ANNONS:
ANNONS:

”Parkeringsböter, soloprestationer & supportrar som bryter ihop”

Damtvåan rullar vidare på Lokalfotboll.se
Serien där vi får följa våra lokala damlag i division två.
Här får du koll på vad som hänt i lagen den senaste veckan.

Omgång 16 av 22


5:a (5:a) –  Råda BK, 26 poäng

Hallå!

Nya vecka som innebar nya möjligheter, blev 2 av 2 förluster.
A-laget fick stryk med 4-2 mot ett bra Friscopojkarna.  Vi gör en mycket bra match och de skapar egentligen inga farliga lägen i spelet, utan gör 3 mål på fasta situationer. Där vi har domaren ordentligt emot oss både första och andra målet. Inga glada miner..

Men inget att säga, de spelar tufft som tusan och är starka. Men vi krigar på bra och Lina Larsson gör två snygga mål. På söndag väntar Sjömarken på hemmaplan. Serieledarna ska få se på Rådavallens gröna matta och få ett ordentligt motstånd. Det ska vi se till!!

Träningsnärvaron denna vecka har vart sisådär. Match för f16 och så vidare har gjort att många är borta. Tisdagens träning innebar därför en hel del fotbollstennis, där undertecknad är noga med att säga att hon gick segraren ur samtliga matcherna. ✌🏽

Annars i laget då? 

..Molly Fröjd har det inte lätt med moppen. Parkerar man fel och lyckas få en böter, då ska man också få höra det. Undra var pappa polis sa om det när Molly kom hem med lappen.

..När vi kliver ner i omklädningsrummet borta i Herrljunga (Frisco) så möts vi av en klick hundskit mitt på golvet. Doften är inte jättefräsh, men många skratt blev det helt klart.

..Emma Käll krigar på kan man säga. Att bli inringd till en u-lagsmatch dagen efter en Kräftskiva kan inte vara lätt. Men bena och bollen gick som vanligt. Frågan är bara om det är vatten som kom ut med svetten..

..Inventering på Hjertberg är vår årliga syssla att göra två gånger om året. Så var det dags denna vecka. Att räkna nötter med nötter är lika roligt som det låter. Det tar ibland tid och behövs även räknas om några gånger. Ibland både en, två och tre gånger… Hur Wilma Gustavsson och Alice Qvasters klarar detta vet fortfarande ingen.

..Slutligen gör tydligen alla skador gott och det där med att vila sig i form verkar i praktiken fungera – Lina Larsson har gjort 5 mål på de senaste 3 matcherna! Gött!

Nu så – ny vecka, nya tag!!

/Fanny

 


7:a (9:a) – Arentorp/Helås FK, 20 poäng

Ännu en vecka har gått och ännu tre pinnar är hemspelade. Vi mötte ett Ulvåker som vi visste hade taggat till rejält från när vi mötte dom i våras. Vi började matchen lite segt men vi växte oss in i den mer och mer. Vi hade flera grymma spelkombinationer som ledde till målchans men bollen ville inte in för oss, väldigt surt. I slutet av matchen kör Moa en soloprestation och dunkar upp bollen i nättaket, och inget var bättre än den känslan. Så jäkla grymt med 3 poäng!!!

 

Inte nog med att Moa gjorde målet, hon blev också omnämnd i NLT. 

Efter matchen firade några ur laget med kräftskiva där det var väldigt glada miner. Men det blev inte lika glada miner på måndagens träning då vi hade glömt att diska lite.. fönster och dörrar stod på vid gavel hela träningen, tror det hjälpte lite iallfall 😉 

Denna veckan har vi klämt in en extra träning på grund av att U-lagets match blev inställt och kunde då förberedda oss ännu mer på dom matcherna som kommer, Fristad/Borgstena/Sparsör borta, en match där vi är rejält revansch sugna efter förlusten i våras. 

