ANNONS:
ANNONS:

Måndagslistan vecka 27

Ett givet inslag på Lokalfotboll.se under säsongen är Måndagslistan.
Listan där vi hyllar det som hyllas bör och sågar annat längs fotknölarna.
Här har ni återigen det bästa och sämsta i lokalfotbollsväg under veckan som gick.

4477517

MÅNDAGSLISTAN VECKA 27

Måndagslistan är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en sågas längs fotknölarna. Här har ni veckans lista.

 

1. FC Gauthiod

Efter att förra året bevisat sig värdiga att delta i ordinarie seriespel så spelar i år FC Gauthiod i division sex. Men man lär inte göra det så länge till. Våren har nämligen gått riktigt bra och när laget får till sommarvila leder man Trollhättesexan med hela fem poäng. Detta med bara åtta matcher kvar att spela.
Satsningen att ha ett lag där unga killar och äldre spelare som inte vill satsa i IK Gauthiod (men ändå tillhöra ”Gauthiodfamiljen) har verkligen slagit väl ut även på planen och FC Gauthiod kommer med största sannolikhet att sprida skräck i divison fem nästa säsong.
I den nuvarande serien finns det som sagt i alla fall inget lag som kan hota ett tekniskt skickligt Gauthiod som med målsprutan Daniel Fredriksson på topp (19 mål) kommer att dansa hem serien i höst och bli första herrlag att korka upp segerskumpan…

4477583

2. En framgångsrik vårsäsong

Många spelare får aldrig fira en uppflyttning  till en högre serie under sin spelarkarriär. Något som är bland det roligaste man kan uppleva som spelare i de lägre divisionerna. Förra säsongen fick dock hela åtta lokala lag fira uppflyttning till en högre division.
Och som det ser ut nu kan minst lika många lag få fira även denna höst. Tittar vi på ”våra” 15 serier så finner vi nämligen hela åtta lokala lag på uppflyttningsplats när snart alla serier nått lite drygt halvvägs. Vara (div 4), Främmestad (div 5), Källby (div 6), Nossebro (div 6), FC Gauthiod (div 6), Skara dam (div 3), Kållandsö dam (div 4) och Axvall Skarke (div 4) är lagen som just nu har en toppchans att få fira i höst. Lägg där till att vi har tre lokala lag på kvalplats uppåt och det finns chans att massor av lokala lirare får fira rejält i höst.
Oavsett hur det blir så kan man sammanfatta den lokala fotbollsvåren som mycket lyckad sett med lokala mått mätt.

Får Hangelösa spruta skumpa även i år?
Får Hangelösa spruta skumpa även i år?

 

3. Denise Segerqvist – Kållandsö

Både 2012 och 2013 har Kållandsös Denise Segerqvist gjort storslagna 33 mål. Den bedriften har inneburit att den snart fyllda 23-åringen har gjort flest mål av alla lokala damspelare de två senaste åren.523744_10151835826095639_992532338_n Mycket talar för att hennes namn kommer att stå överst i skytteligatoppen även 2014. Denise har nämligen smällt in 25 mål på Kållandsös inledande tio matcher. 2,5 mål per match alltså. Ett hyfsat snitt kan man lugnt säga!
Fyra nya mål kom under måndagskvällen när laget krossade Upphärad med 9-1. Och tre raka mål på 12 minuter i den andra halvleken innebar ett äkta hat-trick.

Men det här med hat-trick är inget nytt för Denise. Förra måndagen gjorde hon nämligen ytterligare ett när hon satte matchens alla tre mål i mötet mot Vinninga.
Totalt är den snabba anfallaren uppe i tre äkta hat-trick och om hon inte för upp Kållandsö till trean nästa år så borde hon definitivt få chansen att testa högre upp i divisionerna. För efter 91 mål i division fyra på två och en halv säsong borde väl klubbar högre upp plocka upp sina mobiltelefoner och slå en signal?

————————————

Inte ens nära… – Norra Härene BK

2011 vann Norra Härene Lofas sommarturnering och placerade sig riktigt bra i division sex. Men efter ”guldåret” för tre år sedan har det varit tyngre ute på Bronäsvallen. Visst har massor med spelare fått spela A-lagsfotboll, men saknaden av en stomme i laget har varit tydlig. Inte minst resultatmässigt då Norra Härene nu är ett bottenlag i division sex.
Efter 12 spelade matcher är man i år tabelljumbo i Lidköpingssexan. Visserligen har man vunnit en match, men hemska 12-70 i målskillnad skvallrar om en nästintill pinsam vårsäsong för ett lag som idag inte ens platsar i division sex.

I år verkar också spelarströmmen ha sinat. Just innan säsongsstart tvingades man gå ihop med Trässberg för att få ihop ett U-lag och i söndags kom årets bottennotering för A-laget. En lämnad W.O. i bortamötet mot Källby för att man inte fått ihop lag håller helt enkelt inte – inte ens på denna till synes redan låga nivån.
Källby hade nog gärna spelat söndagens match och bättrat på sin målskillnad med mer än de 3-0 som nu blir fallet.

Nu handlar det för Norra Härene att rycka upp sig och avsluta årets säsong på ett snyggt sätt. Känslan säger nämligen att årets säsong i division sex kan vara den sista under eget klubbnamn på ett bra tag

DSC_0197

VAD TYCKTE DU OM MÅNDAGSLISTAN DENNA VECKA? NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 
KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

1 tanke på “Måndagslistan vecka 27

Lämna en kommentar