ANNONS:
ANNONS:

Nyårskarameller med Lokalfotboll.se – Del 1

Inga nyårskarameller i Agneta Sjödin-klass.
Men väl ett par sötsaker att minnas från 2015.
Här har du Årets…

I år skippade vi den klassiska Julkalendern här på Lokalfotboll.se, men självklart måste vi summera det gångna fotbollsåret på något sätt. Så innan vi ”vänder blad” och blickar framåt så finns det fortfarande ett par utmärkelser att dela ut. Och vi gör det via att kora ”Årets…”.

Så gott folk. Här har ni…

ÅRETS:

MEST HAJPADE PREMIÄR…
I januari står det klart att LFK dam i sin premiärmatch i Elitettan får möta anrika Djurgårdens IF. Hajpen byggs upp under flera månader och på matchdagen kommer hela 817 personer till IP Framnäs. LFK står upp bra och har 0-0 i halvlek, men i andra halvlek står det klart för LFK hur tuff Elitettan är. Efter 90 minuter står det 0-6 på resultattavlan…

DSC_0218 (2)

TAPPADE SUG 1…
Kristoffer Bohrén vinner den lokala ”Guldskon” som traktens bästa målgörare 2014. Men trots framgångarna på planen finns inte suget för fotbollen. Dessutom ska anfallaren opereras under året och det blir ingen fotboll för ”Totte”. Mycket talar också för att 2016 också blir ett år utan fotboll för Bohrén.

TAPPADE SUG 2…
Gauthiods härförare Klas Bohman berättar i februari att fotbollen kommer långt ner på prioriteringslistan och att 33-åringen helt enkelt inte får tiden att räcka till. Det pratas om en ”tillfällig time out”, men under 2015 syns mittfältaren inte på planen.

Klas Bohman

SLAG OM SCHLÄTTA…
Varaalliansen och Lofa har båda fyllt 50 år och firar detta genom att utmana varandra i Sparbankshallen i Vara inför ögonen på drygt 300 personer. Herrmatchen vinns enkelt av Varakillarna med 6-0, medan Lofa får revansch genom att tjejerna vinner sin match med 8-5. Det pratas också om en returmatch under sommaren, men det blir aldrig av.

VÄRLDSKÄNDIS…
Skara och Vara spelar träningsmatch under våren och Vara får straff. Då kliver Skaras keeper Robert Österberg in i handlingarna och gör en trippelräddning som ger eko i fotbollsvärlden. Hundratusentals personer ser klippet som Sklt:s Thomas Wedin spelat in och berömmen haglar över 33-åringen som verkligen får sina ”15 seconds of fame”.

BANDYBYTE…
Den tidigare bandymålisen Martin Berggren öser in mål i Trässberg under 2014 och väljer att byta till Råda och division fem under 2015. Frekvent med speltid under försäsongen, men under premiären mot ÖSIK är ”Berka” på bänken och inser att ambitionsnivån Råda har inte matchar hans egen. En vecka senare är den trevlige nickspecialisten tillbaka på Trässbergsvallen.

PRESSTRÄFF…
Inför årets säsong slår Lidköpings FK på stora trumman och bjuder in såväl sponsorer som media och andra intresserade till en stor upptaktsträff på Strand i Lidköping. På ett proffsigt sätt berättar man om årets säsong, visar upp de nya dräkterna och intervjuar nyförvärv. Dessutom kommer samtliga seniorspelare inrullande i föreningens nya stripade matchbuss.

IMG_6839

VARAVINNARE…
Varaalliansens inomhusturnering drar som vanligt fulla hus och när krutröken lagt sig i Sparbankshallen står Nossebros herrar och Arentorp Helås damer som slutsegrare efter imponerande spel.

VILKA ÄR ALLA?…
Under uppehållet inför säsongen 2015 värvar herrarna i Lidköpings FK nio nya spelare. De flesta kommer utifrån och knappast någon lokalt fotbollsintresserad har någon aning om vilka alla nya spelare är. Det verkar till och med som om tränare Gytis Gelgota har problem med alla nya ansikten då han har med sig en fusklapp till Pressträffen innan säsongen. ”Jag behöver en lapp för att hålla reda på alla nya spelare” medger Gytis.

