ANNONS:
ANNONS:

Patrik Widell lämnar Elmer-Fåglum – tar över Vara

Joakim Andersson fick lämna Vara.
Och ersättare blir Patrik Widell som kommer direkt från Elmer-Fåglum.
– Nu gäller det att hitta nycklarna för att fixa nytt kontrakt, säger Patrik.

Assisterande tränare och sedan huvudtränare för Elmer-Fåglum. Och med fem omgångar kvar blir han tränare för Varas herrar. 2015 har varit ett hektiskt år för fotbollstränaren Patrik Widell som egentligen skulle ta det lugnt i år…
– Ja, det var tanken. Hade tackat Nej till alla erbjudanden, men så ringde Erik Landqvist vid årsskiftet och frågade om jag kunde hjälpa till med Elmer-Fåglum en dag i veckan och så blev det, säger Widell som efter sommaren också fick ta över huvudansvaret sedan Erik lämnat klubben.

466134_10151521264704300_845673122_o

– Många spelare lämnade och truppen blev allt tunnare. Erik hade verkligen inga lätta förutsättningar att lyckas som tränare. Men jag fick frågan efter sommaren och jag lovade att ställa upp för Elmer-Fåglum under hösten.

Men i helgen fick alltså Joakim Andersson lämna sin post som tränare i Vara och frågan gick då till Patrik Widell. Detta med fem omgångar kvar av årets serie.
– Kan väl erkänna att jag och Vara diskuterat ett samarbete inför 2016 redan tidigare, men så kom denna rockad. Fick frågan, men tackade Nej då jag lovat att fullfölja mitt uppdrag i Elmer-Fåglum, berättar Patrik som dock kunde glädja sig åt att klubbarna då pratade med varandra och kom överens om att det var helt okej för Patrik att lämna.

I och med detta återvänder alltså Patrik till Torsvallen och Vara SK. Ett lag han tränade säsongerna 2006-2007 och som han också spelat i.
– Kände väl efter den sejouren att jag inte riktigt var klar med Vara. Vi har samma filosofi vad det gäller fotbollen och jag vill allt ge det några år till. Har bara haft fotbollen på halvfart tidigare, men vill nu ge det lite mer tid. Men vi tar denna höst först så får vi diskutera en fortsättning sedan. Nu gäller det att hitta nycklarna för att fixa ett nytt kontrakt. Regionen behöver verkligen ett lag i trean.

Nycklarna till ett nytt kontrakt ja. Vilka tror du att dessa är?
– Jocke (Joakim Andersson) har byggt en riktigt bra grund med en bra spelartrupp. Nu ska vi försöka omvandla den mängdträning de kört till mer intensitet och högre tempo. Vara spelar fin fotboll, men vi måste omsätta det till målchanser också. Av det jag sett av Vara så har man inte varit heta i straffområdena. Sen måste vi avdramatisera det vi håller på med. Det är inte livsviktigt. Men vi ska göra vårt bästa för att ta den där kvalplatsen.

Elmer-Fåglum är till 99% ur division fyra och risken finns att Vara får lämna trean. Du räds inte att bli tränaren som tränade ur två lag under en och samma säsong?
– Ha, ha. Nej, jag ser det inte så. I Elmer-Fåglum var det riktigt svårt med de förutsättningar som fanns. Det visste vi. Här i Vara blir det en bonus om vi fixar kvalplatsen och nytt kontrakt. Jag ser verkligen fram emot resten av hösten.

Lämna en kommentar