ANNONS:
ANNONS:

Nu måste segrarna börja komma för LFK dam

Imorgon sparkar hösten igång för LFK dam.
Men hur illa är egentligen tabelläget för nykomlingen?
Lokalfotboll.se har granskat Elitettan inför höststarten.

ELITETTAN

Skärmavbild 2015-07-27 kl. 14.19.19

Serieledaren:
Det är jämt i toppen, men det som skiljer serieledande Kvarnsveden från övriga topplag är att man har skyttedrottningen i sitt lag. Tabita Chawinga har gjort 20 av lagets 34 mål under våren och fortsätter hon på samma sätt kan inget lag stoppa Kvarnsveden från Allsvenskan 2016. Lägg där till att man har seriens tätaste defensiv och ni förstår att Kvarnsveden är laget att slå inför hösten.

Den positiva överraskningen:
Många påpekar att klivet från division ett till Elitettan är stort. Detta är dock något som IFK Kalmar inte verkar bry sig om. Nykomlingen ligger fyra i tabellen och har faktiskt häng på en uppflyttningsplats. Mycket tack vare ett fantastiskt hemmaspel. Det var faktiskt år sedan man förlorade på hemmaplan.

Den negativa överaskningen:
Jitex skulle snabbt tillbaka till Allsvenskan efter att åkt ur serien förra säsongen. Men något har gått ruskigt fel i det lila laget och just nu kämpar man för att hålla sig kvar i Elitettan. Att förlora mot nykomlingar som LFK med 3-0 på hemmaplan skvallrar om att man är riktigt illa ute. Jitex är en mycket stor besvikelse denna säsong.

Våra lokala lag:
LFK har förlorat och förlorat under våren. Lägg där till att det varit turbulent inom omklädningsrummets väggar där både ledare och spelare lämnat för att sedan kommit tillbaka igen. Med det sagt borde förstås nykomlingen vara uträknade, men med hela 12 matcher kvar att spela är det faktiskt bara fyra poäng upp till säker mark.
Inför hösten har man förstärkt truppen och kanske kan Maria ”Marre” Johansson vara den som får målskyttet att lossna ordentligt. Detta behövs verkligen för att segrarna ska börja trilla in.

LFK dam Marre Johansson

Lämna en kommentar