ANNONS:
ANNONS:

Rådas damer förstärker truppen inför 2015

Rådas damer tänker bygga vidare på en bra höst.
Därför förstärker laget nu truppen inför nästa år.
Fem spelare är nu klara för division två-spel på Rådavallen 2015.

Rådas damer fick som de flesta känner till en urusel start på fotbollssäsongen 2014. Fem raka förluster innebar att man gav övriga lag i den norra tvåan ett rejält försprång och när de grönvita sedan vaknade var detta försprång lite för jobbigt att ta in.
Ändå slutade man på en fin tredjeplats i serien. En placering som hade blivit bättre utan den där dåliga starten.

När säsongen sedan tog slut gjorde man snabbt klart med en nya tränare. Zackarias Svensson och Andreas Karlsson som lämnade Varas damer under sommaren ersätter till nästa år Jan Olof Svensson. På spelarsidan gick det dock desto trögare då det länge bara var ”minus” på listan då Julia Bryngelfors (LFK) och Emma Andersson (Mellby) valde att lämna.

Maria Widström är klar för Råda
Maria Widström är klar för Råda

Men under de senaste två veckorna har det varit mer positiva tongångar från Rådavallen då damerna nu gjort klart med hela fem nya spelare inför 2015. Först ut var Frida Öberg från LFK som lämnade just Råda inför 2014, men som nu vill ha mer speltid och väljer att återvända. Ytterligare en som återvänder är Josefin Bridholm som de senaste åren spelat i Sil, men har Råda som moderklubb. Med sig får hon också ytterligare tre Siltjejer. Det är trion Lina Larsson, Emma Käll och Maria Widström som alla väljer Lidköpingsklubben.

Sofia Karlsson spelar nästa år i Råda.
Sofia Karlsson spelar nästa år i Råda.

Femte och sista namn som bestämt sig för Råda är JK10:s måldrottning Sofia Karlsson. 20-åringen har varit lagets lysande stjärna de senaste åren och smällt in 10 mål 2012, 14 mål 2013 och i år 18 mål. Fortsätter den trenden lär anfallaren sätta 22 mål i division två med Råda nästa år…

En som dock var snäppet vassare än Sofia med målskyttet detta år var ENV:s Alma Mörk. 31 mål blev det för Alma som även hon tränat med Råda. Om det blir ett klubbyte återstår att se. Detta då rykten skvallrar om att ENV:s damer lider av spelarbrist och kan tvingas att säga upp sin plats i division tre 2015.

3 tankar på “Rådas damer förstärker truppen inför 2015

  • Hej Adde!
   För min del blev det bara en match som jag såg med JK10 i år (Mellby borta) + alliansen i Sparbankshallen.
   Förstår att det lätt då blir en ögonblicksbild av vad man ser, men det är klart att man inte kan blunda för en tjej som Sofia som skapar mycket på egen hand och öser in mål – säsong efter säsong.

   Sedan håller jag med dig om att det lätt blir ett fokus på målskyttarna och inte de som gör slitet bakom. Av det jag sett med er i år har jag blivit extra imponerad av Mia Frisk i bak som håller ihop försvaret samt spelare som Emma Berntsson och Natalie Andersson.
   Men du som tränare (antar att det är Andreas Andersson bakom signaturen Adde) har säkert fler spelare du vill lyfta fram som gör jobbet i det tysta.

   Kan bara tala för egen del, men när man ska följa cirka 60 lag på sin fritid och sedan skriva om det är det inte lätt att hålla koll på alla spelare som sliter i det tysta. Då gör man det ibland lätt för sig och lyfter fram de som ”skapar rubrikerna. Hoppas jag kan bli bättre på detta, men ni som ledare och spelare där ute får gärna tipsa om spelare som bör uppmärksammas. Det uppskattas.

   Lycka nu till inför näst säsong!

   / Jesper

Lämna en kommentar