DAMBRIST PÅ SCHLÄTTA…
I december 2014 kommer beskedet att Varas damer lägger ner sin verksamhet och i februari kommer nästa slag mot damfotbollen på Varaslätten. ENV väljer då att dra sig ur årets seriespel på grund av spelarbrist.

BLOGG…
I oktober utser spelsajten NordicBet för tredje gången ”Årets lokala fotbollsblogg”. Gemene man får nu rösta och återigen visar sig TTElas Martin Ahlin ha folket på sin sida och tar välförtjänt hem titeln för andra året i rad. Lokalfotboll.se kommer till final och kommer delad tvåa.

EVIGA FYRA…
Gauthiods damer är under vintern det klart bästa lokala futsal-laget. Man vinner DM och återigen avancerar man till det sista steget av SM.
”Jag åker inte hem utan medalj denna gång” berättade målvakten Malin Björkman innan avresan mot Hammarö. Men ännu en gång blev det en snöplig fjärdeplats för Gauthiod som inte riktigt kom upp till normal klass när det skulle spelas om medaljerna.

Ett besviket Gauthiod.
Ett besviket Gauthiod.


UPPSTÅNDELSE…

I december 2014 åker Rådas Anders Åkervall på en magsjukdom och samtidigt börjar en parasit äta upp hans inre organ. Sjukhus i en månad för Rådas spelande tränare som blir utskriven i slutet av januari. Någon fotboll känns knappt aktuell, men när Råda spelar seriepremiär är Anders med från start och gör Rådas första mål i seriespel för säsongen.

DSC_1109

TIDIGASTE GRÄSPREMIÄR…
2014 spelas det match på naturgräs redan den andra helgen i mars, men 2015 är våren ännu tidigare och redan den första helgen i mars står gräset i redo. Ja, i alla fall på Mossbrotts B-plan när Emtungas herrar tar emot Främmestad.
”Har hållit på med fotboll i många år, men jag vet i sjutton om jag har varit med om en så här tidig gräspremiär någon gång” säger Anders Ekdén från Emtunga.

MEST VÄLKLÄDDA TRÄNAREN…
Den lokala tränarkåren håller helst till i träningskläder vid match, men när Kim Björkegren tar över Gauthiods herrar får vi se en mer välklädd tränare. Borta är träningsoverallen och istället är det välstrukna skjortor och märkesrockar som gäller.

5501451

MEST VÄLKLÄDDA SPELAREN…
Under sommaren kommer Lidköpingssonen Bryan Johansson ”hem” till LFK på lån från Superettanlaget Gais. Bryan bidrar förstås till division två-lagets offensiv, men kanske främst till klädstilen som han mer än gärna visar upp på sitt Instagramkonto.

Skärmavbild 2015-12-30 kl. 12.26.29

KNIV PÅ STRUPEN…
Som vanligt så presterar ENV inte på våren, men under hösten är man desto vassare och plockar fram det lilla extra. Under senhösten spelar man ett helt gäng med ”måstematcher” för att undvika nedflyttning eller kval. I den sista seriematchen gästar man Trollhättans FK som man måste besegra. För TFK räcker det med oavgjort. Men givetvis skruvar Johan Sörstrand upp sina mannar och när domaren blåst av matchen har ENV vunnit och fixat nytt kontrakt.

REGNIGASTE…
Om våren var tidig 2015, så kan man knappast säga det om sommaren. En sommar som riktigt aldrig kom till Skaraborg. Istället fick vi vänja oss vid kalla temperaturer och regn i överflöd. I slutet av juli regnar det faktiskt så mycket så att Kinnekullealliansen tvingas att ställa in sin sommarturnering.

JOJO…
Inför säsongen pratas det om att detta ska bli säsongen när Vara visar att man hör hemma i division tre. Detta efter att man åkt ”jojo” mellan division tre och fyra i många år. Men tyvärr upprepar sig historien och efter 22 omgångar är laget tabelljumbo på 16 poäng – tio poäng från en kvalplats.

LOOK-A-LIKE…
Under sommaren lägger Tobias Hysén ut denna bild på Instagram och hävdar att han träffat David Guetta. Men alla ser ju att det är Rådas tränare David Milos som sparat ut sommarfrisyren och nu poserar med Hysén i sommarvimlet.

Skärmavbild 2015-12-30 kl. 12.12.56

Lämna en kommentar