ANNONS:
ANNONS:

Nu ska mycket avgöras

Vilka får kvala och vilka åker ut?
Välkommen till en lokal fotbollshelg där massor ska avgöras.
Lokalfotboll.se hjälper dig hålla koll på förutsättningarna.

Vi har nu verkligen nått säsongens ”elfte timme” och nu ska det mesta avgöras. Glädjande nog för alla lokala fotbollsälskare så har vi fortfarande en mängd olika serier som fortfaranade är högintressanta med bara en eller ett par omgångar kvar av seriespelet.

Vanligtvis brukar vi på Lokalfotboll.se lista ”Helgens hetaste matcher” men denna vecka tar vi ett nytt grepp. Just därför att det är så många ”om och men” inför helgens matcher. Nedan har vi listat de matcher och tabeller som är mest ovissa och spännande inför helgens matcher och vi har gjort vårt bästa för att ge dig som läsare koll på vad som gäller inför helgens spel.

Håll till godo!


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Lördag
Grebbestad – IK Gauthiod

Lördag
Lerum – Lidköpings FK

 

Lyckas Gauthiod stoppa Grebbestads hemmasvit?


Kommentar:
Vi börjar med toppmatchen Grebbestad mot Gauthiod som defintivt kan avgöra Gauthiods öde denna säsong. Tveksam insats borta mot Vänersborgs FK och nu ska man studsa tillbaka tillbaka på vinnarspåret. Och det mot serieledarna. Grebbestad är obesegrade på hemmaplan (10 segrar, 1 oavgjord) och har fina 28-6 i målskillnad på Siljevi. Nu måste alltså Gauthiod krossa den sviten om chansen till minst en kvalplats ska finnas. Att kvaliten finns hos Grästorpsgänget har man bevisat tidigare, men nu gäller det att vara bäst när det gäller som mest.
Skapar man nerv på lördag, eller är det tack och på återseende nästa år i tvåan för de rödblå?

I botten gav LFK sig chansen genom att besegra Uddevalla senast. Nu väntar jumbon Lerum som redan är borta från fortsatt division två-spel. Motivationen borde alltså vara extremt mycket större hos LFK som måste ta tre friska poäng. Samtidigt får inte Skoftebyn gå och vinna i derbyt borta mot Vänersborgs IF. Då är det nämligen tack och godnatt för LFK. Lever hoppet ännu en vecka för ”Plättas” killar.


DIVISION 3 MELLERSTA

Söndag
 Götene – IFK Skövde

Det mesta talar för nytt Götenekontrakt.

Kommentar:
Det räcker med att titta på tabellen nedan så förstår man att det kommer att bli tight kring kval- och nedflyttningsstrecket i den mellersta trean. Vårt fokus ligger förstås på Götene som har allt i egna händer och fötter. Tre poäng mot IFK Skövde och kontraktet är klart.

Kryssar dock Götene får inte trion Hestrafors, Gnosjö och Holmalund vinna sina matcher. Då får nämligen Götene kvalspela.
Förlust? Ja, då får Götene också hoppas på att nämnda lag inte plockar för många poäng i sina matcher. Ut kan Götene hur som helst inte åka i helgen då Holmalund och Alingsås möter varandra.
Division tre lever som ni märker i allra högsta grad både i toppen och botten och lördagen blir en nervpers för många lag.


DIVISION 4 NORRA

Lördag
Skara – Lundsbrunn

Lördag
IFK Hjo – ENV

 

Kan Tommie Björk och Lundsbrunn besegra Skara?

 

Kommentar:
Två matcher intresserar extra denna avslutande division 4-helg. Börjar vi vid Vätterns strand så ska ENV åka till Hjo och ta tre poäng. Gör man detta så är kontraktet fixat. På andra sidan står dock ett heltaggat Hjo som vid seger troligtvis kan fira en klar division tre-plats. Man är nämligen just nu ”bästa 2:a” i division 4-serierna vilket innebär direktplats. ENV får således något att bita i på lördag.

Detsamma gäller Lundsbrunn. Visserligen har Skara ingen viktig tabellplacering att spela om, men man lär knappast ge sig enkelt mot ”lillebror”. För Lundsbrunns del är det bara seger som gäller samtidigt som ENV förlorar mot Hjo. Annars väntar det ytterligare ett par veckor med kvalfotboll på Sörbovallen..


