ANNONS:
ANNONS:

”Pantletande, studenten & individuell träning”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 9 av 22


6:a (5:a) –  Råda BK, 14 poäng

Hej!

Sedan jag skrev sist har vi varit väldigt produktiva med förluster.
3 av 3 har blivit förluster, men vi dansade ändå i omklädningsrummet efter sista förlusten.

A-laget förlorade mot Mariestad i torsdag med 3-0. Vi gör en väldigt bra första halvlek, medan andra är desto sämre.
Tisdagens match förlorar U-laget mot Gauthiod och i onsdags förlorar vi med 3-1 mot ett bra LFK. Mot LFK försökte vi spela ett tungt försvarspel där vi ligger lågt, vilket vi verkligen lyckas med. Att vi gör 1-1 i mitten på andra halvlek var också ganska otippat från allas ögon som befann sig på Rådavallen.

Match mot LFK.

Annars tuggar vi på bra i veckan och det händer saker var och varann dag. I söndags hade laget cykeldag där det bjöds på en hel del skoj och tävlingar. Laget delades in i olika kategorier där lagen bland annat var ”Rolles Wannabes”, ”Safety first” och ”Vi är svenska fans”. Trots regn å kyla en väldigt lyckas dag med mycket skratt.

Annars i laget då? Här har vi som vanligt några snillen:

Veckans upptäckt:
Maria Widström
 hittade innan matchen mot LFK ett ”hål” i ögat på Frick. Vilket visade sig vara tårkanalen och Maria hade gjort en ny upptäckt, som dessvärre finns hos de flesta människor… Smart Maria!

Veckans nyförvärv:
Emma Andersson… eller? Hur fel kan det egentligen bli hos tränare Roland. Malin Andersson kom till oss inför säsongen och i veckan har hon blivit kallad för Emma utav Rolle. Efter 1,5 timmes träning och fem tillsägningar om att hon faktiskt heter Malin så blev svaret: ”Ah, just fan!”. Men att vi sedan kommer upp på möte med laguttagning och det står Emma på tavlan, ja då börjar man ju undra. Att Rolle var dålig på namn var ingen nyhet, men ibland undrar man..

/ Fanny Karlsson


8:a (8:a) – Arentorp/Helås, 10 poäng

”Sjung om studentens lyckliga dagar”.
Jo jag vet att vi skall skriva om veckans fotbollsverksamhet, men nu är det så att tre underbara spelare (Emma Larsson, Therese Johansson och Vendela Ehn) hos oss i AHFK dam idag torsdag 7/6 tar studenten!!! Så stort grattis till dem och ja ni är förlåtna för att ni missar dagens individuella träning 🙂

För idag är det just individuell träning där våra tränare utifrån önskemål om förbättringsområden från respektive spelare övas extra. Det är ett bra tillfälle för att fila på de områden man själv upplever sig behöva utveckla eller förbättra samt på områden som våra tränare uppmärksammat. Dessa träningar ligger lite utspritt i vårt träningsschema och uppskattas från dem som vill ge fotbollen lite extra timmar i veckan varpå det brukar vara bra uppslutning.

Veckan som varit fram till idag har innehållit både träningar och en U-elitmatch mot Falköping KIK som tyvärr slutade i förlust, men med bra inställning från oss trots underläge. Kan man vara mer stolt över detta lags vilja och kämparglöd?! (Detta var alltså inte en öppen fråga utan en ledande sådan och svaret om ni inte förstod det är ja, absolut!).

Veckan lider mot sitt slut och då vi inte har någon match förrän på måndag 12/6 (mot Friscopojkarna) så är det helgträning på lördag som gäller. Då hoppas vi på, eller fasas inför ett hårt pass så kroppen får vakna efter helgens festligheter!

Vissa i laget har även extraträning på söndag då vi (där jag och Emma Olesen är ledare) börjat spela ihop våra tjejer inför Gothia Cup som spelas i Göteborg vecka 29.

Liksom förra gången jag skrev så saknas det nu ett skönt foto på vårt gäng, men kan ju dra till med anledningen att vi har så kul på träningarna att mobilen glöms bort både innan, under och efteråt! Men för att inte lämna er lottlösa så får det bli en ostädad kombinerad bild från tidigare i år efter en av våra aktivitetsdagar där vi bland annat besökte spökhuset i Grästorp, enjoy!

Ha det nu toppen tills vi ses igen! Själv drar jag till Skövde under helgen för repetitionsutbildning i det militära. Ciao!

/ Ida Carlsson


10:a (9:a) – Sils IF, 9 poäng

Åter en vecka har gått och det börjar närma sig slutet av vårsäsongen. Förra veckan åkte vi till Arentorp/Helås men fick inte med oss några poäng denna gången heller. Surt! Men det är bara att ta nya tag.

Denna vecka skulle vi haft tre träningar då nästa match inte spelas för än på måndag. Tyvärr har vi haft en del återbud så att det blir bara två träningar och egenträning. Vi laddar istället ordentligt för måndagens tuffa match mot Mariestad.

Vad annars då? Förra veckan hade två tjejer i laget Lokalfotbolls Instagramkonto, vår tränare tycker fortfarande att det är lika kul att jävlas när vi trixar och fyra av våra spelare tar studenten!!! Vi säger stort grattis till Julia, Ebba, Wilma och Tilda!

/ Elvira Essgärde

 


12:a (12:a) – Skara FC, 1 poäng

Veckans skörd: 1 poäng för U-laget mot Våmb efter en stark upphämtning i andra halvlek!

Veckans sura: A-laget kammade noll mot Ulvåker. 1-1 i paus & det var bara att gå ut & köra på.. men nej, vi gör väl som vanligt då, spelar en av två halvlekar. Verkligen SURT!

Veckans vändning: Onsdagens träning började i solsken & avslutades i solsken. Däremellan världens skyfall så det var ett gäng blöta hundar som klev av planen. Tränarna hade tydligen förutsett detta då de hade både regnställ & stövlar, vi andra fick glatt vrida ur t-shirt & shorts ?

Veckans byte: Vår mitt-mitt, Norrländska Emma, som pluggar i Skara har åkt ”hem” för ett sommarlov bland solljus & mygg. Till oss kom istället Stockholms-Elsa som föredrar oss på schlätta & jobb på Dafgårds under sitt sommarlov. Å ingen märkvärdig dialekt denna gång hon kom hem heller, thank god ??

Veckans välkomnande: Elsas andra träning & Stina utbryter ”hur fan ser du ut eller? Som en ostbåge!” Detta var under den ständigt återkommande knäkontrollen & Elsa med ond höft försökte så gott hon kunde, men ja, välkommen hem då ?

Veckans frågetecken: Letar Jonas pant eller boll? Högst oklart!

Veckans roligaste: Ikväll tar våran målvakt studenten i Lidköping, detta ska såklart firas!!

Ha det gott!

/Tove Ahlm

Lämna en kommentar