ANNONS:
ANNONS:

”Nationella prov, kvaddade bilar & skräckfilmer”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 9 av 22


5:a (5:a) –  Råda BK, 14 poäng

Hej!

Nu går vi in i juni redan, kan ni förstå att vi redan tränat och haft försäsong i 5 månader? Om en månad exakt idag går vi på spelaruppehåll och halva serien är gjord. Sjukt vad fort tiden går.
Sedan jag skrev sist så fick vi en fri helg och de enda som har spelat är våra 16-åringar som gick och vann med 13-2. Rådas framtid ser ljus ut!

Men ikväll är det dags igen, hemma mot Mariestad bois 19.00. Det är en väldigt viktigt match där det gäller att vi tar poäng. Mariestad ligger över oss i tabellen och är att mycket bra lag. Vi måste vara på tå direkt från start och jobba hundra ihop. Revanschsugna som attan är vi och ska bjuda upp på en ordentlig match.
På söndag väntar på cykeldag med gänget och sedan ny vecka igen! Men mer om det får ni höra nästa vecka.

Truppen denna veckan har sett lite tunn ut med en del skador, mycket jobb och mitt i studenttider. Men vi som tränar gör det väldigt bra.
Veckans bästa på träning var ändå när Maria Widström drar upp en boll i kryllan på ett stenhårt skott, sträcker armarna upp i skyn och vrålar ”SÅG NI ELLER?!?” Snacka om lycka!!

Sen vill vi i laget också önska Stina och Emelie stort lycka till i helgens match med Gauthiod. Kul att man genom ett samarbete kan hjälpa varann. Vill man så kan man!!! Kör så det ryker!!

 

/ Fanny Karlsson


8:a (9:a) – Arentorp/Helås, 10 poäng

Ännu en fotbollsvecka har passerat och vi har hunnit med både det ena och det andra. I Lördags var vi i Mariestad och spelade där vi åkte på en förlust med 4-1. Från den matchen har vi med oss andra halvlek, en halvlek där vi gör ett grymt bra jobb som lag och spelar 0-0.

Efter matcehn var vi ett gäng som göttade oss lite och njöt av försommaren genom att bada jacuzzi och grilla. Det vankades även skräckfilm och där märkte vi även vem som var lagets fegis, och den får Jennifer ta på sig. Hon tittade 90 % av filmen ner i bordet.

Lyckades fånga henne på bild när hon nästan ”tittade” på filmen.
Träningarna i veckan har även nu varit fokus på kondition eftersom det är den biten som vi känner att vi behöver jobba med för att kunna spela det spelet som vi vill. Vi har haft två träningar där det har varit mycket folk vilket resulterar i en väldigt härlig och laddad stämning, en stämning som vi tar med oss till dagens match där Sil står för motståndet.
I övrigt så är det en härlig stämning i laget. Vi har börjat komma tillbaka från vår ”lilla” svacka som vi har haft och vi känner oss jäkligt laddade för de träningar och matcher som vi har framför oss. Det märks tydligt på träningarna att vi har många vinnarskallar i laget vilket är väldigt härligt, det gillar vi.
Ha det bra tills vi hörs nästa gång / Emma :)))

9:a (7:a) – Sils IF, 9 poäng

Trots att sommaren snart närmar sig är det fortfarande mycket fotboll kvar på schemat. För några i laget vankas det snart student, vilket ska bli otroligt kul! Men först får vi ta veckan som varit och veckan som är kommande.

Matchen som spelades på söndagen blev återigen en tung förlust. Vilket kändes extra tungt då vi tog ledningen tidigt in i matchen, men tyvärr lyckades vi inte hålla ihop det i andra halvlek.

Istället blickade vi fram emot tisdagens träning som var något lättare eftersom match väntas redan på torsdag. Där vi hoppas kunna plocka tre nya poäng. Denna gången blir det ingen bussresa som de tidigare borta matcherna, men med lite musik i bilarna borde det inte vara några problem att tagga till!

Extra roligt denna veckan är att vi fått chansen att ta hand om lokalfotbollens instagramkonto! Amanda Staberg och Maja Stridh står för uppdateringen, så hoppas att ni har och följer med dem under veckan!

För mig, Ebba har jag nu gått mina sista skoldagar och jag har lämnat in allt, alltså är jag klar med skolan! Detta känns givetvis väldigt konstigt och kommer bli en enormt stor förändring i mitt liv, men det ska samtidigt bli väldigt roligt att kunna ägna sig lite mer åt fotboll och träning över lag.

Återkoppling till förra veckans inlägg, hade vi två spelare som fyllde år. Denna veckan kan vi även meddela att Lisa Bohman klarade sitt körkort! Frågan är ju bara när när ströget i sil området blir blir av?

Tills vi hörs nästa gång, simma lugnt!

/Rådmark & Sixtensson


12:a (12:a) – Skara FC, 1 poäng

ÄNTLIGEN!!!

Ja äntligen kom den, den där stackars poängen vi suktat, trånat & varit rent desperata över. Nu hade vi ju helst sett att det blev 3 st, men 1 är bättre än 0.

Vi mötte alltså Hörnebo i fredags, i äkta sommarvärme & utan skönspel från något utav lagen slet vi ändå till oss 1 poäng. Som vi behövde den, dels såklart för tabellens skull  men också för vårt trytande självförtroende!

Vissa blev så till sig denna fredagskväll att de åkte & bada & antagligen hade de inte tagit ut sig tillräckligt på matchen för ett par timmar senare fick vi andra ”trökiga” (enligt Cindy) en bild/film där de puttade bil.. ?

 

Helgen var välförtjänt ledig från fotboll & jag antar att de flesta med mig passade på att visa den alvedon-vita kroppen med blåmärken á la fotbollsspelare i bikini ??

Måndagens träning var full av både tjejer & energi, kul!! Det delades ut ”utropstecken” till fredagens match utav tränare Dahl, ja alltså lite extra beröm till de som gjort bra ifrån sig. Sandra på backen & My som forward denna match fick välförtjänt detta.

Fattar dock inte att jag inte fick beröm för min insats, denna gång som mittmitt, jag gjorde ju inte annat än sprang som en yr höna & trampade grästuvor i 90 minuter ??

Igår bar det av till Tidaholm! Konstgräs, som vanligt i den där stan, fattar inte hur man kan välja det framför de fina gräsplanerna de har bredvid.. Matchen började som den brukar där borta, hög press från deras sida & ett ganska fult spel. 1-0 till hemmalaget i paus men vi var laddade till tusen inför sista 45. Dock slank både 2:an & 3:an in innan vi fattade allvaret men då jäklar. 3-1 genom Louise som satte bollen snyggt i bortre burgaveln, minuterna senare slog Wilma in 3-2 på hörna. Då var vi i minut 79 & innan slutsignalen löd hade vi haft 2 ribbträffar till men inget mål. SURT som fan rent ut sagt, men de ska få igen när de gästar oss i höst!

De sura minerna bygger dock ganska snabbt ut när Fanny & Alice bjöd på kakor för att fira att de klarat nationella i matte med 1 poäng & alltså får en höst utan ekvationer! Grattis brudar, undrar bara hur många försök ni haft på er ??

Ja men sammanfattningsvis då, ett litet steg framåt fotbollsmässigt men fortfarande lång väg att gå. Tur då att vi ändå har väldigt roligt ihop & i omklädningsrummet kan skratta så tårarna sprutar, som igår kväll ?

Hoppas återkomma nästa vecka med 3p, som vi ska ta från Ulvåker på söndag!

/Tove Ahlm

Lämna en kommentar