ANNONS:
ANNONS:

Matilda Haglund nästa lokala spelare i Allsvenskan

Allsvenskan och Linköpings FC.
Där har ni LFK-målvakten Matilda Haglunds nästa klubbadress.
– En barndomsdröm har gått i uppfyllelse, säger Matilda till Linköpings hemsida.

LFK-målvakten Matilda Haglund har varit given mellan stolparna i såväl division ett som Elitettan de senaste säsongerna. Den snart 19-åriga burväktaren har också varit ett stående inslag i olika ungdomslandslag under årens lopp.

DSC_0083 (2)

Ambitionerna med sitt målvaktsspel har därför aldrig varit någon hemlighet och när LFK åkte ur Elitettan gjorde Matilda ingen hemlighet av att hon letade en ny klubb högre upp seriesystemet. De senaste veckorna har det därför ryktats om klubbar på västkusten då Matilda studerar i Göteborg. Men så blir inte fallet. Istället blir Linköping FC ny klubbadress.

– Det känns intressant, spännande och utmanade att ha skrivit på ett kontrakt för LFC! Personligen ser jag detta som en möjlighet till att utvecklas och ta nästa steg i karriären. Jag hoppas också kunna bidra till att LFC skall fortsätta vinna titlar! En barndomsdröm har gått i uppfyllelse, säger Matilda till Linköpings hemsida under fredagen.

Linköping som hamnade fyra i årets allsvenska har länge haft koll på Lidköpingstjejen och tränare Martin Sjögren säger så här om sitt nyförvärv:
– Matilda är en ung spännande målvakt som vi har följt under året. Signeringen av Matilda är en värvning som följer klubbens idé att värva utvecklingsbara unga svenska spelare med hög ambition och som har potentialen till att vidare ta steg i sin framtida fotbollskarriär. Det ska bli intressant att få jobba med och följa henne under de kommande säsongerna.

Lämna en kommentar