ANNONS:
ANNONS:

Pontus Waltersson återvänder till Lunnevi

Två år i Främmestads målbur.
Men nästa säsong återvänder Pontus Waltersson till Grästorp.
Det blir en roll som spelande assisterande tränare i FC Gauthiod.

walter
Inför säsongen 2014 bytte Pontus Waltersson Gauthiod mot division fem-laget Främmestad. Då för en roll som spelande assisterande- tränare bakom Daniel Olsén ute på Bergevi.
Men fler än två säsonger i klubben blir det inte för målvakten som nästa säsong återvänder till Grästorp och Lunnevi. Detta för en liknande roll i seriekollegan FC Gauthiod.
– Han har sitt hjärta hos oss och vi ser honom som spelare, men framför allt ett ledarämne under många år framöver, säger Lars Emanuelsson från Gauthiods fotbollssektion.

Förutom att spela och leda FC Gauthiod i division 5 kommer 29-åringen också att vara målvaktstränare i klubben åt de äldre ungdomsmålvakterna.

Glädjande för FC Gauthiod är också det att Eiwon Robertsson mer eller mindre bestämt sig för en fortsättning som  huvudtränare även 2016. Det blir i så fall Eiwons andra år som tränare i laget.
– Det är inte klart till 100%, men det ser ljust ut, säger Christian Luisa som håller i trådarna kring lagbygget. Ett lagbygge han tror mycket på även inför nästa säsong.

– Vi satsar på att kunna plocka upp fler spelare från vårt U1-lag och sedan jobbar vi hårt på att alla från årets trupp ska stanna. Att vi just jobbade hårt på en målvakt som Pontus är förstås för att årets målvakt valt att lägga handskarna på hyllan.

Ska vi ha lika höga förväntningar på FC Gauthiod nästa år som vi hade innan denna säsong?
– Svårt att säga. Det känns spontant som den serien vi hamnat i har bättre kvalitet än den i år. Lag som TFK, Edet, Halvorstorp och Främmestad är alla topplag i femman. Men vi får se, avslutar Christian Luisa.

eiwon
Eiwon Robertsson

—————————————–
Har du några fler tips kring FC Gauthiods herrar eller någon annan lokal klubb?
Fyll i ”Tipsa-rutan” uppe till vänster på sidan så ska vi på Lokalfotboll.se följa upp ditt tips. Du kan givetvis vara anonym om du vill.

Lämna en kommentar