ANNONS:
ANNONS:

Nyårskarameller med Lokalfotboll.se – Del 3

Inga nyårskarameller i Agneta Sjödin-klass.
Men väl ett par sötsaker att minnas från 2015.
Här har du Årets…

I år skippade vi den klassiska Julkalendern här på Lokalfotboll.se, men självklart måste vi summera det gångna fotbollsåret på något sätt. Så innan vi ”vänder blad” och blickar framåt så finns det fortfarande ett par utmärkelser att dela ut. Och vi gör det via att kora ”Årets…”.

Så gott folk. Här har ni…

ÅRETS:

LOKALA SERIESEGRARE…
LFK Akademi herr, Mellby herr och Vinninga dam. Under 2015 blir det faktiskt ”bara” dessa lokala lag som vinner sin serie. Att jämföra med 2014 då hela åtta lag fick stå överst i tabellen vid säsongens slut.

xo3vS7S2.jpg-large

INVIGNING…
I juli inviger Lofa och Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall Dina Konstgräsplan i Råda. Totalt finns det nu åtta konstgräsplaner av varierande kvalité i västra Skaraborg. (Lidköping 2, Skara 2, Götene 1, Vara 1, Nossebro 1, Grästorp 1).

ÅRTALSMISS…
I NLT:s trevliga podcast ”Sportsnack” diskuterar sportchef Niclas Wejshag och web-chef Semir ”Semlan” Hasanbegovic om när division sex-laget JK10 bildades av klubbarna Jung och Kvänum.
”Det måste varit 03-04 någon gång” kommer duon fram till…

TRÄNARBYTE 4…
I början av juli står det klart att unge tränaren Jesper Rydh och Kinne Vedum väljer att gå skilda vägar. Laget är då tabelljumbo i division 5 och ersättare blir nygamle Jim Larsson som tar upp laget på kvalplats. Dock blir kvalspelet för tufft och 2016 spelar Kinne Vedum i sexan.

TRÄNARBYTE 5…
I flera år har Elmer-Fåglum varit ett stabilt mittenlag i division 4, men under 2015 har man en tunnare trupp än på många år och det visar sig även på resultaten. Efter våren är laget ”dyngsist” i den norra fyran och spelande tränaren Erik Landqvist väljer att lämna och bli spelare i Gauthiod. Assisterande tränaren Patrik Widell tar över.

IK Gauthiod - Erik Landqvist

TRÄNARBYTE 6…
Kring midsommar väljer tränarduon Tomas ”Stisse” Nilsson och Erik Lundstedt att lämna sitt uppdrag efter tjafs i klubben. Andreas ”Lill-Plätta” Gustavsson får rycka in och coacha laget i en match, men sedan tar Christer Andersson över rodret i tre matcher. Till höststarten är ”Stisse” och Erik tillbaka igen.

TRÄNARBYTE 7…
IFK Emtunga får efter Kållandsös utdrag ur division fem en gratisplats i just femman. Rutinerade Marijan Bosnjakovic lyckas dock inte med det tuffa uppdraget att få ett vingklippt lag att presetera och efter 1-10 hemma mot Grolanda lämnar han sitt uppdrag. Johan Adolfsson tar över under hösten, men laget fixar inte nytt kontrakt via kval.

Emtunga

TRÄNARBYTE 8…
Med bara omgångar kvar att spela i den mellersta trean får Joakim Andersson lämna sitt uppdrag i Varas herrar. Laget behöver ”höra en ny röst” inför slutspurten och Patrik Widell som tagit över Elmer-Fåglum byter nu i samförstånd till Vara. Trots att Widell är ett Tottenham-fan lyckas han inte med bedriften att hålla kvar Vara i trean.

LANDSLAGSTJEJ…
LFK-målvakten Matilda Haglund får fortsatt förtroende i U-landslagen under 2015 och när Rosenborg stoppar sin målvakt Zecira Musovic från spel i EM-slutspelet för F19 får Matilda chansen. En match blir det i slutspelet för Matilda, men det är knappast viktigt då laget skräller och vinner hela turneringen. Vild glädje, ett EM-guld till Matilda och massor med TV-tid på årets Fotbollsgala. Säsongen kröns med ett kontrakt med allsvenska Linköping.

