ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 17

Ett givet inslag på Lokalfotboll.se under säsongen är Måndagslistan.
Påskhelgen har ställt till det lite så dig kommer listan på en tisdag.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

IMG 7950

MÅNDAGSLISTAN VECKA 17

Måndagslistan är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista.

 

1. Erik Ekblad – Lidköpings FK

”Tyvärr gör vi inte mål på dem. Visst, deras målvakt (Erik Ekblad) storspelade och gjorde två, tre matchavgörande räddningar. Men samtidigt borde vi ha gjort minst ett mål på de chanser vi har”. Orden kommer från Ölmes tränare Magnus Henriksson efter helgens match mot LFK. Och att få det betyget från motståndarnas tränare känns väl som det mest objektiva man kan få.
Erik Ekblad var i lördags ”tungan på vågen” när LFK tog lagets andra raka trepoängare som nykomling. Visst fick han god hjälp av sitt försvar, men Ekblad var rena rama väggen under Påskafton och håller fortfarande nollan intakt efter 180 spelade minuter i division två. Den insatsen förtjänar översta platsen på denna lista.

DSC_1192

 

2. Johan Bergmer – FC Corner

Den 22 augusti 2012 var senaste gången som Hangelösa gick av en seriematch utan att göra mål. Den sviten tog slut på Långfredagen när man gästade Corner. Och det kan hemmalaget till stor del tacka mittbacken Johan Bergmer för. Visserligen spelade Hangelösa ett ovanligt långsamt anfallsspel, men de gånger som anfallarna fick fart på benen fanns Johan Bergmer vid sidan och sprang ikapp vederbörande. Stundtals kändes det som att Bergmer var överallt i försvaret och det spelade ingen roll att Corner spelade med en man mindre under dryga timmen. Johan Bergmer jobbade nämligen för två – ja kanske fler än så. (se intervju med Johan efter match)

Corner - Hangelösa

 

3. Sils damer

Sils damer har ifrågasatts inför årets säsong. Eller lagets offensiv har rättare sagt blivit ifrågasatt. Detta när lagets spelfördelare Elin Nordmark la skorna på hyllan och lagets skyttedrottning från ifjol Lotta Larsson blivit knäskadad.
Men tränare Rolf Johansson verkar ha hittat en lösning på detta för målformen i de sista försäsongsmatcherna verkar ha hållit i sig och när laget tog emot nykomlingen Skövde KIK vann man med hela 4-0. Imponerande siffror och frågetecknet för lagets offensiv kan man för stunden räta ut till ett stort utropstecken.

IMG 7964

————————————

 

Inte ens nära… – Lisa Bjelkholms benbrott

Varas Lisa Bjelkholm är inte bara vass med tangentbordet. Hon är också riktigt vass på planen och en av Varas ledande spelare i jakten på en bra placering i division ett. Men årets säsong fick ett otroligt tråkigt slut bara efter 35 minuter.
Ett motlägg med en Vallenspelare på mittplan resulterade i att Lisas högerben gick av på tre ställen och nu talar det mesta för att det är slutspelat för året för Varamittfältaren.
Men Lisa är en fighter och till Lokalfotboll.se skriver hon ”att hon räknar med att vara tillbaka till hösten”. Bara att hålla alla tummar för att så blir fallet. Nu väntar hur som helst gips i sex veckor.

NLT:s fotograf Sören Turesson fick med duellen på bild och när man ser den blir man smått illamående. Känsliga följare varnas således för att klicka sig vidare och se bilden HÄR

Vara SK dam - Lisa Bjelkholm

 

 

Lämna en kommentar