ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 23

Ett givet inslag på Lokalfotboll.se under säsongen är Måndagslistan.
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

LFK

MÅNDAGSLISTAN VECKA 23

Måndagslistan är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista.

 

1. Albrim Demaliljaj – Lidköpings FK

Lokalfotbollens bäste spelare heter just nu Albrim Demaliljaj och spelar i Lidköpings FK. Albrim är stundtals värd hela entrépengen bara han och LFK-mittfältaren spelar just nu med ett otroligt självförtroende.
Sex mål har det hittills blivit för Albrim som kanske dock har sin allra största styrka att sätta andra spelare i bra lägen med hjälp av sin snabbhet och spelförståelse. För tillfället kan det inte vara direkt roligt att vara vänsterback i division två norra när LFK står för motståndet.
Just Albrim tillsammans med LFK:s ramstarka försvar varit framgångsreceptet till den imponerande andraplats i division två som LFK just nu besitter.
Rykten säger nu att Albrim har ögon på sig från klubbar högre upp i seriesystemet och som 24-åringen nu spelar är det fullt förståeligt. Som det känns nu får LFK vara glada om de får behålla sin speluppbyggare hela säsongen.

IMG_9575

2. Nossebros förlustfria svit

Den 5 juli förra året förlorade Nossebros herrar mot Lidköping United på hemmaplan med 1-2. Då var det nattsvart för de blåvitrandiga som parkerade i botten av division fem.
Men under hösten hände det något med laget som radade upp segrar och man avslutade faktiskt säsongen med sex raka trepoängare.
Trots detta föll man på målsnöret då man hade sämre målskillnad än duon Vinninga och Lidköping United.

Intensivt arbete under vintern gjorde dock att man fick behålla i stort sett hela truppen från fjolåret och formen hos killarna verkar sitta i. För trots en nervös seriepremiär där det ”bara” blev kryss har Nossebro sedan sju raka segrar. Den sista togs på ett imponerande sätt under måndagskvällen när man slog tillbaka Emtunga i seriefinalen med klara 4-0.
Nossebro har alltså 16 raka matcher utan förlust och visar man upp samma fina spel framöver kommer den sviten att bli betydligt längre. Kanske håller den till och med säsongen ut?

 

3. Martin Berggren – Trässbergs BK

Under våren 2013 berättade Villamålvakten Martin Berggren att han skulle lägga målvaktshandskarna på hyllan. För att hålla igång med någon form av träning valde ”Berka” då fotbollsspel i Trässberg och division sex. Till en början huserade han mest på mittfältet i klubbens B-lag, men ju närmre hösten kom desto oftare såg man honom på planen i A-laget. Fortfarande sägandes att ”fotbollen bara var lite på sköj”.

Och självklart blir division sex-fotboll i kontrast med elitidrottande i Villa ”bara lite på sköj”, men frågan är om fotbollen någonsin varit ”sköjjigare” för ”Berka”? För inte nog med att hans Trässberg leder Lidköpingssexan. Han leder också seriens skytteliga på tio gjorda mål på åtta spelade matcher. Vem hade kunnat ana det när säsongen drog igång?

Trässberg - Martin Berggren
————————————

Inte ens nära… – Varas W.O. mot Holmalund i DM

I helgen skulle Varas damer spela åttondelsfinal i DM mot seriekollegan Holmalund. Men matchen spelades aldrig då Vara inte fick ihop fler än sex spelare.
Skador och sjukdomar sägs vara bakgrunden, men flera spelare prioriterade också Summerburst i Göteborg. Något de ska ha klargjort redan för ett par veckor sedan.

Har all förståelse för att Varatjejerna prioriterar serien och inte DM och det är upp till varje lag att avgöra vilka skäl som är okej för att missa en match. Men att lämna W.O. är verkligen riktigt dåligt och det ultimata beviset på dålig planering och kommunikation.
För har man bara lite av ovanstående så löser man att spela en match och få ihop fler än sex spelare. Sedan får man väl plocka in ungdomsspelare eller annat. För spela – det gör man bara!

Och DM förresten. Kommer man bara till kvartsfinal i damernas DM så väntar med största sannolikhet Svenska Cupen 2015. Något som väl borde locka ett Vara som gjort en fantastisk resa med sitt damlag under de senaste åren?
Nej. detta var en besvikelse och det enda glädjande var fotbollssektionens ordförande Michael Perssons uttalande till SKLT gällande det inträffade: ”Det är det värsta som finns. Jag mådde så dåligt över detta i går”
Ett uttalande som visar att man förstått allvaret av det inträffade. Det är betydligt viktigare än de böter på 1000 kronor man nu tvingas betala.

VAD TYCKTE DU OM MÅNDAGSLISTAN DENNA VECKA? NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 
KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

2 tankar på “Måndagslistan vecka 23

Lämna en kommentar