2267937_w2

DOMARBRIST…
Bristen på lokala fotbollsdomare gör att förbundet tar beslutet att ta bort de assisterande domarna i damernas division två. Prioriteras gör istället herrarnas division fem och en debatt bryter ut huruvida detta är ett korrekt beslut. Faktum är hur som helst att förbundet söker med krus och lykta efter fler killar och tjejer som frivilligt vill ta på sig den helsvarta dressen.

IMG_7984

DM-VINNARE DAM…
Efter flera raka finalförluster får LFK-dam revansch för en blytung säsong i Elitettan och vinner äntligen DM-titeln efter en final mot Nittorp.

DM-VINNARE HERR…
För första gången i klubbens historia blir Gauthiods herrar bäst i Västergötland. Vinsten i finalen mot IFK Tidaholm firas med cigarr, skumpa och segersång.

5501413

LOFAVINNARE…
I Lofas inomhusturnering visar det sig att Rådas herrar och LFK:s damer är de bästa lagen i kommunen. När det sedan blir spel utomhus är det ombytta roller och LFK:s herrar och Rådas damer tar hem förstaplatsen.

UNGDOMSDISKUSSION…
Svenska Fotbollförbundet tillsammans med landets distrikt beslutar att inga tabeller ska finnas för barn upp till 13 år när det kommer till serie- och cupspel. Detta föranleder att vuxna till höger och vänster argumenterar för vad som egentligen är bäst för barnen.

KVALVINNARE…
I ”Derbyfemman” hamnar Rådas herrar till sist tvåa och det är inte många som tror att laget ska fixa ett tufft kvalspel i oktober. Men David Milos mannar sluter upp och via klara 4-0 på hemmaplan mot Trollhättans FK i en direkt avgörande match tar laget klivet upp till division fyra 2016.

Skärmavbild 2015-10-26 kl. 13.58.52

TOMTE…
I juletid publicerar gamle Skaraspelaren tillika Lokalfotboll.se-medarbetaren Jesper Holmqvist en bild på sig själv som lättklädd Tomte. Enligt rykten är Jesper redan fullbokad till julen 2016.

Skärmavbild 2015-12-30 kl. 12.53.35

ALLSVENSKA BESÖK 1…
Gauthiods damer slår ut LFK efter straffar i svenska cupen och får därmed allsvenskt besök till Lunnevi. KIF Örebro kommer på besök i augusti och blir också för svåra för hemmalaget som dock får med sig ett härligt fotbollsminne.

ALLSVENSKA BESÖK 2…
Götenes herrar drar vinstlotten i svenska cupen och får Champions League-aktuella Malmö FF i cupens andra omgång. Malmö kommer med bästa tänkbara lag, Götene bjuder på ett arrangemang i lokal världsklass och vädergudarna bjuder på strålande höstsol i november. Dessa tre faktorer gör att publiken vallfärdar till Västerby och hela 4036 personer (publikrekord) får se ”Årets match” i den lokala fotbollen.

Götene - Malmö

KAXIGASTE…
Andreas ”Lill-Plätta” Gustavsson sticker ut hakan och säger att hans LFK Akademi ska vinna division fem. Långt ifrån alla tror honom, men laget vinner i övertygande stil femman och spelar 2016 i fyran.

INTERNA DISKUSSION…
Headset blir allt vanligare bland domarteam även på lokal nivå. Fräckt kan tyckas och säkert ett bra hjälpmedel. Problemet är bara att domarna har en tendens att prata mer med varandra än ha en dialog och kommunikation med spelarna på planen.

BÄSTA NYFÖRVÄRV…
När Klas Bohman väljer att lägga ner fotbollen står Gauthiod utan en defensiv mittfältare. Då presenterar klubben okände Emanuel Adebayo från Oddevold. Nigerianen visar sig snabbt vara en oerhört duktig och bolltrygg spelare och får anses vara lokalfotbollens bästa nyförvärv under säsongen 2015.

Adebayo

Detta var 61 punkter som vi på Lokalfotboll.se tog med oss från det lokala fotbollsåret 2015. Var det något du tyckte att vi missade? Kommentera gärna!

Lämna en kommentar