ANNONS:
ANNONS:

Prestigevärvning från rivalerna i FC Trollhättan

Andreas Schmidt är klar för IK Gauthiod.
En presigevärvning från rivalen FC Trollhättan.
– 2018 kan bli ett riktigt roligt år, säger 25-åringen till klubbens hemsida.

Många av årets bänkspelare i Gauthiod har valt att söka nya utmaningar i grannklubbar ute på schlätta. Samtidigt har det varit relativt lugnt på nyförvärvsfronten i lokaltraktens bästa herrlag Gauthiod. Enda nyförvärvet innan denna vecka har varit LFK:s snabbe ytter Rasmus Arvidsson Gerhardsson.

Men ett lag som vill vara med och slåss om uppflyttning till division ett vill förstås mer än så. Därför var det kanske inte helt oväntat att fler nyförvärv skulle trilla in innan lucia. Dock kan man väl lugnt säga att den första ”bomben” var av det oväntade slaget.
Från rivalerna FC Trollhättan kommer nämligen Andreas Schmidt. 25-åringen har varit en av seriens bästa under året i division två. Fem mål har det blivit för den offensive högerbacken som också är känd för en vass frisparksfot.

Två säsonger har det blivit för Andreas i Trollhättan och innan dess var han en starkt bidragande orsak till att Vänersborgs FK vandrade igenom seriesystemet på ett minst sagt imponerande sätt. Men nu väntar alltså nya utmaningar österut i Grästorp.
– Känslan är bra, mycket bra. Alltid spännande med en ny utmaning och en ny hemmaplan.Har bara fått bra intryck av klubben och tränarna så jag tror att 2018 kan bli ett riktigt roligt år, säger Schmidt till Gauthiods hemsida.

Om Andreas Schmidt blir ensam från FCT till Gauthiod återstår att se, men i veckan har det också surrats om ytterligare en profil från klubben. Anfallaren Josef Daoud har nämligen tackat för sig i den svarta tröjan och rykten placerar nu skyttekungen i just Gauthiod. Ytterligare en prestigevärvning om så blir verklighet.

Daoud (till vänster) är aktuell för Gauthiod.

Något som dock redan är klart är att Erik Forsblad väljer att återvända till Lunnevi. Efter 10 säsonger i seniortruppen tappade mittbacken i vintras suget för division två-fotbollen. Inte minst på grund av en och annan skada. Skorna lades dock inte på hyllan, utan istället blev det spel med ENV i division fyra.
Men mer än en säsong i fyran blir det inte denna gång för Erik som ser fram emot en nysatsning på Lunnevi.

Erik Forsblad tillbaka på Lunnevi.

– Kroppen känns förvånansvärt bra. Får hoppas den håller sig så genom hela året. Med rätt träning och rätt kost så ökar det helt klart chanserna för den att hålla. Jag ser framemot ett riktigt taggat och härligt gäng som sliter och tränar stenhårt ihop! Rikard (tränare Rikard Nilsson) har förmågan att få ut allt och lite till ur samtliga under träningarna och det är något som jag inte sett förut.

I övrigt i Gauthiod då? Ja, viktiga kuggar i centrallinjen som Peter Mandic och Jacob Berg har som bekant skrivit på nya kontrakt och allt fler pusselbitar börjar att falla på plats inför 2018.
Frågetecken dock för duon Kenan Mehovic och Kristijan Nikolla. Den förstnämnde sägs vara högaktuell för Norrby som gärna ser mittfältarens underskrift, medan Nikolla funderar på Skövde AIK som kommande klubbadress.

Lämna en kommentar