ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 26

Dags att återigen hissa och dissa förra veckans lokala fotbollsföreteelser. 
Det gör vi som vanligt genom att samla det bästa och sämsta under det vi på Lokalfotboll.se kallar för Måndagslistan. Håll till godo!

TOPPLISTAN

 Hangelosa_IF-JK10IF_02

1. HANGELÖSA TILL DIVISION FEM
Redan efter åtta omgångar har Hangelösa avgjort Skarasexan. Visst är det fortfarande 30 poäng kvar att spela om, men laget leder serien med sex poäng och en match mindre än tabelltvåan Axvall. Ett lag man besegrade med 1-0 på bortaplan efter en grinig match.
Att just Axvall var enda hotet mot seriesegern visade sig tydligt under veckan som gick då man besegrade trean Hällekis/Trolmen med hela 6-1 på bortaplan. Så överlägset är Hangelösa i denna serie!
Laget var också rejält favorittippade inför säsongen, men man har verkligen förvaltat favoritskapet på bästa tänkbara sätt. Åtta spelade matcher har inneburit åtta segrar och målskillnaden 40-4.
Grattis till division fem-platsen Hangelösa IF!

 130323_Kristoffer_1

2. LFK:S UPPRYCKNING I DIVISION TRE
Förväntningarna på Lidköpings förstalag är alltid stora. I år skulle laget vara med och slåss om seriesegern, men lite för många tappade poäng i början av serien gjorde att laget halkade efter topplagen.
Det snackades då i termer som ”misslyckande” och när laget ”bara” fick 1-1 i derbyt mot Vara fick man sig en rejäl avhyvling efter matchen av tränare Gytis Gelgota. Och då hade laget inte förlorat sedan den 11 maj…

Hur som helst verkade uppläxningen bakom stängda dörrar givit resultat för efter detta har det blivit tre raka segrar för LFK och i en mycket jämn tabell har man nu klivit upp på en andraplats vilket innebär ett härligt slagläge inför höstens avslutande elva omgångar.
Än mer glädjande är att lagets skyttekung Kristoffer Bohrén utstrålar spelglädje, lagets unga mittbackspar Gustav Hellman och Martin Edman är mer samspelta än någonsin och från sin ytterposition snurrar Albrim Demaliljaj upp gubbe efter gubbe på läktaren.
Kan dessa fyra lägga formen i kylbagen under sommarvilan och plocka fram den igen i höst är läget helt klart intressant för ett ständigt debatterat LFK.

VFF:s ordförande Gerhard Sager. Bilden från Skövde Nyheter.
VFF:s ordförande Gerhard Sager. Bilden från Skövde Nyheter.

3.  GERHARD SAGER OM FÖRÄLDRAENGAGEMANG
Ordföranden i Västergötlands Fotbollsförbund Gerhard Sager bloggar på förbundets hemsida. Visserligen sker uppdateringarna allt för sällan, men pricksäkre Sager bjuder på många tänkvärda ord i sin blogg.
Bäst hittills har hans senaste inlägg om föräldraengagemang i våra lokala föreningar varit. Inlägget handlar om hur vi kan ta tillvara föräldraengagemanget i föreningen, istället för att våra ungdomslag ska bli många små föreningar i föreningen.
Vet att många föreningar brottas med detta och det Sager skriver är i många fall mitt i prick. Bara att hoppas dagens spelare tar sitt viktiga föreningsanvar den dagen de själva står vid sidlinjen och coachar sina barn. Det lär på sikt vara ett måste om vår underbara lokalfotbollsbredd ska bibehållas.

Gerhard Sagers blogg hittar du HÄR

 

INTE ENS NÄRA…


GAUTHIODS TAPP FRÅN 5-1 TILL 5-5 PÅ 20 MINUTER

Damernas division ett är en mycket jämn historia. Då gäller det förstås att slå vakt om alla tänkbara poäng.
Gauthiods damer mötte i veckan Stångenäs i en riktig ”sexpoängsmatch” då endast två poäng skiljde lagen åt just ovanför nedflyttningsstrecket.
En trepoäångare skulle således sitta härligt och grästorpslaget började matchen på bästa tänkbara sätt. Ida Mörk pangade in tre mål i den första halvleken och när Elin Lundberg gjorde 5-1 i den 61:a minuten var saken klar.

Nej, riktigt så var det inte. För när gästande Stångenäs gjorde mål på straff i den 69:e minuten började ett 21 minuter långt ras som nog Gauthiod vid en eventuell degadering efter säsongen kommer att drömma mardrömmar om under lång tid.
Lagets fina spel från den första halvleken var som bortblåst. Man sjönk alldeles för långt ner i banan och tillät ett redan slaget Stångenäs att ”återuppstå från det döda”. I den 89:e minuten slutade dock raset när gästerna kvitterade till 5-5.
Att tappa 5-1 till 5-5 på hemmaplan på 20 minuter håller förstås inte och platsar denna gång tyvärr som ”Inte ens nära…” på Måndagslistan.

Lämna en kommentar