ANNONS:
ANNONS:

Mycket nytt kring Gauthiods herrar

Pelle Ödlund lämnar för FC Trollhättan.
Men Gauthiod har hittat en ny målvakt från Kroatien.
Det är mycket i rörelse i division två-klubben just nu.

När våra lokala lag i de lägre divisionerna är så gott som färdiga med spelare som lämnar och kommer till klubben, så är det annorlunda med våra lag högre upp.
Gauthiod är kanske det lag som är mest aktivt just nu när det gäller truppförändringar och under de senaste dagarna har det både tillkommit och lämnat spelare.

Om vi börjar med det negativa för Grästorpsklubben så är det så att playmakern och kanske lagets poängspelare nummer ett – Pelle Ödlund lämnar klubben och återvänder till FC Trollhättan.
Det var 2013 som en då 20-årig Pelle lämnade Gauthiod för att testa lyckan i Trollhättan. Första säsongen blev det 20 matcher i division ett, men under 2014 förstördes säsongen av skador och 2015 var han tillbaka på Lunnevi igen.

Men fler än två säsonger blir det inte denna gång för en revaschfull Pelle Ödlund.
– Jag har en jävla revanschlust, och så mycket mer att visa än vad jag gjorde senast. Det har varit väldigt jobbigt, Gauthiod är min moderklubb, och de blev besvikna när de fick mitt besked, men jag vill ha nya utmaningar, säger Pelle till TTEla.

En som definitivt kan fylla Pelles roll i år är Albrim Demaliljaj. ”Abbe” som kom till Gauthiod från LFK inför höstsäsongen kom snabbt in i laget, men har haft en jobbig senhöst med efterhängsna skador. Nu är han tillbaka i full träning igen och under dagarna skrev han på ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2018.

Sist, men absolut inte minst är lagets senaste nyförvärv Deni Kaksi. Den 25-årige målvakten kommer från Kroatien och är fotbollsfostrad i storklubben Dynamo Zagreb. Under de senaste veckorna har han tränat med Gauthiod och imponerat så mycket att man nu väljer att skriva kontrakt.
Minns att Gauthiod ifjol hade skadebekymmer och tvingades ställa målvaktstränaren Mattias ”Mjölis” Johansson mellan stolparna i ett par matcher.

Nu har man alltså Deni Kaksi och Anton Larsson att välja på mellan stolparna, men också Niklas Haglundh kan förstås också vara med i kampen. Haglundh dras dock med skador sedan fjolåret och det är fortfarande många frågetecken kring spel under årets säsong.

Fått och Gått i Gauthiod inför årets säsong:

IK GAUTHIOD
Tränare: Joakim Jensen, Rikard Nilsson (NY ass, Levanger)
Nyförvärv: 
David Svensson (FC Gauthiod), Rikard Nilsson (Levanger), Jacob Berg (Oddevold), Robin Rundström (FC Trollhättan), Kristijan Nikolla (Lidköpings FK), Deni Kaksi (Kroatien)
Förluster: Angelo Vega (ass-tränare), Alfred Wemmert (ENV), Emil Olesen (Främmestad), Rasmus Johansson (Vara), Sebastian Bahnemann (Vara), Pelle Ödlund (FC Trollhättan)

Lämna en kommentar