DIVISION 4 SÖDRA

Lördag
Kinna – Främmestad

Kommentar:
Främmestad har haft en något tyngre september, men än finns läge att rädda upp månaden. Seger, eller kryss borta mot Kinna och kvalplatsen till division tre är klar. Något som förstås vore riktigt bra för nykomlingen Främmestad.
Tabelltvåan Kinna blir dock en hård nöt att knäcka. Laget har redan kvalplatsen klar, men en seger kan faktiskt räcka till att bli ”bästa 2:a” före lagen i den norra fyran.

Skulle också Kinna vinna matchen på lördag måste Främmestad hoppas på att inte tabellfyran Kronäng besegrar IFK Trollhättan på Kamratgården. Då kliver nämligen boråsarna om Främmestad och kniper kvalplatsen.


DIVISION 5 VÄSTRA

Söndag
Arentorp/Helås – Nossebro

Kan Nossebro nå högst och klara kontraktet?

 

 

Kommentar:
Bara en match i den västra femman är egentligen av tabellintresse. Och det är en lokal sådan. Arentorp/Helås och Nossebro gör nämligen upp i en helt avgörande match kring vilket lag som får chansen att kvala sig kvar i femman och vilka som åker ur.
Förutsättningarna inför matchen är glasklara. Arentorp/Helås måste vinna matchen på Kedumsvallen för att kliva förbi Nossebro och upp på kvalplatsen. ”Schlättaderbyt” blir verkligen något utöver det vanliga och känslorna på och utanför planen lär vara många under denna gastkramning.


DIVISION 5 ÖSTRA

Söndag
Fagersanna – Sil

Söndag
Valtorp – Axvall 

Kan Edgar Espinoza ta sitt lag till kval?

Kommentar:
Det kryllar av avgörande matcher i helgen och division fem östra är inget undantag. På Fagervi IP tar Fagersanna emot Sil i en match som avgör vilket av lagen som får kvala till division fyra. Sil måste vinna matchen. Svårare än så är det faktiskt inte.

Mer komplicerat är det i botten av tabellen där Axvall krigar för fullt. Laget möter Valtorp på bortaplan och får inte förlora. Då är det nämligen klart att man spelar i sexan nästa säsong. Tar man dock en poäng kan man kliva förbi Tymer (som möter Ekedalen borta) på bättre målskillnad om dessa förlorar mot redan klara serieledaren.
Seger för Axvall? Ja, då kan man faktiskt också kliva förbi Jula som möter Värsås på bortaplan.

Utgångarna för Axvall är som sagt många på söndag. En seger kan alltså göra att man kliver upp och räddar nytt kontrakt, men den kan också bli helt betydelselös om Tymer och Jula tar var sin trepoängare.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Söndag
Trollekis – Hangelösa

Håller Trollekis undan på andraplatsen?

Kommentar:
Även på Hellehof spelas det i helgen en helt avgörande match. Frågan vilket lag som ska få kvala till division fem ska få sig ett svar och alternativen är Trollekis och Hangelösa.
Förutsättningarna är som följer: Hangelösa måste vinna matchen med minst fyra mål för att kliva förbi Trollekis i tabellen.

Hur troligt det är? Ja, allt kan förstås hända i fotboll, men Trollekis har än så länge snittat 1,64 insläppta mål per match och Hanglösa gjort 3,88 mål per match. Något utöver det vanliga måste med andra ord inträffa om Hangelösa ska lyckas med att ta sig förbi.
Samtidigt vet man aldrig på denna nivå om gratisplatser infinner sig framåt våren och då kan varenda poäng vara viktig när dessa ska fördelas.


KVAL TILL DIVISION 3 DAM

Söndag
Östadkulle – JK10

Starten är otroligt viktig för JK10 i kvalet.

Kommentar:
JK10 fixade kvalplatsen i den sista omgången och kämpar till helgen om att ta sig upp till division tre. Första hindret är hemmastarka Östadkulle som slutade tvåa i den västra fyran. Som vanligt gäller det i en trelagsgrupp att få med sig ett bra resultat i den första matchen. Annars kan kvaldrömmarna spricka direkt. Kan JK10 sätta sig i gruppens förarsäte redan på söndag?


 

 

 


 


 

 

 

Lämna en kommentar