ANNONS:
ANNONS:

Ny försvarare från Motala till Lidköpings FK

LFK fortsätter att hitta spelare utifrån.
Nästa nyförvärv in är Motalasonen Jonathan Hallin.
– Hoppas kunna bidra med fart och fläkt på kanten, säger 20-åringen.

LFK-försvararen Gustav Hellman har som de flesta vet representerat ett gäng olika klubbar under karriären. Ena av dessa har varit IFK Motala och under denna tid lärde LFK-kaptenen känna Jonathan Hallin. En Motalabördig vänsterback som spelat både division ett- och två-fotboll med östgötaklubben Motala AIF.
Sedan säsongen 2013 har dock den nu 20-årige Jonathan på grund av knäproblem tagit det något lugnare och istället representerat Borens IK i division fyra.
Inför denna säsongen var det emellertid nära att han hamnade i ett av Sveriges grannländer.
– Provspelade i en norsk och en finsk (Inter Åbo) men det föll på målsnöret i båda fallen. Då fick det bli en säsong till i Boren. Tänkte att en seniorsäsong utan skador kunde hjälpa mig framöver, menar Jonathan.

Jonathan Hallin

Men nästa säsong blir det återigen ett kliv uppåt i divisionerna. Ny klubbadress blir nämligen Lidköpings FK. Detta trots att ingen annan i föreningen än Gustav Hellman sett Jonathan ”in action”.
– Nej, jag har varken testspelat eller provtränat med LFK. Det är genom Gustav som kontakten är tagen, säger Jonathan Hallin som skrivit ett 2-årskontrakt med LFK.

Vad hoppas du att kunna bidra med till Lidköpings FK?
– Hoppas kunna bidra med bra stämning i gruppen, tänket att hårt arbete lönar sig och så lite erfarenheter från division två också. Sen hoppas jag kunna bidra med lite fart och fläkt på kanten också, säger Jonathan som kommer att jobba som timvikarie på fritids. Ett jobb som LFK hjälpt honom med.

Inga tveksamheter att flytta till en stad du knappt tidigare besökt?
– Nej, verkligen inte. Jag har sett fram emot att flytta hemifrån. Staden är ungefär i samma storlek som Motala och jag har Gustav och hans familj som jag känner ganska bra så det känns ändå tryggt, avslutar LFK:s senaste nyförvärv.

———————————

Justus Hogbäck och Lukas Nordin
Justus Hogbäck och Lukas Nordin


Ytterligare glädjeämnen för LFK
är också att det nu är klart att duon Justus Hogbäck och Lukas Nordin kommer att spela för klubben under sommarmånaderna. Duon som sedan tidigare representerat LFK läser nu på college i Nordamerika, men väljer alltså att spela division två-fotboll i Lidköping när de kommer hem över sommaren.
Båda grabbarna har också varit hemma i Lidköping under julen och Lukas Nordin finns även med i det LFK-lag som ska försvara inomhustiteln i Lofa.

Lämna en kommentar