ANNONS:
ANNONS:

Nossebro och Arentorp/Helås mästare i Varaalliansen

Arentorp/Helås damer och Nossebros herrar.
Där har ni lagen som blev mästare i årets Varaallians.
Här har ni det mesta från fredagens finalspel.

530 personer (totalt 1859) kom till Sparbankshallen i Vara när Varaalliansen äntligen skulle avgöras. Fyra damlag och fyra herrlag återstod i turneringen och eftersom ett par av de stora favoriterna redan fått lämna var det ”skrälläge”.

I damklassen fanns dock favoriten IK Gauthiod kvar, men det skulle snart visa sig att fredagskvällen skulle tillhöra Arentorp/Helås damer för hela slanten.
Klubbens andralag mötte i sin semifinal FC Gauthiod (eller Gauthiod 2) och efter att ha satt sin handikappstraff hade man en 1-0-ledning som snabbt blev 2-0 genom Filippa Johnsson. Spiken i kistan kom i den 18:e minuten (2 x 10) när Annie Nedvik satte trean.

Vem skulle då bli finalmotståndare? Ja, de flesta trodde nog på IK Gauthiod i mötet mot Arentorp/Helås förstalag. Men division ett-laget gjorde en slät figur och var egentligen inte riktigt nära. I ärlighetens namn kunde det faktiskt blivit större siffror för Arentorp/Helås som i och med 3-1-segern fick möta sina lagkamrater.
Något som gjorde att tränare Anders Bergqvist fick coacha båda (!) lagen i finalen.

Två coacher mellan två lag.
Två coacher mellan två lag.

Självklart två lag som ville vinna finalen, men det blev förstås lite ”internmatch” av det hela. En jämn sådan där ändå klubbens ”förstalag” hela tiden var snäppet vassare. Det dröjde dock till den sista minuten innan Erika Dahlberg sköt segern till sitt lag.
Seger alltså för Arentorp/Helås. Något som i och med både en första- och en andraplats inte kan beskrivas på något annat sätt än rättvist och imponerande!

DAMER

SEMIFINALER
FC Gauthiod – Arentorp/Helås 2 0-3 (0-2)
0-1 Linnea Johansson (str), 0-2 Filippa Johnsson (5), 0-3 Annie Nejdvik (18)

IK Gauthiod – Arentorp/Helås 1 1-3 (1-3)
0-1 Emma Larsson (str), 0-2 Emma Larsson (2), 1-2 Självmål (9), 1-3 Emma Larsson (10)

FINAL
Arentorp/ Helås 2 – Arentorp/Helås 1 2-3 (1-2)
1-0 Lisa Johansson (str), 1-1 Ida Eriksson (6), 1-2 Emelie Nolerås (8), 2-2 Filippa Johnsson (18), 2-3 Erika Dahlberg (20)

SKYTTELIGA
1. Emma Larsson, Arentorp/Helås 1,  7 mål
2. Fredrika Enström, FIK/E-F/Nossebro 1,  3 mål
2. Elsa Nilsson, FIK/E-F/Nossebro 2, 3 mål
2. Filippa Johnsson, Arentorp/Helås 2, 3 mål

—————————————————–

Nossebro Varaalliansen
Även i herrklassen var det
många som trodde på en seger för Arentorp/Helås. Division sex-laget hade varit väldig stabila ända fram till semifinalen. 1-0 ledning också mot Elmer-Fåglum, men där tog det roliga slut. Efter en jämn och oviss match kunde Fredrik Berggren i Elmer-Fåglum avgöra med två minuter kvar och skjuta sitt lag till final.

En final som kom att spelas mot ett annat lag som tidigare imponerat. Nossebro fick i sin semifinal möta Vara och i denna var det hemmalaget Vara som hade mest boll. Dock kom man alldeles för sällan till avslut. Något som förstås var nödvändigt då ett effektivt Nossebro genom Viktor Almkvist gjord både ett- och 2-0.
Vara reducerade visserligen på slutet, men kom aldrig närmare än just denna reducering i en i övrigt mycket välspelad match.

Ja, för om semifinalerna bjöd på underhållning så gjorde knappast finalen detta. Viktor Almqvist satte innan start handikappstraffen till 1-0 för Nossebro, men sedan blev det mest ställningskrig mellan de båda lagen. Få avslut och inget vidare roligt spel. Men eftersom Nossebro pangat in 1-0 på straff och detta blev matchens enda mål så blev det också det nyblivna division fem-laget som inte alls orättvist tog hem Varaalliansen 2015.

HERRAR

SEMIFINALER
Nossebro – Vara 2-1 (2-0)
1-0 Viktor Almqvist (str), 2-0 Viktor Almqvist (14), 2-1 Johan Strömfeldt (17)

Arentorp/Helås – Elmer-Fåglum 1-2 (1-1)
1-0 Alexander Johansson (2), 1-1 Patrik Karlsson (4), 1-2 Fredrik Berggren (18)

FINAL
Nossebro – Elmer-Fåglum 1-0 (1-0)
1-0 Viktor Almqvist (str)

SKYTTELIGA:

1. Victor Lindelöf, Arentorp/Helås, 6 mål
1. Andreas Blom, Elmer-Fåglum, 6 mål
1. Daniel Fredriksson, FC Gauthiod, 6 mål
1. Viktor Almqvist, Nossebro, 6 mål
5. Albin Wemmert, IK Gauthiod, 4 mål
5. Rickard Gunnarsson, Nossebro, 4 mål
5. Naijid Ahmed Kalif, Nossebro, 4 mål
5. Philip Enström, Vara, 4 mål
5. Jonathan Johansson, Tråvad/Larv, 4 mål
5. Johan Strömfeldt, Vara, 4 mål

Lämna en kommentar