ANNONS:
ANNONS:

Senaste veckan i damfotbollen

Med redaktören hemma efter semester.
Då är det hög tid för en sammanfattning
Här har du resultat och tabeller från den senaste veckans lokala damfotboll.


ELITETTAN

Asarum – Lidköpings FK 0-3
Mål LFK: Sandra Lagerbratt, Sarah Michael, Caroline Olsson

Kjell Larsson har anledning att le.

 

Kommentar:
Efter fem omgångar är Lidköpings FK på allsvensk plats. Nykomlingen har sannerligen imponerat och borta i Blekinge mot Asarum plockade man hem tre mycket välförtjänta poäng. Man var långa stunder det klart bättre laget, men Sarah Michaels mål bara sekunder innan halvtidsvilan blev psykologiskt mycket viktigt. Andra halvlek blev en fortsatt jakt på att försvara de tre poängen och när Sandra Lagerbratt fixade 3-1 (hennes sjunde mål i år) var saken klar.
Nu väntar i tur och ordning Kvarnsveden och Örebro för LFK och kan man lösa de tuffa uppgiftern på samma fina sätt ser det oväntat trevligt ut för Kjell Larssons tjejer.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Göteborgs DFF – IK Gauthiod 2-1
Mål Gauthiod: Josefin Andersson

Kommentar:
En straff fem minuter in i andra halvlek blev första kallduschen för Gauthiod borta mot Göteborgs DFF. Fram tills dess var man det bättre laget och man fortsatte att skapa chanser även efter baklängesmålet. Men så kom 2-0 för hemmalaget efter ett bolltapp och så var uppförsbacken ännu brantare. Visserligen reducerade man på slutet, men kvitteringen kom aldrig och ett Gauthiod som saknar självförtroende är kvar på en poäng – fyra poäng upp till säker mark.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Vinninga – LHK dam 4-1
Mål Vinninga: Sara Andersson, Lisa Johansson, Ida Johansson, Klara Ahlström
Mål LHK: Jennie Dahlqvist

Råda – Fristad/Borgstena/Sparsör 5-2
Mål Råda: Sofia Karlsson 2, Wilma Gustafsson, Lina Larsson, Malin Andersson

IFK Tidaholm – Arentorp/Helås 2-1
Mål AH: Moa Hötomt

Ulvåker – Råda 1-0

LHK dam – IFK Tidaholm 1-4
Mål LHK: Jennie Dahlqvist

Falköpings KIK – Sil 3-1
Mål Sil: Lisa Bohman

Kommentar:
Vinninga fick det mesta att stämma hemma mot LHK som inte lyckades med mycket. Hemmalaget vann således derbyt och klev förbi i tabellen. Båda nykomlingarna har dock vunnit tre av fem matcher vilket imponerar. Före ligger dock Råda som tog en stabil seger på hemmaplan under söndagen och jakten på Frisco och Falköping fortsätter. Den jakten kom dock av sig snabt när laget åkte på en oväntad förlust borta mot Ulvåker.
Ännu tyngre har emellertid Sil som nu hastigt och mindre lustigt ligger under nedflyttningsstrecket.


DIVISION 3 ÖSTRA

Vedum – Levene Skogslund 3-3
Mål Vedum: Lorraine Otterborg 2, Emma Gustafsson
Mål LS: Alva Stolt 2, självmål

Mellby – FIK/EF/Nossebro 1-4
Mål Mellby: Kamilla Nyhlén Lundquist
Mål FIK/EF/N: Ellen Ölander, Elin Strömdahl, Sara Almqvist, självmål

Skultorp – Skara 2-0

Axvall – Våmb 0-2

 

Kommentar:
Emma Gustafsson
stor poängräddare för sitt Vedum när hon i den tredje övertidsminuten satte 3-3. En poäng som kan vara väldigt viktig när vi till hösten summerar en jämn tabell. På Mellbyvallen var det dock inte lika jämnt. FIK/EF/Nossebro var bättre än Mellby och gör nu ett tappert försök att haka på lagen i toppen av tabellen.
Just toppen av tabellen är just nu inget Skara och Axvall tänker på. Båda lagen förlorade nämligen i veckan och får i nuläget sikta in sig på att hålla sig över nedflyttningsstrecket.


DIVISION 4 NORRA

Tymer/Tidavad – Rackeby/Kållandsö 3-10
Mål R/K: Anna Berge 3, Stina Rask 2, Sandra Orrbén 2, Sabina Westerling, Marlene Andersson, Hannah Larsson

Kommentar.
Målkalas borta i Timmersdala för Rackeby/Kållandsö som fått en bra start under gemensam flagg. Två av tre segrar visar att laget vill vara med på tabellens övre halva. Viktig match hemma mot tabelltvåan Töreboda väntar kommande helg.


DIVISION 4 VÄSTRA

Saleby/Järpås  – Sjuntorp 0-3

IFK Trollhättan – JK10 0-5
Mål JK10: Kajsa Carlsson 2, Emma Berntsson, Linnea Wall, Caroline Wall

 

Kommentar:
Förlust hemma mot Sjuntorp var en missräkning för Saleby/Järpås efter den fina seriepremiären. Niomanna var det som gällde i helgens match, men det var knappst det som satte käppar i hjulet denna helg, utan ett utvisning redan efter 30 minuter.
Muntrare då i JK10 som i en haltande tabell har två raka vinster och verkligen fått en bra start som lovar gott inför fortsättningen.


Lämna en kommentar