ANNONS:
ANNONS:

Mycket att se fram emot i ”Derbyfemman” under hösten

Vinner LFK Akademi eller Råda divison fem mellersta?
Och blir det Emtunga eller ÖSIK som får rädda kontraktet via kval?
Här har ni allt om ”Derbyfemman” inför höststarten.

DIVISION 5 MELLERSTA VÄSTERGÖTLAND

Skärmavbild 2015-08-07 kl. 11.27.50

Serieledaren:
Tränare Andreas ”Plätta” Gustavsson gick ut hårt och trodde på serieseger för sina killar i LFK Akademi. Och det verkar som Andreas hade bra koll på sitt lag då man verkligen imponerat under våren. Efter 13 matcher har man fortfarande inte förlorat. Och för en gångs skull är det inte offensiven som briljerat. Det är faktiskt defensiven där duktige Anton Lidholm varit grym i målet och hela laget varit stabilt. Dessutom är man det bäst tränade laget i serien vilket märkts då man vunnit många jämna matcher under de sista minuterna. Inför hösten har man inte tappat några spelare, utan istället fått till sig ett par namn via samarbetsavtal med LFK. Att Akademin sitter i förarsätet i ”derbyfemman” råder det inga tvivel om.

Den positiva överraskningen:
Det mesta är faktiskt som förväntat i denna serie och ska man se till speciella överraskningar så kanske det har varit Rådas sprudlade offensiv eller Corners stabila försvarsspel.
Men ska vi välja ut ett lag så får det bli FC Gauthiod. Laget är trots allt nykomling, men Eiwon Robertsson har fått ihop rutin med ungdomlig entusiasm vilket lett till en topplacering. Efter halva serien är man med och nosar på en uppflyttningsplats och får kan man hålla en något mer jämn nivå under hösten kommer man att kunna hota toppduon LFK Akademi och Råda.

Den negativa överaskningen:
Här tvingas vi sätta ÖSIK. Nykomlingen imponerade storartat under förra året i sexan och under försäsongen visade man upp ett lovande spel. Under seriespelet har dock spelet knutit sig under långa stunder och när motgångarna kommit har det saknats spelare som tagit sitt ansvar och lett laget ur svackan. Man har visserligen varit nära i många matcher, men har inte nått upp till förväntningarna. Steget mellan sexan och femman var kanske större än man trodde och nu får man kämpa med näbbar och klor för att i alla fall få kvalspela för ett nytt kontrakt.

Kan ÖSIK resa sig?
Kan ÖSIK resa sig?

Våra lokala lag:
Vi tar övriga lokala lag i ordning efter tabellplacering och börjar därför med tabelltvåan Råda som var mångas favorit till seriesegern. Man började också imponerande och tog fem raka segrar. Mycket tack vare en offensiv där man redan hunnit med 48 gjorda mål.
Defensiven har dock inte varit tillräckligt stabil och här måste laget förbättra sig om man på allvar ska kunna hota LFK Akademi i racet om segern. I höst kan man också under långa stunder få klara sig utan laget bästa målskytt Tom Johansson som ska börja att studera i Jönköping. Även kapten Jesper Bankemyhr är borta på obestämd tid med knäskada.

Tråvad/Larv fortsätter att visa att man är ett lag för den övre halvan i division fem. Offensivt är man vassa och duon Johannes Johansson och Marcus Nilsson producerar mål i vanlig ordning. Jämnheten är det som saknas för en ännu bättre placering och det krävs också att man gör en bättre höst än den förra året då mycket gick snett.

Johannes Johansson levererar.
Johannes Johansson levererar.

På femteplatsen i tabellen hittar vi Levene Skogslund. ”Skör” har överraskat positivt de senaste säsongerna, men nu när favoritskapet låg på laget har man inte lyckats lika bra. Fortfarande är man svårslaget, men överraskningsmomentet är liksom borta. I premiären möter man nu Råda och seger där lär vara ett måste om drömmen om division fyra ska leva vidare.

En mittenplacering. Det är kanske vad vi kan förvänta oss av årets Corner. Kanske framför allt när vårens bäste spelare Gabrijel Matanovic lämnat för LFK. Corner har spelat en riktigt fin fotboll, men har haft för låg lägstanivå. Att Christer ”Musa” Andersson nött försvarsspel med laget är tydligt. Bara 15 insläppta imponerar i en förening som helst ”slår en tunnel”.

Bara tre förluster för Vinninga i årets division fem är ett stor förbättring efter förra årets tunga säsong. Ändå är man nog lite  besvikna efter våren då man kryssat för mycket för en placering på den övre halvan. Vinninga har dock visat gammal god lagmoral och kan besegra samtliga lag i denna serie. Fler marginaler på sin sida och en topp 5-placering kan hägra.

Emtunga Alfred Larsson

På kvalplatsen nedåt finner vi IFK Emtunga som fick en gratisplats i denna serie. Man valde då trots en försvagad trupp att ta chansen och efter hälften av serien får man säga att laget gjorde rätt. För även om man som väntat tillhör botten så har man just nu den åtråvärda kvalplatsen som kan leda till nytt kontrakt. Johan Adolfsson kommer att leda laget i höst och kan Alfred Larsson på topp fortsätta att stänka dit bollar blir det ännu en kvalfylld höst ute på Mossbrott.

Lämna en kommentar