ANNONS:
ANNONS:

Rätt ”jublelhöjd” ett måste för full pott

Avbytarbås, sköjiga serieledningar och obevakade hemmaborgar.
”Veckans Topplista” fortsätter på Lokalfotboll.se
Listan där vi hissar det som hissas bör och dissar det som dissas bör.

Veckans Toppista är listan där vi hissar och dissar det bästa från den gångna veckan. Tre företeelser, personer, lag eller dylikt hyllas till skyarna, medan en får mindre smickrande omnämnanden. Här har ni veckans lista.


VECKANS TOPPLISTA

 

1. Sils skôjiga seriestart

Vädigt få lokala herrlag har en nolla i förlustkolumnen. Ett av dem är dock lite överraskande Sil. Laget imponerade inte särskillt mycket under försäsongen och kändes inte som ett lag som skulle utmana i toppen.
Men under seriens första omgångar har man verkligen visat att man blir att räkna med 2017. Laget har fyra vinster och fyra oavgjorda vilket gör att man just nu toppar en mycket jämn division fem östra.

Främst imponerar kanske försvarsspelet där man bara släppt in fem mål än så länge. De tre senaste matcherna har man hållit nollan och fortsätter man i den stilen ser det riktigt sköjigt ut för de rödvitrandiga.

Framåt verkar man också ha hittat stilen. Tio gjorda på de två senaste och en Victor Synnerdahl som verkar ha hittat samma form som när han senast sköt upp Sil till division fyra. Sils överrasknade fina inledning förtjänar verkligen förstaplatsen denna vecka!


2. Vilka har bäst avbytarbänk?

Att få starta matchen på avbytarbänken är knappast någon spelares dröm. Men vissa hänger inte läpp för detta, utan väljer istället att göra något roligt av det.
Skaras avbytare har nämligen startat en serie på sitt Instagramkonto där man bedömmer avbytarbänkarna på de arenor man besöker. Allt ifrån bänkkvalité till jubelhöjd och sikt mot planen analyseras, bedöms och betygssätt. Allt skrivet på ett humoristiskt sätt som lockar till skratt.

Initativet förgyller verkligen lagets konto och det är otroligt kul att se att Skaras herrar som tidigare varit rätt så anonyma på sociala medier nu tar för sig lite mer. Vi ser redan fram emot bedömningen av bänken på Orkanvallen i Skultorp under fredagskvällen.


3. Fem raka för Vedum

Division fem-nykomlingen Vedum stod väl rustade för säsongen då man gjorde klart med en rad stabila nyförvärv som skulle garrantera en framskjuten placering redan första året i den nya serien.
Men efter tre raka förluster i serieinledningen såg det tufft ut för Sebastian Erikssons mannar. 2-8 mot Brämhult kändes som ett resultat som skvallrade om att Vedum inte skulle bli att räkna med i år.

Men så hände något med det rödblå laget. En uddamålsvinst hemma mot Rångedala den 10 maj gav självförtroendet en push i rätt riktning och efter den seger har man tagit ytterligare fyra ”treor”.
15 poäng innebär att Vedum lämnat botten och istället kan sikta uppåt som det var tänkt från början. Laget är ett av lokaltraktens formstarkaste lag och känslan är att segersviten inte lär stanna vid fem matcher.


Inte ens nära…
Vad hände med Götenes hemmaborg?

Under 2016 gjorde Götene en riktigt bra säsong. Mycket av framgången grundlades hemma på Västerby där laget gick obesegrade igenom säsongen via nio segrar och två oavgjorda matcher.
Just Västerby har verkligen varit Götenes ”borg” de senaste säsongerna och det har inte varit många lag som tagit sig över murarana och åkt hem med tre poäng i bussen.

Denna säsong har det dock varit fri lejd för motståndarna när man kommit till Västerby. Vindbryggan har varit nedfälld, portarna öppna och motståndarna har mycket enklare än tidigare snott med sig poäng hem.
Det har inte spelat någon roll om Götene spelat med en man mer under långa stunder och efter fyra hemmamatcher har Götene kryssat i två och förlorat lika många.

Hemmaformen har gjort att laget nu fått släppa blicken från toppen (tillfälligt?) och istället se lagen under nedflyttningsstrecket komma allt närmare. Något som inte kändes troligt innan säsongen då Götene både har spelare och ledare för att kunna blanda sig i en toppstrid.

Nej, nu gäller det för de blåvitrandiga att rusta upp hemmaborgen Västerby, barikadera murarna och inte ”släppa en j-vl över bron” som det så ofint brukar heta. För hemma på Västerby – där ska Götene i regel plocka trepoängare.


VAD TYCKTE DU OM ”VECKANS LISTA” DENNA VECKA?
NÅGOT SOM FATTADES ELLER HÅLLER DU MED? 

KOMMENTERA GÄRNA NEDAN!

Lämna en kommentar