ANNONS:
ANNONS:

”Roligt att träffa så många lokala spelare på krogen i lördags”

”Lill-lördag med Holmqvist” trummar som vanligt på under onsdagar.
Denna vecka har Jesper fokus på det pågående kvalspelet och allt vad det innebär för våra lokala lag.

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

Ber om ursäkt för sent inlägg idag. Det har varit en hektisk dag och med undertecknads tidsoptimism är det ingen lyckat kombo.

Nu ser situationerna annorlunda ut i våra klubbar inom den lokala fotbollen. Medan vissa lag slåss i ett kval så jobbar andra med förberedelser för nästa års säsong. Jag håller mig dock till de lag som fortfarande spelar betydelsefulla matcher.

Jag var och såg LFK Dam i lördags på Framnäs. Vilken jävla rolig match att spela tycker man. Närmare 800 personer på läktaren, strålande sol och vid kvalseger nå upp till elitfotbollen.

Första halvlek är jämn. LFK försöker spela bollen medan Halmia spelar en rakare fotboll.  0-0 känns ändå ganska rättvist efter första halvlek. Sen får Halmia en fast situation som de gör jättebra och knoppar in 1-0. Efter detta har LFK ett jätteläge som bara ska vara mål i mina ögon. Efter detta vet jag fan inte vad som händer. Är det ett kvalspel över två matcher så får man inte klappa ihop som LFK gör. Tyvärr är 0-4 mer eller mindre omöjligt att vända på. Sen kan ju som sagt allt hända och tjejerna ska givetvis åka ner med en tro om vändning.
Dock ser det ut att bli en vända nästa år i samma division istället för att möta Hammarby, Djurgården och QBIK. De spelare som jag ändå tyckte gjorde en godkänd insats är lagkaptenen Amanda Reinhardt och Carin Berling på mitten.

För Corner började kvalet på bästa möjliga sätt. De tog en stabil 3-0 ledning borta mot Jula som till slut blev 3-2. Skit samma vad det blev, det är trepoängarna som räknas. Jag tror Corners rutin kommer göra att de klarar detta.

United inledde även de med en seger. Givetvis viktigt med en bra start. I mina ögon har United alldeles för mycket boll i sig för att åka ur. Men ett kval är alltid ett kval och planerna som är nu sent på hösten gynnar verkligen United.

Men jag önskar givetvis alla lokala lag lycka till i kvalen de spelar.

Silly Season-snacket är redan igång. Dock är det givetvis mycket rykten bara men många ligger det nog mycket sanning i. Det ska bli otroligt roligt att följa nu under hösten/vintern.

Vill även säga att det var jävligt roligt att träffa så många lokala spelare ute på krogen i lördags. Vissa kanske lite extra roligt 😉

Ha det gott!

//Jesper Holmqvist

 

Lämna en kommentar