ANNONS:
ANNONS:

Pekar det uppåt för LFK?

Seriefavoriter enligt spelbolagen.
Men kan Lidköpings FK ta klivet tillbaka till tvåan direkt?
Här har du det mesta du behöver veta om LFK inför seriepremiären.

På fredag åker Lidköpings FK till Falköping för att rulla igång segertåget tillbaka mot division två. Efter ett par tunga säsonger med många förluster ska nu LFK vända trenden och vinna fotbollsmatcher på löpande band.

Att man siktar på att ta sig tillbaka till division två så fort som möjligt råder det inga tvivel om och även om försäsongen inte varit klockren så ställs man nu emot betydligt behagligare motstånd än vad som var fallet förra säsongen. Kan LFK fortsätta att utveckla sin spelidé och samtidigt skapa en vinnarkultur som lever under flera säsonger?

2018 lär ge svar på en hel del frågor och vi på Lokalfotboll.se har nedan gjort vårt bästa för att sia om årets fotbollssäsong för herrarna i Lidköpings FK.


FÅTT OCH GÅTT:
Tränare: 
Patrik Gustavsson
Nyförvärv: 
Kristoffer Bohrén (comeback), Lukas Hjorth (Örebro SK U), Alexander Tasevski (Trollekis), Alem Blagajsevic (Götene), Martin Gerhardsson (IFK Tidaholm)
Förluster: 
Rasmus Arvidsson Gerhardsson (IK Gauthiod), Aman Daniel (Corner), Oscar Lennerskog (Örebro SK U), Gani Gerxhaliu (Skövde AIK), Gustav Norlin (Skövde AIK), Anton Lidholm (Vinninga)


FÖRSÄSONGEN:
Fagersanna 4-0, Skoftebyn 0-1, Elfsborg U19 2-1, Götene 0-2, IK Gauthiod 0-4, Örebro SK U19 3-0, DM: Ulricehamn 2-0, IFK Skövde 1-2

Vunna: 4, Oavgjorda: 0, Förlorade: 4
Gjorda mål 12 st, Insläppta mål: 10 st

Lidköpings FK har varit både upp och ner under försäsongen. Och i många stunder har det faktiskt varit upp och ner även i samma match. Man har blandat glimrande spel vissa halvlekar, för att sedan sett både loja och trötta ut nästa. Försäsongen har för en utomstående inte gett några tydliga tecken på om LFK säsongen 2018 är fågel eller fisk.

För en utomstående har LFK:s försäsong inte gett några tydliga svar.

BÄSTA VÄRVNINGEN:
Förra året fanns det många spännande namn att välja på bland ”bästa värvningen” men i år känns LFK:s värvningar tunnare. En comebackande Kristoffer Bohrén i högform hade givetvis varit en kanonvärvning, men skador gör fortfarande Bohréns framtid osäker och än har han inte dragit på sig matchtröjan.
Under måndagen stod det också klart att anfallaren Martin Gerhardsson är klar för LFK. Han kan mycket väl bli LFK:s bästa nyförvärv 2018, men vi väntar med Martin då vi ännu inte sett honom i LFK-tröjan.

Mest av nyförvärven lär istället LFK få ut av rutinerade Alexander Tasevski. Visst spelade ”Tasse” i division 6 förra säsongen, men en vältränad Tasevski har både klokhet, bolltrygghet och en passningsfot som LFK kommer ha otroligt nytta av under årets säsong.

”Tasse” är tillbaka på Framnäs.

TYNGSTA TAPPET:
Rasmus Arvidsson Gerhardsson gjorde flest mål ifjol och Oscar Lennerskog var kanske i sina bästa stunder den mest sevärde spelaren i LFK under 2017. Vi tycker dock att tyngsta tappet för LFK inför årets säsong är Gustav Norlin. Innermittfältaren lämnade som bekant för Skövde AIK för att testa vingarna högre upp.
Gustavs fart, genombrottskraft och rivighet saknade motstycke i LFK under fjolåret och de egenskaperna kommer laget att sakna rejält på mittfältet denna säsong.

Gustav Norlin kommer att saknas på LFK:s mittfält.

STORA FRÅGETECKNET?
Ifjol var det stora frågetecknet LFK:s målskytte och tyvärr siade vi rätt om att målfabrikationen inte skulle vara den mest effektiva. Även i år känns målskyttet som ett frågetecken. I alla fall fram till måndagen då den där riktigt vassa målskytten saknades. Vad Martin Gerhardsson kan komma att göra för LFK:s anfallsspel återstår att se. Hur som helst tror vi att LFK kommer att vara spelförande i många av sina matcher och att målskyttet kommer att lösas med hjälp av flera olika spelare.

