ANNONS:
ANNONS:

Lundsbrunn får behålla division fyra-platsen

Riksidrottsnämnden gav VFF bakläxa.
Men förbundet står nu fast vid sitt beslut.
Lundsbrunn spelar kvar i fyran – men Skepplanda tänker återigen överklaga.

När Riksidrottnämnden gav VFF bakläxa kring beslutet att tillämpa geografisk tilldelning av uppkomna vakanser efter serieindelningen var gjord. Ja, då trodde nog de flesta att Skepplanda skulle få division fyra-platsen på Lundsbrunns bekostnad.

Men när VFF under torsdagen kom med ny information i ärendet blev så inte fallet.
– Vi kommer att göra på samma sätt som i alla tidigare ärenden, säger Mats Karlén på Västergötlands Fotbollförbund till NLT.
Det innebär alltså att Lundsbrunn i år spelar i division fyra och att Axvall och Arentorp/Helås spelar i division fem denna säsong.

Det är i alla fall så det ser ut ett tag till. Skepplanda kommer nämligen inte att ge sig och en överklagan kommer att komma ännu en gång.
Så här skriver klubben på sin hemsida:

”Nu kom det nya beslutet från VFF:s tävlingskommitté att Lundsbrunns IF ska erhålla platsen i division 4 istället för SBTK.
Detta trots att idrottens Högsta domstol, som förbundet är skyldig att följa, anvisat att VFF tolkat bestämmelsen felaktigt tidigare när Lundsbrunns IF erbjöds platsen.

Istället anvisade Riksidrottsnämnden att bestämmelsen om bästa ej uppflyttade lag skulle tillämpas. Beslutet från tävlingskommittén saknar alltså helt saklig och juridisk grund och omkullkastar hela idrottens överprövningssystem. SBTK blir nu tvungna att överklaga beslutet och begära att VFF:s distriktsstyrelse ställer saken till rätta, vilket ytterligare kommer dra ut på tiden innan serien slutligen kan fastställas. SBTK beklagar detta gentemot de föreningar som kommer att beröras.”

Följetången kring vem som har rätt till vakansen i division fyra lär med andra ord fortsätta och frågan många nu ställer sig. Blir den ens löst till seriepremiären?

1 tanke på “Lundsbrunn får behålla division fyra-platsen

  1. I och med FC Gauthiods uttåg ur södra fyran så löste sig Skepplanda-gate automatiskt…men hur ska VFF göra i de andra fallen? Enklast kanske är att använda resultat i kombination med geografisk placering nu när tiden börjar rinna ut?!?! Annars blir det många förfrågningar till lag omkring Borås och Kinna som troligen tackar nej på grund av långa resor till bortamatcherna…

Lämna en kommentar