Ha det gött så hörs vi! / Emma 


10:a (10:a) – Sils IF, 15 poäng

Sommaren är över och hösten har börjat? Ja det verkar ju så.. blöta fotbollsplaner, väder som växlar var tionde minut och spelare som halkar lite kors och tvärs på planen, men visst har vi lika roligt för det! Lite extra skratt har man aldrig dött utav.

Denna gången börjar vi med söndagens match, vad hände egentligen? Det tror jag var den känslan som många av oss spelare hade i omklädningsrummet efter 90 spelade minuter… vi ledde matchen länge med 1-0 och det kändes som vi hade kontroll på matchen, via flest målchanser och så vidare..

I halvlek pratade vi om att börja ta ansvar för varandra att hjälpas åt och inte jobba individuellt över planen, vilket till en början såg bra ut innan motståndarna fick till ett kontringsläge och kunde placera 1-1.. tiden gick och matchen började gå mot sitt slut. Vi fick till ett riktigt fint uppspel från Maria L och jag kunde spela in 2-1 till oss vilket kändes riktigt skönt, men den känslan varade inte så länge… målet blev bortdömt… vilket man kan ha många diskussioner kring… och inte fick vi med oss 1 poäng heller för i sista minuten återkommer vi till de blöta fotbollsplanerna och via en oturlig halkning vid inspark kunde motståndarna ta ledningen och får då med sig tre poäng, riktigt surt…

Ny vecka och nya möjligheter, matchen är nu glömd och nytt fokus står på helgens match mot Ulvåker! Vi har även denna veckan påbörjat lite individuella samtal med tränarstaben för att kunna utveckla laget på alla fronter! Träningarna har rullat på bra och även några av våra yngre spelare har varit med och känt på träningen, riktigt kul tycker vi! Nu hoppas vi på hösten första vinst, så ses vi nästa vecka!

/Ebba Rådmark


12:a (12:a) – Skara FC, 1 poäng

Ja då var det dags igen att recensera veckan.. Tyvärr inga poäng att skryta om denna gång heller 😩

Vi gästade Mariestad i lördags & visste att det skulle bli fruktansvärt tufft då de enligt mig är seriens bästa lag. Spelskickliga, tekniska & har ett fruktansvärt tempo. Trots ett ganska tidigt baklängesmål stod vi upp spelmässigt men tillslut orkas det ju inte hållas ihop mer. Det går verkligen troll i denna säsong.. Aldrig under mina många, långa år som fotbollsspelare varit med om så mycket skador, motgångar, ja you name it. MEN hoppet är ju inte helt ute än & vi har fortfarande lite värdighet att spela för 😊 Så nya tag bara.

Fruktansvärt trist & oturligt att kapten Apell skadade knäet i slutminutrarna dock & fick bäras av plan utav Starke Adolf, även kallad Jonas Dahl.

Vi hoppas verkligen på det bästa här & att det inte är något långvarig ✊🏼

Lite träningar har också gjorts & en U-lagsmatch mot Skövde KIK/Våmb där vi åkte på däng med 2-4. Men merparten utav laget bestod utav tjejer födda 02 så ingen tyngd på deras axlar utan det är bra att de får lite rutin på seniorspel.

Nu är vi match/träningslediga i helgen & åker till Fristad först på måndag & då hoppas jag verkligen att vi kommer hem med någon poäng 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Till sist, det finns supportrar & så finns det supportrar. Pappa Ahlm som ni tidigare sett städa Skarahov måste vara våran mest trogne. I ur & skur, träningsmatch som tävlingsmatch & på vilka planer som helst så nog är han där & stöttar! Men när jag råkade kolla över planen efter ännu ett mål i baken på Lekevi så såg han verkligen ut att tappat hoppet…

Nej, han kollar inte på Vianors reklamskylt utan bara kort & gott, bröt ihop 😂😂😂 Ja, ingen sport utan känslor!

På återseende!

/Tove Ahlm

Lämna en kommentar