ANNONS:
ANNONS:

Rådas herrar kvalade sig upp till division 4

Rådas herrar fixade kvalet och spelar åter i division 4.
Men för övriga lokala lag var det inte lika muntert
Här har du allt från helgens nervdallrande kvalspel.

snabbkollen

Tabeller om du klickar på serienamnet.

———————————————-

Bild1

Kval till division 4, Grupp 1

Råda – Trollhättans FK 4-0 (referat Råda) (referat TFK)
Mål Råda: Joel Rådberg 2, Tom Johansson, Robin Kvick


Summering:
Seger var det som krävdes för att Råda skulle ta klivet upp till division 4. Detta mot TFK som kunde spela på ett oavgjort resultat för att stanna i fyran. Råda började bäst första kvarten och skapade tryck mot gästernas mål. Ett par byten ställde dock till det för Råda som fick se den sista halvtimmen gå kraftigt på poäng till TFK som bara var en stolpträff från ett ledningsmål.

Den andra halvleken började något avvaktande, men fortsatt med vassate lägena för TFK i den kraftiga sidvinden. Rikard Stureson avvärje dock och i en omställning kunde istället Råda göra 1-0. Vasse Robin Kvick hittade med ett vänsterinlägg Tom Johanssons panna. Målet gav TFK ”pyspunka” och Råda spelade helt plötsligt med förnyat självfötroende. Joel Rådberg gjorde årets match och med tjugo minuter kvar tog han med sig bollen på bröstet, avancerade och sköt upp 2-0 i krysset.

TFK hade svårt att svara på detta och lyckades faktiskt inte vaska fram det där depsperata spelet som kunde tvingat fram panik och rädsla i Rådaförsvaret. Istället fortsatte Råda att trumma på och gjorde två ytterligare vackra strutar innan domaren blåste av matchen. En slutsingnal som förkunnade att Råda nästa år är tillbaka i division 4.

 

———————————————-

Kval till division 4, Grupp 2

Annelund – Kronäng 1-2

Summering:
Hangelösa vann stort mot Annelund förra helgen med 4-1 vilket gav förhoppningar om division 4. Om så skulle bli fallet krävdes det att Annelund skulle besegra Kronäng.
Men hemmalaget fick en mardrömsstart och Kronäng ledde med 1-0 efter en minut. Annelund hade svårt att skapa chanser ända tills slutet av matchen, men då var det istället Kronäng som kontrade in 2-0. Matchen slutade till sist 1-2. Ett resultat som innebär att det blir Kronäng som nästa år spelar i fyran. Hangelösa får göra ett nytt försök i division 5.

 

———————————————-
Bild1

Kval till division 5, Grupp 1

Högvad – Kinne Vedum 3-1
Mål Kinne Vedum: Martin Algotsson

IMG_0949

Summering:
Ett oavgjort resultat hade hållit Kinne Vedum kvar i division fem i mötet mot Högvad. Men hemmalaget var det bättre laget och kunde snabbt gå ifrån till 2-0. När sedan Kinne Vedum låg på för en reducering i den andra halvleken kom istället 3-0. Visserligen reducerade man till sist genom Martin Algotsson på straff, men närmare kom man aldrig.
Trots en bra höst får nu Kinne Vedum börja om igen i division 6.

———————————————-

Kval till Division 5, Grupp 2

Töllsjö – Rångedala 1-6

Summering:
Gruppfinal i kvalgrupp 2 mellan Töllsjö och Rångedala. Storseger för gästerna som därmed spelar i femman nästa säsong. Arentorp/Helås slutade på sista plats i denna grupp.

———————————————-

Kval till Division 5, Grupp 3

Gullspång – Norra Fågelås 1-1

Summering:
Norra Fågelås satt i förarsätet inför den avgörande matchen mot Gullspång och hade till och med råd att förlora matchen. Nu slutade det 1-1 och Norra Fågelås spelar nästa år i femman. IFK Emtunga slutade tvåa i denna grupp.

———————————————-

Kval till Division 5, Grupp 4

Tvärred Vegby – FC Alingsås 3-2

Summering:
En grupp utan lokal inblandning som till sist vanns av FC Alingsås som nästa år spelar i division 5.

———————————————-

Lämna en kommentar