ANNONS:
ANNONS:

Nikolla valde rivalen Gauthiod

Från Lidköpings FK till IK Gauthiod.
Nu tar Kristijan Nikolla klivet över till seriekonkurrenten.
– Jag behövde ett miljöombyte på fotbollsplanen, säger 21-åringen om klubbytet.

Redan efter den tänkta degraderingen till division tre gick lagets ytterspringare Kristijan Nikolla ut med att det inte skulle bli någon fortsättning i Lidköpings FK.
Men när division två-platsen kom tillbaka och allt såg ljusare ut i LFK seglade klubben upp som ett alternativ inför 2017.
– Det har varit svårt. Har spelat 3,5 år i LFK och trivts jättebra. Men jag har känt att jag behöver ett miljöombyte i fotbollen och det känns riktigt skönt att jag bestämt mig nu så jag kan komma igång med försäsongen, säger Nikolla.

Ja, nu är det alltså klart att 21-åringen väljer spel med Gauthiod under 2017.
– Var några division ett-klubbar som hörde av sig och Skövde AIK ville ha mig. Men jag trivs väldigt bra i Lidköping och vill ha kvar mitt jobb som jag gillar så det har legat till grund till mitt beslut. Sedan har jag fått ett väldigt bra intryck av Gauthiod och de är ett lag som siktar på att ta sig uppåt, förklarar Nikolla som hoppas på en startplats på Lunnevi.

– Vi får se, men en startplats tror jag att jag kommer att ha. Men det är bra konkurrens som gör att man alltid måste vara på tårna. Gauthiod är kanske ett lag som slår mer långbollar än vad jag är van vid, men det ser jag inte som något negativt. De använder kanterna mycket och det kommer gynna mitt sätt att spela.

Nikolla – här i möte med Gauthiod.

Vad hoppas du kunna tillföra i Gauthiod?
– Det blir mitt fjärde år i division två nu och jag har varje år ökat antalet mål och assist. Det hoppas jag kunna göra denna säsong också. Jag vill bidra med mycket poäng helt enkelt, avslutar Nikolla som dock först kommer att avsluta årets Futsalsäsong med Lidköping United.

Apropå det. Kommer du få fortsätta att spela futsal med United även nästa säsong?
– Givetvis spelar jag klart denna säsong och vill ta laget till SFL. Nästa säsong får vi se. Det har vi inte pratat om än.

Lämna en kommentar