ANNONS:
ANNONS:

Nyårskarameller med Lokalfotboll.se – Del 2

Inga Nyårskarameller i Agneta Sjödin-klass.
Men väl ett par sötsaker att minnas från 2016.
Här har du Årets…

I år skippade vi den klassiska Julkalendern här på Lokalfotboll.se, men självklart måste vi summera det gångna fotbollsåret på något sätt. Så innan vi ”vänder blad” och blickar framåt så finns det fortfarande ett par utmärkelser att dela ut. Och vi gör det via att kora ”Årets…”.

Så gott folk. Här har ni…

ÅRETS…

…LOFAVINNARE 1
LFK dam tar femte raka segern i Lofas inomhusturnering. 5-0 i finalen mot Vinninga som annars var turneringens mest positiva överraskning. Att LFK:s svit knappast slutar vid fem raka segrar är de flesta på idrottens hus hårda träbänkar överrens om.
Läs mer här.


…LOFAVINNARE 2

Efter att ha tappat titeln till Råda 2015 visar LFK herr sin klass och vinner Lofaguldet. Seger i finalen mot lillebror i LFK Akademi.
Läs mer här.

…MÅLKALAS
DM drar igång utomhussäsongen 2016 och i det inledande gruppspelet är det lag från olika divisioner i spel. Något som syns tydligt då var och varannan match slutar med storsegrar. Resultaten startar en debatt på sociala medier om huruvida det inledande gruppspelet bör göras om för att skapa mer givande matcher under försäsongen.

…BAKSLAG
De flesta tror att vintern är slut i början av mars, men under första helgen i månaden kommer ett ordentligt snöoväder in över ”schlätta” som gör att massor med matcher blir inställda. Vintern vägrar sedan ge sig och gräspremiärerna blir ett par veckor senare än både 2014 och 2015.

…DOMARBRIST
VFF aviserar tidigt att det är ont om domare i distriktet och redan i herrarnas premiäromgång av division fem blir det spel utan assisterande domare. Det samma gäller även i femmans sista omgång, något som gör att VFF 2017 valt att sprida ut matcherna på flera dagar i en och samma omgång.

…BENBROTT
I maj bryter Hangelösas Andreas Nyblom benet och väljer att lägga skorna på hyllam. ”Det finns viktigare saker i livet” säger ”Nybbe”. När säsongen är slut står det dock klart att Nyblom 2017 tränar Hangelösas herrar och spel är ännu inte uteslutet.


…SPARKADE TRÄNARE 1
Rådas damer har en tung vår och väljer under juni att byta tränare. Anders Andersson får lämna sitt uppdrag och ny tränare blir nygamle Jens Antonsson som startade säsongen som assisterande tränare i LFK-dam.
Läs mer här.

…SPARKADE TRÄNARE 2
Division fem-nykomlingen Mellby är visserligen över nedflyttningsstrecket när våren är spelad, men man väljer ändå att bryta med tränarduon Johnny ”Bäckis” Isaksson och Per Inge Johansson. Nya ledare blir bröderna Leif och Kenneth Haglund och Tommy ”Moset” Storm. Trion tar laget upp på säker mark och fixar nytt kontrakt.
Läs mer här.


…GENOMKLAPPNING
Efter en kanonstart borta mot Gunnilse ska Gauthiod spela hemmapremiär mot Skövde AIK. Då går allt åt skogen och laget förlorar med 0-7. Siffror som är smickrande för Gauthiod. Laget förlorar även fler matcher med stora siffror under året och ett frågetecken sätts inför lagets annars så ramstarka defensiv.
Läs mer här.

 

…SPARKADE SPELARE 1 & 2
LFK-duon Albrim Demaliljaj och Gabrijel Matanovic får under augusti sina kontrakt uppsagda av sin klubb. Orsaken ska vara att spelarna varit på ledighet som inte varit sanktionerad av föreningen. Efter detta blir det som väntat heta känslor i sociala medier och det hela slutar med att Albrim under hösten spelar i Gauthiod och Gabrijel endast Futsal i Lidköping United.
Läs mer här.

Albrim Demaliljaj och Gabrijel Matanovic

…SKITIGASTE BÄNK
När Tråvad/Larvs herrar ska rädda nytt kontrakt i femman gör traktens fåglar sitt bästa för att psyka gästande Corner. Tränare Christer ”Musa” Andersson tillkallar t.o.m. domarna innan match för att undra vad som ska göras. Det blir emellertid inte domarna som får tvätta bänken, utan Cornerkillarna får lägga ut västar som skydd mot skiten.
Om fågelpsykningen fungerade? Ja, till en början då Corner var helt ur gängorna, men till sist vaknade gästerna. Vände och vann och Tråvad/Larv degraderades till sexan.

…MÅL
I Lofas inomhusturnering tar sig inte ÖSIK vidare till semifinal, men man bjuder ändå på turneringens i särklass vackraste mål i mötet mot blivande mästaren LFK. Långt utkast från målvakt Niklas Johansson. Nickduell vunnen av Rikard Svensson och bollen plötsligt i luften framför Anders Koski som står felvänd mot mål. Koski väljer då att cykelsparka bollen och gör det med full utdelning. Mål och publikens vilda jubel!
Se målet här.

 

Lämna en kommentar