ANNONS:
ANNONS:

Offensiven stärks upp hos LFK:s herrar

Varas måltjuv Jacob Nilsson och Borås AIK:s mittfältare Mamadou Diop.
Där har ni LFK:s senaste nyförvärv inför 2016.

Spelaromsättningen i Lidköpings FK har än så länge varit relativt låg jämfört med samma tid förra året. Istället har mycket av jobbet legat på att få behålla spelarna från årets trupp.
Därför var det förstås glädjande besked när duon Gustav Hellman och Alireza Adou skrev på nya kontrakt för ett tag sedan.

Fortfarande har dock långt ifrån samtliga ur årets trupp signerat nya kontrakt, men i dagarna blev det klart att Jimmie Olausson fortsätter i LFK. Jimmie gjorde LFK:s första historiska mål i seriespel för ett par år sedan, men har mest fått agera inhoppare.
– Jimmie är en spelare som jobbar i det tysta och aldrig gnäller. Vi värderar den här förlängningen väldigt högt, säger Janne Svensson från klubbens fotbollssektion till NLT.

Ytterligare glädjeämnen för LFK är att man nu också gjort klart med årets två första nyförvärv frånsett duon Anton Lidholm och Oskar Norlin som flyttats upp från LFK Akademi.
Mest namnkunnig i lokalpublikens ögon är Varas Jacob Nilsson. Den hårfagre anfallaren har varit Varas främste målgörare de senaste säsongerna och vann i år klubbens interna skytteliga på sju fullträffar när laget åkte ur division tre.

Till NLT säger Janne Svensson från LFK:
– En teknisk och snabb spelare som är duktig med båda fötterna, vilket inte är så vanligt i de här sammanhangen. Jacob har ett bra skott och kan spela både forward och yttermittfältare.

Diop

Om Jacob Nilsson är ett känt namn så är Mamadou Diop inte ett namn man direkt har koll på. Den 20-årige mittfältaren kommer hur som helst närmast från Borås AIK där han mest fått göra inhopp och sitta på bänken i det Borås som klarade nytt division tre-kontrakt via kvalspel.
Mamadou har också ett förflutet i Gais ungdomsakademi där han spelat tillsammans med bland annat LFK-bekante Bryan Johansson.
– Mamadou behandlar bollen på ett väldigt bra sätt, har bra bolltempo och kan skapa mycket på egen hand. En kraftfull och teknisk spelare, säger Janne Svensson till NLT.

Lämna en kommentar