ANNONS:
ANNONS:

Prodér hoppar av – byter till LFK

Nossebro får se sig om efter ny tränare.
Nye (!) Mikael Prodér väljer nämligen att lämna.
Detta för ett uppdrag i ledarstaben hos LFK dam.

I mitten av oktober kunde vi berätta att Mikael Prodér var klar som ny huvudtränare i Nossebro IF. (läs här) Och att Mikael var taggat inför sitt nya uppdrag rådde det inga som helst tvivel om när han på Twitter några dagar senare skrev:
Men mer än två månader i division fem-klubben blir det inte för Prodér som istället väljer att lämna klubben med omedelbar verkan. Ett beslut han gav klubben under måndagskvällen.
– Klart att man blev överraskad. Kom väl lite som en blixt från klar himmel. Visst sätter det oss i klistret, men allt går att lösa, säger en lite uppgiven Patrik Svenzon från Nossebros herrsektion och fortsätter.

– Visst har man varit med om spelare som flyttar, men en ny tränare som väljer att byta. Det var första gången.

Ja, det blir alltså ingen Mikael Prodér i Nossebro 2017. Istället kommer han att få en roll i ledarstaben i Lidköpings FK dam.
– Mikael sökte sig till oss och på den vägen är det. Han kommer att få en assisterande tränarroll i vår damverksamhet med fokus på utbildning och utveckling av våra tjejer, berättar Klubbchef Hans Fredrik Johansson.

Prodér kommer också att ha hand om en träning i veckan med klubbens seniorlag, men det är inte omöjligt att mycket av fokus kommer att ligga på Akademilaget.
– Vi vill ge våra unga tjejer i Akademin en extra skjuts och här får vi in en otroligt duktig tränare med mycket erfarenhet, säger HF Johansson.

För Mikael Prodér blir detta nu årets fjärde klubb (Holmalund, Hovås/Billdal, Nossebro, LFK) och i alla fall Nossebro hade nog hoppats att den siffran skulle stannat vid tre.
– Är mest less på hela karusellen med Frimånaden. Är en oerhörd press på både föreningar och spelare att ta snabba beslut när verksamheten går på lågvarv. Vi hade förstås hoppats på att några av våra ”utflugna” spelare hade viljat komma tillbaka, men vill de fortsätta att satsa högre upp är det också förstås skoj, säger Patrik Svenzon.
– Nu får vi göra allt för att samla våra krafter och hitta en lösning på tränarfrågan inför 2017, avslutar Svenzon.

För LFK:s del blir förstås Prodér ett fint tillskott i staben.
– Mikael har varit här i LFK på sina lediga tid, för han brinner verkligen för damfotboll. Det kom som en lika stor överraskning för oss som för Nossebro när Mikael berättade att han tackar nej till tränaruppdraget där. Nu när det är faktum så kan vi ju ordna en helt annan roll till Mikael här. Väldigt trevligt för oss, men tråkigt för Nossebro. Jag hoppas de hittar en bra lösning, avslutar LFK:s Klubbchef

Lämna en kommentar