Istället oroar vi oss mer för bredden på truppen. Visst finns det många talanger i lagets U17-lag, men önskvärt är förstås om LFK inte behöver använda sig av dessa spelare då de åker land och rike runt i U17-allsvenskan. Nej, LFK.s trupp är långt ifrån den bredaste. Laget saknar U-lag och skador på några av nyckelspelarna skulle slå hårt mot laget som aspirerar på att ta sig tillbaka till division två.

Vad händer om nyckelspelare som Gustav Hellman går sönder?

HAN BLOMMAR UT:
Att säga att en ex-allsvensk 30-åring ska ”blomma ut” är kanske fel valda ord. Ändå är det precis det vi tror kommer hända med Daniel Nordmark under 2018. Förväntningarna var skyhöga förra säsongen på den spelande Sportchefen, men många var besvikna på att man inte fick se mer från mittfältaren under 2018.
Mycket var förstås nytt både på och utanför planen för Nordmark, men det kändes definitivt som han inte fick ut sin fulla potential på det defensiva mittfältet under fjolåret.

Nu har Daniel flyttats upp i en mer offensiv mittfältsroll och detta kombinerat med en division lägre än förra året borde bädda för att en spelare med så mycket rutin ska dominera matchbilden i många av matcherna denna säsong. Räkna därför med fler poäng från Daniels fötter och fler insatser som kommer att glädja publiken på Framnäs.


VIKTIGASTE SPELAREN:
Under försäsongem har LFK spelat med en trebackslinje och på den vänstra positionen har lagets kapten Gustav Hellman spelat – och dominerat.
Många är de som försökt att ta sig förbi LFK-kaptenen utan att lyckas och det är uppenbart att Gustav är LFK:s viktigaste spelare. Detta år har han också fått en hel försäsong utan skador och sjukdomar vilket gjort att han kunnat träna på som önskat. Räkna därför med en kapten som kommer vara viktigare än någonsin i ett lag som jagar återkomst till division två.


HAN VINNER SKYTTELIGAN:
Vi har redan satt ett frågetecken kring denna punkt, men nu ska det levereras ett svar på frågan kring vem som smäller in flest mål för LFK under året? För en anfallare som gör närmare 20 mål lär LFK behöva för att ta sig tillbaka till division två.

Men vem vinner den interna skytteligan då? Kan Kristoffer Bohrén bli kvitt sin skador och hinna vinna först?
Nej, det känns lite för osäkert och istället tror vi på Elias Lindell.
Elias spelade förra året ytterback och gjorde det med den äran. Nu har han under försäsongen fått en roll som anfallare och hittills är han den spelare som nätat flest gånger. Elias är en rapp anfallare som med sin teknik lär kunna lura de flesta division tre-försvar. Fler mål än tio och Elias har gjort det mer än godkänt.

Elias Lindell har varit lagets hetaste spelare under försäsongen.

TABELLPLACERINGEN:
LFK är oddsfavorit när spelbolagen får bestämma och lagets egna mål är förstås att ta sig tillbaka till division två så fort som möjligt. Att man är ett lag för topp 4 i denna på förhand ovissa serie känns givet, men hur långt det räcker känns otroligt svårt att sia om.
Den riktigt självklara seriefavoriten är svår att hitta i denna serie. Så var även fallet 2017 och då överraskade Gerdsken alla innan Råslätt till sist vann serien välförtjänt.
För att sammanfatta. Allt annat än en topp 4-placering känns som ett misslyckande för ett LFK som definitivt är ett av lagen som kan vinna division tre mellersta 2018.


PREMIÄRMATCHEN:
På fredag åker LFK till Falköping för match mot IFK Falköping. Ett lag som förra året slutade fyra i division tre och som längre hade chans att knipa kvalplatsen till division två.
Laget är även i år tippat att vara ett lag strax bakom den yttersta toppen i tabellen och har under försäsongen gett indikationer på att så mycket väl kan bli fallet.
Premiären kommer att spelas på konstgräs vilket båda lagen är bekanta med. För LFK lär det definitivt inte vara en nackdel då man har ett snabbt och spelskickligt lag. IFK på bortaplan är absolut ingen enkel uppgift, men LFK är favoriter och bör kunna fixa tre poäng direkt.


MÖJLIG PREMIÄRELVA:


ODDSET SOM SERIESEGRARE:
2,90 gånger pengarna (Nordicbet)


Hur går dina tankar kring LFK säsongen 2018? Kommentera gärna!

Lämna en kommentar