ANNONS:
ANNONS:

Nyårskarameller med Lokalfotboll.se – Del 2

Inga nyårskarameller i Agneta Sjödin-klass.
Men väl ett par sötsaker att minnas från 2015.
Här har du Årets…

I år skippade vi den klassiska Julkalendern här på Lokalfotboll.se, men självklart måste vi summera det gångna fotbollsåret på något sätt. Så innan vi ”vänder blad” och blickar framåt så finns det fortfarande ett par utmärkelser att dela ut. Och vi gör det via att kora ”Årets…”.

Så gott folk. Här har ni…

ÅRETS:

SNABBASTE MÅL…
I höstens bortamatch mot Råda är FC Gauthiods giftige anfallare Pontus Nilsson stekhet från start och redan efter 36 sekunder har han nickat in matchens första mål.

5380787

SÅGNING…
Efter att Skövde AIK besegrat LFK på bortaplan är Götenesonen tillika Skövdes mittback Oskar Callerud ute med stora sågen på en blogg på föreningens webbplats. Där sågar han allt från LFK:s spel till föreningens satsning.

SNYGGASTE FRISPARK PÅ FILM…
I derbyt mot Sil är Kinne Vedum tillbakapressade i den första halvleken. Men laget vaskar fram en frispark och denna tar Mikael Salqvist på bästa sätt och smeker upp i krysset.

FRISYR…
Fortfarande finns det inte någon mer tydlig frisyr än den som 75% av Varas herrlag stoltserar med. När laget sedan presenterar nya spelare inför 2016 är det tydligt att nyförvärven redan vet vad som krävs för att spela i Vara. Frågan folk ställer sig nu är när nye tränaren Patrik Widell tar efter?

ungavara

BRUTNA SVIT…
Det var upplagt för att skriva spaltmeter om Nossebros fina sviter. Inte en förlust sedan juli 2013 och inte en mållös match sedan juni 2013. Men i seriepremiären mot bottentippade Säven/Hol blev det ett rejält magplask och man förlorade med 0-1. Och så var sviterna brutna…

KUK & FITTA…
I april berättar Svenska Fotbollförbundet att det till årets säsong kommer sättas extra fokus på att få bort könsord under match. Tidigare har ett ”kuk” efter exempelvis en missad målchans renderat i en matcha avstängning, men från och med 2015 innebär detta att Disciplinnämnden i VFF kommer att ta upp varje enskilt ärende. Längre avstängningar kan alltså vara att vänta.

TRÄNARBYTE 1…
Redan efter fyra omgångar och bara en inspelad poäng väljer LFK att sparka tränaren Gytis Gelgota. Det pratas om ”en djup förtroendekris mellan spelare och tränare som inte går att överbrygga” och trots att Gytis får förlängt kontrakt så sent som i oktober 2014 blir det alltså ingen fortsättning. Ersätter gör med omedelbar verkan Patrik ”Plätta” Gustavsson som får en pangstart med sitt nya lag som till sist når en mittenplacering i division 2.

IMG_7377

TRÄNARBYTE 2…
Som en påföljd av att Patrik ”Plätta” Gustavsson får ta över i LFK står LFK Akademi i division fyra utan tränare. Det naturliga valet faller förstås på Andreas ”Lill-Plätta” Gustavsson.

STRUT…
I slutet av maj spelar Falkenberg på bortaplan mot Häcken. En lång boll når Götenesonen Stefan Rodevåg som klipper till på volley.
Resten är historia och Rodevågs fullträff blir nominerad som en av kandidaterna som ”Årets mål” vid den svenska Fotbollsgalan 2015.

PENDLARE…
I Fredagsstafetten intervjuas ENV:s Eldsjäl Kent Edman som är engagerad i det mesta som rör föreningen. Grejen är bara den att han bor och jobbar i Småland och har 23 mil enkel resa till Edsvallen. Det blir ett par mil i bilen…

RÖSTNING…
Som ”vanligt” ska det röstas om U-lagens vara eller icke vara i damernas ordinarie seriespel. Detta görs under Representantsmötet i Vårgårda i November. Denna gång vinner ”Nej-sidan” med klar marginal och U-lagen kommer inte att finnas med i seriesystemet under de kommande tre säsongerna.

OFRIVILLIGA MÅLVAKT…
I Augusti står Kopparberg Göteborg utan målvakt i damallsvenskan. Båda lagets målvakter är nämligen skadade och i mål tvingas då Anna Ahlstrand ställa sig. Rådafostrade Ahlstrand får se tre bollar slinka förbi sig i mötet med Hammarby.

TRÄNARBYTE 3…
Michael Albansson kommer til Arentorp/Helås herrar inför 2015, men får lämna laget i början av juni. För hård och öppen kritik via lagets öppna SMS-grupp är en av anledningarna till att en besviken Albansson får lämna sitt uppdrag. Anders Svantesson tar över och för laget till kvalspel. Ett kvalspel som dock blir för tufft och Arentorp/Helås spelar i sexan även 2016.

KINNEKULLEVINNARE…
Hangelösas herrar drar det längsta strået i Kinnekullealliansens inomhusturnering. I Västerbyhallen besegrar man Lundsbrunn i finalen via straffsparkar. Lagets spelande tränare Andreas Nyblom stor matchhjälte.

NÄTSURFARE…
Ett av alla nyförvärv till LFK är 18-årige Felix Eskelinen från Burträsk. Det är dock inte LFK som hittat Felix, utan tvärtom. Hur då?
”Surfade runt och kollade hemsidor, tabeller, matchreferat och så vidare. Det var så jag upptäckte LFK” berättar Felix som testade med klubben redan förra sommaren, men som till 2015 får ett kontrakt.

RYCK…
FC Trollhättan vinner så gott som alla matcher i division två under våren och gör ett ryck som tar död på spänningen i serien. Det är i alla fall vad folk tror när serien tar sommarvila.
Men under hösten spelar FCT dåligt och serien avgörs inte för än i den allra sista omgången. Till nästa år införs också en kvalplats i division två vilket höjer spänningsnivån ytterligare.

TJAFS…
Det är inte bara på planen som det är tungt för LFK-dam under sommaren. Vid sidan visar det sig också att det finns en hel del tjafs och meningsskillnader om hur laget bör ledas.
Resultatet blir att tränarduon Tomas ”Stisse” Nilsson och Erik Lundstedt hoppar av sina uppdrag. Spelande assisterande-tränaren Caroline Berling tackar för sig som assisterande tränare och tar en ”time out” som spelare.
När hösten kommer är dock trion tillbaka i och kring laget.

Erik Lundstedt & Tomas "Stisse" Nilsson

VACKRASTE ARENAN…
Lokalfotboll.se besöker under juli Hagavallen på Kållandsö för en ”Arenakoll” och kan återigen konstatera att miljön där A-planen är belägen är vackrast i området.

Hagavallen

VASSASTE FÖRSÄSONG…
Efter en lång försäsong är det Nossebro och Hangelösas herrar och Rådas damer som visar upp den bästa formen. Hangelösa och Råda är lagen som sedan förvaltar formen bäst under säsong och når framskjutna placeringar även när det gäller på riktigt.

NEDLÄGGNING…
Under november står det klart att Lidköping United lägger ner sin verksamhet. Engagemanget utanför planen sviker och spelarna lämnar för en rad andra lokala klubbar.

Lämna en kommentar