ANNONS:
ANNONS:

Nu får Götene och Gauthiod byta fritt

Fria byten i herrarnas division två och tre.
Och även en verklighet för damerna i division ett 2018.
Det klubbades idag igenom på SVFF:s Representantskap.

Idag fredag håller SVFF sitt Representantskap och en av motionerna som kommit in var den från Hallands FF om fria byten i herranas division två och tre och för damerna i division ett.
”Vi har fått signaler från föreningar i länet att det begränsade antalet spelare som får bytas in och ut i division två och tre så betyder det att man inte vågar spela med de yngre spelarna. Skulle man ha fria byten så skulle man faktiskt kunna låta alla på bänken få spela. Då kan det vara så att man faktiskt låter de yngre spelarna få chansen mer än vad som är fallet i dag” berättade Hallands FF:s ordförande Johan Johqvist tidigare för Fotbollskanalen.

Och mötet gick idag på Hallands linje och till nästa år får alltså våra lokala lag Gauthiod, LFK, Götene och Gauthiod dam byta hur många gånger man önskar under match.
– Vi tappar spelare. Vi kan inte låta unga spelare åka 10-20 mil för att sitta på bänken i de här serierna. Det är orimligt. Vi får inte spelarna att stanna inom fotbollen om vi har det systemet, säger Gerhard Sager som är ordförande i tävlingskommittén på Representantskapsmötet.

Skånes FF var det förbund som främst motsatte sig förlslaget, men fick alltså se sig nedröstade av övriga. Således får alltså en spelare som redan bytits ut möjligheten att komma in igen. Allt med start redan till kommande års seriespel.

Lämna en kommentar