ANNONS:
ANNONS:

”Silar´n” byter upp sig och blir huvudtränare i Skara

Assisterande tränare denna säsong.
Men till nästa år kliver Patrik Andersson upp och blir huvudtränare för Skara.
– Fantastiskt att få jobba med alla de här talangerna, säger ”Silar´n” till Sklt.

Sören Hammarén aviserade redan innan säsongens slut att det inte skulle bli någon fortsättning i Skara.
– Jag lever ett liv just nu som inte är hälsosamt för mig. Det håller inte. Samtidigt behöver Skara gå upp till fyra pass i veckan under hela säsongen för att det ska bli bli en bra utveckling och det finns inte en chans att jag klarar av det just nu även om jag vill. Då är det bättre att någon som kan och hinner får ta över, berättade Sören då för Lokalfotboll.se

Patrik Andersson

Vem tränaren är som får ta över efter Sören blev klart under måndagskvällen. Det är årets assisterande tränare Patrik
”Silar´n” Andersson
som nästa år tar klivet upp och blir huvudtränare för division tre-laget.
– Det är en ung och utvecklingsbar trupp. Fantastiskt att få jobba med alla de här talangerna. Jag har känt mig väldigt välkommen i Skara och det har varit ett lärorikt år i en ny roll som assisterande. Det har varit lätt att samarbeta med Sören och de övriga i ledargruppen, säger Patrik till Sklt.

Patrik som lämnade tränarposten i Sil inför årets säsong har knappast saknat anbud från andra klubbar under hösten. Bland annat har det ryktats om att 46-åringen varit aktuell för tränarrollen i konkurrerande Götene IF.
Men nu blir det alltså Skara FC för hela slanten och vid sin sida kommer han att ha Johan Persson som fortsätter som spelande assisterande samt Andreas ”Frasse” Fransson som lagledare.

Johan Persson fortsätter som assisterande.
Johan Persson fortsätter som assisterande.

På spelarsidan har som bekant målvakten Pontus Kirkhoff valt att sluta och ersatts av rutinerade Robert Österberg från IFK Tidaholm. I övrigt har inga nya spelare dykt upp. Dock ser det ut som två spelare kan komma att lämna.
– Troligtvis tappar vi några som bor på annan ort. Martin Svensson jobbar i Göteborg och Andreas Dahl studerar i Borås. Det kan bli svårt att få ihop. I övrigt hoppas jag resten av truppen stannar samtidigt som vi jagar några fler nyförvärv, säger Leif ”Jungarn” Svensson till Sklt.

Lämna en kommentar