ANNONS:
ANNONS:

Många spännande matcher att se fram emot till helgen

Kvalspel eller degardering?
Det är frågan i några av helgens allra hetaste matcher.

Lokalfotboll.se har valt ut de sex hetaste matcherna med lokal inblandning dett veckoslut.
HH-540x216

Lördag 15:00
LFK dam – IFK Kalmar (Elitettan)
Nio poäng kvar att spela om och sju upp till säker mark. Ni förstår själva att LFK dam redan är så gott som ur Elitettan. På lördag kan emellertid IFK Kalmar bli det laget som slår spiken i LFK-kistan.
Båda lagen är nykomlingar i årets serie, men medan LFK bara skapat ihop 12 poäng har Kalmar tagit imponerande 47. Detta gör faktiskt att Kalmar fortfarande har en liten chans att nå allsvenskt spel. Räkna därför med att LFK möter ett taggat bortalag så ska man plocka en nödvändig trepoängare krävs något utöver det vanliga.
Tips: Det mesta talar för att LFK under lördagen slutligen får erkänna att kontraktet är förlorat. Detta vinner nämligen gästerna med 3-1.

LFKd

………………………………………..
Lördag 15:00
IFK Emtunga – ÖSIK (Division 5 mellersta)
Redan på förhand anade man att nykomlingarna IFK Emtunga och ÖSIK skulle få kämpa för att fixa nytt kontrakt i den mellersta femman. Detta har också blivit verklighet och på lördag sker sista striden. I alla fall för ett av lagen. Vinnaren i denna match får dock spela vidare i ett kvalspel.
Förutsättningarna inför matchen på Mossbrott är solklara. Emtunga måste vinna om man ska nå kvalplatsen. Alla andra utgångar och det blir ÖSIK som får kvala. Gästerna är också det laget som har bäst form, men man har bara tagit fyra poäng på bortaplan i år. Tur då för ÖSIK att Emtunga sviktat hemma och bara tagit sju. Oavsett vilket. Detta blir en oerhörd kamp och ett av lagen kommer gå med hängande huvuden mot omklädningsrummen efter slutsignal.
Tips: En jämn match där ÖSIK är det bättre laget. Länge är det oavgjort, men det rinner iväg på slutet. ÖSIK vinner med 4-1.

ÖSIK

 

………………………………………..
Lördag 16:00
Trollhättans FK – ENV (Division 4 norra)
Det lär bli en gastkramning i Trollhättan under lördagen. En poäng skiljer nämligen hemmalaget TFK (över kvalstrecket) från ENV på kvalplatsen i den norra fyran. Och eftersom troligtvis kvalet till division 4 kommer att bli stentufft vill man förstås slippa detta till varje pris. För ENV:s del handlar det bara om att vinna. Alla andra resultat och det blir kvalspel för Johan Sörstrands mannar. Vanligtvis brukar ENV vilja vara ett lag som kontrar, men i denna match kan de nog tvingas vara spelförande om det ska bli tre poäng. Åt andra sidan är TFK ett lag som gärna håller i bollen och för spelet. Men vågar man det mot ett kontringsstarkt ENV. Första målet i denna match lär vara så gott som avgörande.
Tips: ENV har en förmåga att göra det som krävs. Frågan är om man inte löser detta och vinner med 2-1.

 5446613

………………………………………..
Söndag 15:00
Kinne Vedum – IFK Värsås (Division 5 norra)
Ännu en match kring det nedre kvalstrecket i en serie. Denna gång är det Kinne Vedum som innehar kvalplatsen och som möter IFK Värsås som ligger tre poäng bakom på nedflyttningsplats. Gästerna har dock bättre målskillnad och skulle man vinna matchen är det Kinne Vedum som får kliva ner till division sex.
Hemmalaget har emellertid den bättre formen och sedan Jim Larsson tagit över har lagets spel sett allt mer stabilt ut. Detta är en match man bara ska ta poäng i. Trots att det lär vara nervöst.
Tips: Kinne Vedum löser denna uppgift enkelt och vinner med 3-0.

IMG_0930

………………………………………..
Söndag 15:00 & Söndag 16:00
Axvall – Wargön / Kållandsö – Ulricehamn (Kval till division 2 dam)
På söndag börjar det lokala kvalspelandet på allvar. Och först ut är tjejerna i Kållandsö och Axvall som spelar i samma grupp i kvalet till division 2. Fortfarande är det ovisst hur många division 2-platser som det spelas om, men uppenbart är att det är bra att vinna sina matcher. Wargön är enda lag i denna kvartett som kommer från division två  och får gälla som favorit. Man besegrade dessutom Axvall i DM i början av säsongen och mycket talar för att man gör det igen. Kanske större chans då för Kållandsös damer som tränat på bra och möter ett Ulricehamn som även de hamnat tvåa i division tre i år.
Tips: Axvall utan ordinarie målvakt får det tufft. Förlorar 1-3. Kållandsö krigar på och får 2-2 hemma mot Ulricehamn.

ax3

Lämna en kommentar