ANNONS:
ANNONS:

Råda förstärker med bosnier inför division fyra-spelet

Bajro Habibovic från bosniska Sanski Most.
Det blir Rådas nästa nyförvärv.
Ett Råda som haft flera provspelare på sina novemberträningar.

Rådas nye tränare Semir ”Semlan” Hasanbegovic förfogar över en ung trupp inför nästa års spel i division fyra. Tanken är också att den unga spelarna som fått chansen och tagit Råda upp en division också ska vara grunden i nästa års lag, men man är också ute efter att spetsa till truppen inför 2016.
– Som tränare önskar man alltid mer oavsett nivå, men för att vara nykomling i fyran känns truppen otroligt stark, säger Semir.

Axel Bohrén (LFK), Johan Malmgren (JK10) och Petter Lindh (ÖSIK) har varit klara sedan tidigare och under torsdagskvällen skrev en för den lokala fotbollspubliken okänd Bajro Habibovic på för de grönvita.
25-åringen har just flyttat från Bosnien till Sverige och kommer faktiskt från samma hemstad som tränare Semir Hasanbegovic.
– Men vi känner faktiskt inte alls varandra sedan tidigare, säger Semir och fortsätter:

– En vänsterfotad spelare och det kan man aldrig ha för många av. Har en fin passningsfot och slår fina inlägg. Han kommer från NK Podgrmec xom pendlat mellan högsta och näst högsta ligan i Bosnien. Men vi har bara sett honom i träning än så länge och det är ett oprövat kort som vi tror kan bli nyttig för Råda.

Bajro

Bajro Habibovic är dock inte den enda spelare som funnits med på lagets provträningar under november.
– Vi har en del nya spelare som provar med oss och kan vi få de som vi vill ha kan Råda bli ett utropstecken nästa år, tror ”Semlan”.
Spelarna som synts på träningarna är Johan Höjer (Götene), Viktor Almqvist (Nossebro), Pierre Karlsson (Vara), Husam Abdulhadi (LFK Akademi), Danijel Nikolla (Corner) och Pontus Eriksson (JK10).

Fyra spelare in på plussidan alltså och än så länge bara en på minussidan. Det är Rickard ”RS” Svensson som valt att lämna Råda för ÖSIK.
– Jag har trivts fantastiskt bra i Råda genom alla år, men jag hinner inte med att spela och träna det som krävs i division fyra och då passar det perfekt att gå tillbaka till ÖSIK. En klubb jag också känner för mycket då jag är uppvuxen i både Örslösa och Söne, säger Rickard som definitivt kommer att saknas på Rådas innermittfält.

5564744

I övrigt i Rådalägret så är det relativt lugnt när det gäller spelare ifrån föreningen. Gustav Tigerberg är den det pratas mest om. 19-åringen har tränat med Götene och även LFK Akademi har hört av sig om mittfältarens tjänster.
Vad gäller årets assisterande tränartrio Anders Åkervall, Johan Östlind och Jerker Johansson så funderar samtliga på om man ska spela A-lagsfotboll även under 2016.

—————————————–
Har du några fler tips kring Rådas herrar eller någon annan lokal klubb?
Fyll i ”Tipsa-rutan” uppe till vänster på sidan så ska vi på Lokalfotboll.se följa upp ditt tips. Du kan givetvis vara anonym om du vill.

Lämna en kommentar