ANNONS:
ANNONS:

Nu ska United säkra kvalplatsen

Två tuffa matcher i helgen.
Sedan kan Lidköping United ha ena benet i SFL.
– Jag tror vi vinner serien, säger Kristijan Nikolla.

Inte många visste var Lidköping United Futsal stod kvalitetsmässigt när årets futsalsäsong drog igång i november. Visst förstod man att laget innehöll duktiga spelare, men motståndet var ovisst i futsalens division ett.

Premiärhelgen skvallrade dock om att United stod väl rustade i kampen om seriesegern då man trots krampaktigt spel avfärdade motståndarlagen inför en nyfiken och uppspelt hemmapublik.
När man sedan också lyckades vinna jämna matcher mot seriens topplag visade man också att serieseger var ett rimligt mål. Och med bara två matcher kvar att spela är det målet ännu tydligare i sikte.

– Vi har gjort det bra tycker jag. Det är vår första säsong, men personligen skulle jag bli besviken om vi inte går upp i SFL. Det är ju så nära nu, säger lagets offensive spetsspelare Kristijan Nikolla.

Ja, laget är nu verkligen nära en serieseger som skulle innebära kval till SFL. Men för att ta den åtråvärda platsen krävs det som det ser ut nu fyra poäng under lördagens två matcher.

Först väntar tabelltrean Färgelanda på eftermiddagen. Senast lagen möttes vann United med 4-2 och nu har inte dalslänningarna något att spela för mer än äran.
– Vi får ta en match i taget, men vi ska skapa ett så bra utgångsläge som möjligt inför kvällsmatchen, säger Kristijan Nikolla och syftar på matchen mot Diaspora.

För bara några timmar efter match mot Färgelanda väntar alltså en ren seriefinal mot Diaspora. Även den på bortaplan, så Unitedkillarna tar alltså bussen från Färgelanda till Uddevalla för match 19:30.
Givetvis beror förutsättningarna inför den matchen på hur det går uppe i Dalsland, men vi leker med tanken att United tar minst en poäng mot Färgelanda.

Då räcker det av allt att döma med en poäng mot Diaspora. Senast lagen möttes i Lidköping var det i ärlighetens namn Diaspora som var spelförande (se höjdpunkterna här), och utan Erik Ekblad i mål hade uddevallalaget vunnit.
Nu lär det återigen bli fokus på defensiven för ett United som verkligen visat prov på en stabil sådan. I snitt släpper man in bara 2,16 mål per match och kan det snittet hållas lär det firas serieseger någon gång innan klockan nio på lördagskvällen.

En serieseger som i så fall förkunnar att Lidköping United Futsal om någon vecka kvalar till sveriges högsta liga SFL.

TABELLÄGET INFÖR LÖRDAGENS MATCHER:

Lämna en kommentar