände något med det gulsvarta laget. Spelet började att flyta på och segrarna kom på löpande band. Just nu har man faktiskt åtta raka utan förlust och de flesta av de matcherna har inneburit trepoängare.

När sedan toppduon Hangelösa och Fagersanna visat sig mänskliga så har Lundsbrunn sakta men säkert knappat in på lagen och inför helgens spel är man två poäng efter Fagersanna och tre efter Hangelösa. Man möter också just Fagersanna till helgen och seger där har man gått förbi.

Ja, Lundsbrunn är ett av de formstarkaste lagen i den lokala fotbollen och med spelare som Fanus Desalegn (4 mål senast mot Vinninga) så är man svårstoppade. Räcker det hela vägen till en topp 2-placering. Ja, vi tror faktiskt det.

 

——————————–

Inte ens nära… – 10 raka utan vinst för Rådas herrar

IMG_1448

Att Lokalfotboll.se har starka sympatier med de grönvita har det aldrig hymlats om och därför är det förstås extra jobbigt att sätta Råda på denna position.
Men just nu känns det nästan ofrånkommligt då det ser allt annat än muntert ut för föreningens herrlag. Just nu är man nämligen jumbo i division fyra och den senaste segern kom 14 maj. Efter detta har laget tio raka matcher utan vinst och läget ser minst sagt tufft ut för Råda som gjort allt för att etablera sig i fyran på allvar.

Men varför ligger man då där man ligger? Ja, tittar man på tabellraden så ger målskillnaden kanske förklaringen. Laget släpper nämligen in 2,47 mål per match och gör bara 1,47 mål. Att släppa in så många mål fungerar förstås inte om man vill hålla sig kvar som nykomling – speciellt inte då man saknar en riktigt het målskytt.
Även förra året släppte faktiskt Råda in ovanligt många mål för en tabelltvåa (1,82 mål) men då öste man åt andra sidan in mål framåt (3,27 mål).

Ja, nu är som redan skrivit goda råd dyra för Råda som har 7 poäng upp till kvalplatsen och varje match är därför ”måstematch” för Rådavallens gröna krigare.

VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar